Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (934)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Pirátskou sérii mám moc rád. Miluju postavu Jacka Sparrowa která je pro mně neuvěřitelným ztělesním humoru, miluju námořní scény, miluju méně usedlickou jedničku, vizuálními nápady nabitou dvojku a trojku a solidně řemeslně zmáknutou čtyřku. Popáté to už však od začátku působilo jako moc a i když se mi čtyřka líbila (dvojka je stále nepřekonatelná) bál jsem se aby pětka nebyla neuvěřitelným nastavováním klišé. A strach jsem měl i když to vzali dva noři Joachim Rønning a Espen Sandberg kteří sice natočili Oscarové Kon-Tiki (neviděl jsem a bůhví jestli někdy uvidím) ale člověk by jim těžko svěřil projekt u kterého se někdy odhaduje rozpočet až na 400 milionů dolarů. Ale zázrakem se jim povedlo natočit neuvěřitelnou pecku která je navíc jedním z vrcholů celé série. Jak jsem ji říkal rozpočet tohoto filmu se odhaduje až na 400 milionů dolarů. Těžko byste jiný film na kterém jsou ty peníze vidět. Sice 50 milionů zase bylo pro Johnnyho Deppa ale jinak jsou ty peníze opravdu vidět. A co se týče pirátské mytologie je také nejzajímavější. Záporáka Salazara hraje Javier Bardem a o něm můžu s klidným srdcem říct,že si po 23 třetí Bondovce Skyfall zahrál dalšího neuvěřitelně slizkého padoucha ze kterého navíc jde ten správný respekt a strach. Sice nedosahuje kvalit takového Davyho Jonese ale s klidným srdcem si dává Černovouse. Ve filmu se jinak opět objevuje Barbossa který má ve filmu linku která neuvěřitelně rozevírá charakter postavy a jedná se o jiný pohled na Barbossu (Geoffrey Rush je pořád super) Ve svém malém prostoru zaujme i Orlando Bloom jako Will Turner který si své odehraje i přes to, že ho není tak moc. Více prostoru mají dva představitelé mladé generace Brenton Thwaites a Kaya Scodelario. Thwaites je především nový Orlando Bloom který fajn hraje avšak více se o něm říct nedá. Avšak Scodelario si krade každou scénu pro sebe a představuje stejně silný ženský charakter jako třeba Rey ve Star Wars 7. Pětka navíc obsahuje neuvěřitelně skvělou fungující scénu s gilotinou či úžasnou akční scénu s nemrtvými žraloky. Po posledních třech dílech se také jedná o první film ke kterému neskládá hudbu Hans Zimmer ale Geoff Zanelli. A ta je slušná a hodně podtrhuje atmosféru filmu. Sice kopíruje hudbu jedničky a Klause Badelta ale neuvěřitelně funguje v pozadí scén a jakmile začnou závěrečné titulky a vy čekáte na potitulkovou scénu (která je neuvěřitelná atmosférou) nemůžete o hudbě říct nic špatného. Solidní důstojný pátý díl, slušné nalití nové krve do série a chci šestku co nejdřív. Se stejným režijním týmem pokud by to šlo! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A TROJZUBEC BUDE MŮJ…“ /// Sice je to už taková obehraná pirátská písnička, ale oproti …Na konci světa má tohle mysteriózno zase švih a ftip. Navíc oživení vnesli nový postavy, který už vokoukanýho Deppa v pohodě vyšoupnou z jakýkoliv bárky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se řekne záporák, odpovídám Javier Bardem. 2.) Rád si poslechnu pirátský legendy. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Salazar se nemstí ani tak Jackovi, jako spíš mně za nápad jít na Piráty do kina. Takovou vyšuměnou limonádu jsem dlouho neviděl. Johny Depp na mě působil jako svoje vlastní karikatura, podle mě ta jeho nástupní scéna vůbec nebyla hraná; prostě ho tam tak ráno našli, tak to šoupli do scénáře. Zápletku to má leda v tom, jestli Kaya ukáže kotníky nebo lýtka, humor jsem zkoušel hledat i pod sedačkou a napětí bylo cítit jen na mojí krční páteři, kterou jsem si v noci přeležel. Letos kino průmysl očividně chce, abychom léto strávili venku. S radostí. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Probuzení Pirátů a právě včas. Byl jsem přesvědčený, že jdu jen další průměrný díl této série, ale silně jsem se spletl. Od prvních minut je úroveň znatelně jinde, než právě v předchozích dvou dílech. Děj chytí a nepustí až do samého závěru, což je výborné. Probuzení mrtvých postav nebylo tedy na škoda a i když se objevily jen na moment, tak si divák vzpomněl na první dva díly. Nové postavy jsou dobré a i když nedominují, tak se na ně dobře dívá. Hlavně tedy na mladou Kayu Scodelario, kterou jsem viděl v sérii Labyrintu. Ty její dvě .... se jednoduše nedaly přehlédnout a mužský divák i díky tomu udrží pozornost po celé dvě hodiny. Depp je v tomto dílu trošku vedlejší, ale bez něj by Piráti neměly šťávu. V tomto dílu je to zkrachovalý pirát, který se topí ve vzpomínkách a bez promile není téměř vidět. Na druhé straně Salazar, který byl také dobrý, ač jsem čekal závěr trošku epičtější. Celý díl je zvládnutý dobře, od atmosféry až po efekty a není mu moc co vytýkat. Přesto když zavzpomínám na druhý díl, tak trošku ztrácí, ale řadím ho na druhý nejlepší díl celé série. Jsem vděčný tvůrcům, že jsem se po dlouhých letech u Pirátů zase bavil .. 8/10 = 87% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem po pátém dílu Pirátů z Karibiku poměrně rozporuplné pocity. Na jedné straně je jeden z nejlepších příběhů celé série a na straně druhé je málo vtipu a zábavných scén a hlavně naprosto zbytečné linka Orlanda s Keirou, kteří se ve filmu ukázali snad jenom proto, abychom na ně nikdy už nezapomněli. Ve výsledku jsem ale pátý díl zhodnotil jako rozhodně lepší, nežli třetí a čtvrtý. Příběh je pořád tak strašně silná složka, že je škoda jí opomenout. Javier Bardem se tu předvedl a naprosto perfektně mu sekundoval Geoffrey Rush. Johnny tu pro změnu opět absolutně přehrával, ale lepší to s ním už asi nebude. Parta mladých je tu pak spíš na záskok za statické postavičky, ale snést se ve výsledku víceméně i daly. Pokud ale Piráty máte rádi, tak neváhejte. Najde se tu pár geniálních scén, na které moc rádi budete vzpomínat. Pokud například zmíním scénu s gilotinou, tak mi určitě každý dá za pravdu. Celkově musím dodat, že jsem rád, jak Piráti kvalitně pokročili od posledních dílů. Mají své mouchy, ale nakonec jim je rádi odpustíte. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Všetci herci, ktorí hrali nemŕtvu posádku, prešli pohybovým tréningom, ktorý ich naučil, ako svoje role hrať s neobyčajným oneskorovaním, akoby sa skutočne pohybovali pod vodnou hladinou. Všetci na sebe mali poničené, morskou vodou rozožraté pirátske kostýmy, ktoré boli vo vybraných častiach vyplnené šedivým materiálom so špeciálnymi značkami (tracking markery). V štúdiu MPC sa takto mohli postarať, aby tieto časti boli odstránené, vyretušované a tým bolo dosiahnuté priehľadnosti pirátskych tiel. (classic)
  • Film vznikal v době, kdy Johnny Depp (Jack Sparrow) procházel těžkým rozvodem. Na natáčení chodil často pozdě, což narušovalo natáčecí plán, protože natáčení se muselo kvůli němu někdy i na několik hodin zastavit. Došlo to tak daleko, že byl najat asistent produkce, aby čekal před Deppovým domem, sledoval, kdy se uvnitř rozsvítí světla, a oznamoval, že herec je už vzhůru. (Scelleton)
  • Nabídku na pokračování v pátém díle série dostali Orlando Bloom (Will Turner) i Keira Knightley (Elizabeth Swann), kteří hráli v původní trilogii, ale ve čtvrtém díle se neobjevili. Orlando Bloom nabídku přijal. Keira Knightley původně ne. Prohlásila, že být součástí série bylo úžasným obdobím v jejím životě, ale protože jí to zabralo pět let života, nedokáže si představit, že by se vrátila. Nicméně poté, co se fanoušci dozvěděli o Bloomově návratu, požadovali po producentech, aby přivedli zpět i Knightley, což vedlo k tomu, že její scény byly natočeny na poslední chvíli. (tb_23)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama