Reklama

Reklama

Bláznivá parodie si bere na mušku filmové hity španělské produkce z posledních let. Faunův labyrint, Ti druzí, Sirotčinec, Volver, Hlas moře a mnoho dalších se ukáže v netradičním pojetí, plném těch nejšílenějších gagů, zápletek a potřeštěných situací! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Dosť ma prekvapilo keď som uvidel, že film tu nemá žiadne hodnotenie. Síce nejde o žiaden zázrak, aleje to najlepší film s prívlastkom Movie za dlhú dobu. Všetky tie Date, Epic, Disaster sú sračky najhrubšieho zrna(a hlavne preto, že sa snažia robiť vtip z niečoho vtipného) a som rád, že Spanish Movie sa drží hororového žánru ako svojho času Scary Movie a aj preto je tam cítiť istú atmosféru a na moje počudovanie tam nie je žiaden fekálny humor. Trápne ftípky sa tu nájdu, no suma sumárom je to vydarená paródia, ktorá do dnešnej parodickej žumpy priniesla ako také osvieženie... žeby to bolo tým, že to je európsky film? :) No a cameá známych španielskych režisérov potešili. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne. Poslední dobrou parodií byly Žhavé výstřely a od tý doby nic ani na jedné straně oceánu. Pravda, Spanish Movie je oproti záplavě amerických fekálností svěžím větrem, ale pořád balancuje na hraně trapnosti a spousta gagů je vyloženě nepovedených. O sexuálních narážkách, na které už jsem alergický, ani nemluvě. Španělé alespoň mohou nabídnout výborné herecké obsazení, ale to stačí sotva na 30%. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Nemusím mít tři doktoráty ze španělské kinematografie a znát nazpaměť každou druhou repliku z Hlasu moře abych hned z prvních minut rozpoznal, že se Calderovy y sus amigos podařilo něco, o co se například za velkou louží marně pokouší (že pane Friedbergu, Wayansi, Seltzere, Stephensne, Kargane a další) už drahně let. To "něco" je parodie, kde dobře trefně podaný vtip má lehce navhr před trapností či laciným gagem. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bláznivá crazy, které jsem vlastně z větší části neporozuměl. Poznal jsem samozřejmě narážky na Hlas moře a na Sirotčinec, ale jinak jsem z toho měl galymatyáš na odpad. Pár gagů však skutečně bylo vtipných, i když většina vtipů byla běkdy až nechutně morbidních. Děj vykládat nelze - matka hledá ztraceného syna, kterého služka omylem zavraždila, když hgo vystavila slunečním paprskům. Vílu a kozla jsem nepochopil vůbec, Šmouly taky ne. Tak za gagy jedna hvězdička. Druhá za originální závěrečné titulky, kde byly nastřihány některé nepovedené záběry. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Parodii pokládám za jeden z vůbec nejtěžších žánrů, protože vyvarovat se překročení hranice trapnosti při zesměšňování čehokoli může být pro mnoho tvůrců nesplnitelným úkolem. Spanish movie se tento můj hlavní požadavek na parodii splnit podařilo. Vtipy sice nejsou příliš geniální, ale přesto pro mne jde o slušnou zábavu, která plyne ze znalosti parodovaných filmů - od Hlasu moře, přes Sirotčinec a REC až po Faunův Labyrint. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v okolí města Barceloně, a to od 23. 2. 2009 po dobu 9 týdnů. (Ficik)
  • Film paroduje také španělský horor Sirotčinec (2007), jehož režisér Juan Antonio Bayona si zahrál postavu Alfreda, podobně jako Belén Rueda roli Laury. Dále lze rozpoznat scény parodující snímky Faunův labyrint (2006) či Ti druzí (2001). (t.mon)

Reklama

Reklama