Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Alice02 

všechny recenze uživatele

Seriál je nenásilný a příjemný s pěknými hudebními podklady a úvodní písní, ale herci jsou nejistí, někdy se musim smát, když vidim jak úporně se snaží něco zahrát. Vypravěč a asi nejpřirozenější postava ze seriálu, kluk přezdívaný "Einstein" je sympatický a drží děj nad vodou trefnými postřehy. Dá se u toho i dobře zasmát a občas jsem se tam našla. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí znělku tak si říká, že to vypadá na nějaký svižnější svěží nový seriál, ale když to pokračuje, dojdete k závěru, že to tak žhavé není. Viděl jsem dva díly a bylo to koukatelné, ale pochybuju, že na to koukali cílová skupina teenage. Myslím, že je to takovej ten pohled na tuhle generaci od nějakýho senila. Myslím, že mladí, kteří se sami stylizujou na drsnější vlnu tak tohle neberou. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodne zcestne vykresleni mladeze. Snaha o coolovost (predevsim v podobe comicsu) to cele pohrbiva. Jedinou trochu lidskou postavou je hlavni hrdina Milan a jedine jeho hlasky se daji poslouchat a obcas jsou i vtipne. Jinak je to sbirka jakychsi bezkrevnych hybridu z jine planety. Ale aspon si clovek poslechne treba Muse nebo Coldplay... a ustredni song taky neni uplne spatny :). ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Dobrý pokus. Jestli seriál odráží realitu dnešní studující mládeže, tak jim docela závidím. My ten gympl jsme měli mnohem prozaičtější, žádný školní časopis, žádný internet, žádný komiksy, žádný roztleskávačky, žádná školní kapela. Jedinou potíž, co s tímto seriálem mám, je dnes bohužel běžné obsazování prvňáků na střední herci ve věku zhruba dvaceti let. Musím ovšem uznat, že to celé sehráli docela hezky a že mě to ve výsledku dost bavilo. ()

Magniel 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem dost váhal, zda si pustit další díl, ale nakonec u mě převládla zvědavost, co bude dál. A jsem rád. Přestože je to často dost vyhrocené, rád se podívám na každý nový díl. Rád uvidím některá místa mého rodného města. Rád mám tento seriál, u kterého si vždy odpočinu s úsměvem na rtech. Doufám v druhou řadu :) P.S. S tak nízkým hodnocením nesouhlasím! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Seriálový hit "School Beauty Queen" a scénickou hudbu složila skupina Charlie Straight, která v seriálu také účinkuje. (Rodriguez)
  • Počet klapek: 6675 Najeté kilometry: cca 190 000 km (ČSFD)
  • Michal Sedláček (Roman), který hraje o tři roky staršího bratra Ondřejovi Malému (Milan), je ve skutečnosti mladší. (pardal.vino)

Reklama

Reklama