Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (934)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Piráty jsem nikdy moc nemusel a i jednička mi přišla průměrná (akorát ten úvod je super), takže jsem se po protrpěné čtyřce vážně netěšil. Jenže… světe div se, ono se to povedlo. Jack Sparrow je sice pořád kašpar, jenž na jeden dobrý vtip vytasí tři trapné, a film po nabitém rozjezdu upadne do dialogového bahýnka. Jakmile si ale všichni vysvětlí, kdo vlastně jsou a co musí dokázat, Rønning a Sandberg napnou plachty a už nezpomalí. Jedna epická akce střídá druhou, postavy mají vcelku nosné linie (hlavně ta Barbossova je vynikající) a celé je to svižná dobrodružná jízda, která se kupodivu netopí v blbých humorech. Docela věřím, že budou fandové série nadšení. Za mě totiž nejlepší díl (Kaya vládne!) a doteď moc nechápu, jak mohla z tak problémové produkce vylézt tak poctivá blockbusterová radost. (7/10) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Noví Piráti jsou takovou tou klasickou pirátskou jednohubkou ... jakože baví, ale žádná bomba to není. Pokud se těšíte na epickou podívanou s nápaditou akcí, tak se raději znovu podívejte na jedničku. V nejnovějším díle se krom první akční scény, která se až nebezpečně podobá finále z Rychle a Zběsile 5, setkáte pouze s rutinní akcí, na kterou si za 2 týdny ani nevzpomenete (jo a není jí tu vůbec hodně, jak se vám snaží natlačit nejsilnější konkurenti Mirky Spáčilové ... aka MZ). Nicméně i tak film alespoň baví, dokonce i Depp jako Jack Sparrow nepůsobí tak špatně, jak by se mohlo zdát z trailerů. Příjemná rodinná podívaná se špetkou akce to ale je. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Piráti jsou zpět! Po tolika letech. Vždycky byli a stále jsou jednou z mých oblíbených filmových sérií, na kterou se můžu dívat pořád dokolečka a nikdy mě neomrzí - to ovšem platí pouze pro první trilogii, protože čtyřka byla trochu zklamání. I tak jsem se ale na pětku vážně těšil a dostal jsem přesně to, co jsem potřeboval: vtipné, akční a prostě staré dobré Piráty z Karibiku se vším všudy. No a i trochu té nostalgie k tomu - už je to přeci jen neuvěřitelných 14 let, co šla do kin jednička. Ačkoli ta zůstává nepřekonána, Jack Sparrow je prostě legenda a jeho postava se nikdy neomrzí. Potěšily staré postavy, které doplnilo pár nových, a jako klasicky úžasná hudba. A konec byl doják. Skvělá jízda! ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Dvojice Skandinávců pochopilo esenci Pirátů a nabídlo svěží vítr do plachet. Fajn je záporák v podání Bardema, množství akčních sekvencí, netradiční nápady, nové podzápletky i uzavření osudů starších postav. To vše za necelé dvě hodinky stopáže. Po zpackané čtyřce důstojné zakončení a na pátý díl velice solidní práce. Pevně věřím, že Disney má teď jiné starosti a Depp vlastně taky takže se značka nechá pár let ležet a pak se bude oživovat s jiným týmem a přístupem pro novou mladou generaci diváků. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Je to vyčpělé, místy překombinované, ta přechytralá astronomka, co zapomíná hnojit, je figurálně vydařená, ale ksicht má jak hladový kůň, takže celkově je únavné se na ni dívat, ale porovnám-li to například s opravdu superblbým druhým dílem, u tohoto jsem se bavila. Je tedy fakt, že se mi všichni ti blbouni, kteří nenávidí Jacka Sparrowa, už totálně pletou, takže jsem asi třetinu filmu tápala, kdo že to sakra je ten Salazar a z hlubin nevědomí se mi vynořoval kouzelník z Harryho Pottera, což by dávalo asi stejný smysl jako to, jak se tady Salazar opravdu objevil. I když jasně, je to tedy jiný Salazar, než kterého jsem myslela. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 172,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 795,9 mil. (NIRO)
  • Počítačovým pirátům se podařilo ukrást film dva týdny před premiérou a díky tomu vydírali studio Disney tím, že pokud nezaplatí stanovenou částku, tak umístí film na internet volně ke stažení. Na internetu se nejdříve objevilo 5 minut z filmu a následně další 20minutová část. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama