Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Ragdoll odpad!

všechny recenze uživatele

Nucené, nereálné, nezábavné. Trapné dialogy a velmi nepovedené komiksové provedení, špatné, ale opravdu špatné herecké výkony a z prstu vycucaný příběh také zcela oprávněně definuje podstatu seriálu. Další z mnoha odporných výtvorů, kterých už tu hodně bylo a ještě bude. Proč mají na špatné pořady Češi takový talent? ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí znělku tak si říká, že to vypadá na nějaký svižnější svěží nový seriál, ale když to pokračuje, dojdete k závěru, že to tak žhavé není. Viděl jsem dva díly a bylo to koukatelné, ale pochybuju, že na to koukali cílová skupina teenage. Myslím, že je to takovej ten pohled na tuhle generaci od nějakýho senila. Myslím, že mladí, kteří se sami stylizujou na drsnější vlnu tak tohle neberou. ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Mě ten seriál potěšil, protože to bylo takové okénko do života v Ostravě, no a z toho jsem si odnesl následující: I v Ostravě disponují plným arzenálem archetypů pubertálních píč. V Ostravě mají rádi emeriku a hlavně vlezdoprdelství světovému hlídacímu psu demográcie - takže například zcela reálnou zápletkou v Ostravě je založení klubu cheerleaderek (když já jsem onanoval na střední, ani jsem nevěděl, co to slovo znamená). V Ostravě dále takřka nejsou žádný hnusný a ani dokonce žádný tlustý hoky, když vezmeme složení třídy jako takový náhodný reprezentativní vzorek zdejší mládeže (kromě teda jedný brejlatý, co chtěla bejt novinářka). Všechno prvotřídní mrdny. V ostravě dále se soudruhům nezvedá kufr z toho, když nějaká cheesy kapela hraje na plese před modrou stěnou osázenou žlutýma hvězdama. Holt v Ostravě ještě se ještě neprobrali a neviděj v těchhle symbolech svastiku na bílým puntíku a na červeným poli, tak jako já. No, na jeden seriál o sedmi dílech to neni málo vstřebanejch informací. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Občas scénáristická pohádka (poslední díl), občas horror (babička - hulička, léčba alkoholika), ale celkově vzato uspokojivý seriál, alespoň pro mě. Nevím, co si o něm myslí dnešní teens, každopádně v mišmaši postav si asi každý najde nějakého svého hrdinu. Na mladé (ne)herce se ale hezky dívá. Když srovnáme s dnešní programovou nabídkou, možná až nadprůměr. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

S hodnocením si počkám ještě tak dva díly, ale předem vím, že přes tři hvězdičky nepůjdu ani náhodou! Protože herecké výkony, které předvádějí hlavní hrdinové (i vedlejší postavy) jsou příšerné. Přehrávají, přehrávají a když už to vypadá nadějně, tak zase přehrávají-------------------Ano, dávám dvě a vůbec se za ně nestydím. Nejvíce mi vadí, jak se jmenuje, Dája? Kde kruci vyhrabali tak strašnou herečku???Česká produkce se zase vyznamenala, ale musíme přiznat fakt, že je odvážná... Jestli si takhle tvůrci představují teenagery, tak jsou tedy o pár let pozadu. A vyhoďte prosím kostymérku!! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Seriál se začal připravovat pod pracovním názvem „Gymplíz“ na konci roku 2007 jako 26 půlhodinových dílů. Samotné natáčení trvalo s přestávkami dva roky a bylo k tomu zapotřebí 95 natáčecích dní. (ČSFD)
  • Počet klapek: 6675 Najeté kilometry: cca 190 000 km (ČSFD)
  • Seriál se natáčel na Gymnáziu a Střední odborné škole Orlová-Lutyně. V komparzu se objevují studenti a profesoři této školy. (artuš)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno