Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti - Série 8

(série)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 11 h (Minutáž: 55 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Costa Ronin, Linus Roache, Nimrat Kaur, Maury Sterling, Numan Acar, Andrea Deck, Tim Guinee, Sam Trammell, Cliff Chamberlain (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Snažili se jí zlomit, ale marně. Ona jim plivla do tváře. Carrie si po zvyká na normální život po několikaměsíčním vězením v ruské věznici. Chce se znovu aktivně zúčastnit mise jako členka CIA. Bohužel ale její výsledek u detektoru lži nebyl dvakrát přesvědčivý. Nehledě na to ji Saul povolává do Afghánistánu, kde se snaží zabránit nadcházející válce... (Varan)

(více)

Recenze (33)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MAYBE SEE YOU IN KABUL SOON. ----------- Po dvoch rokoch čakania je Homeland späť v plnej sile a servíruje návrat ku koreňom. Kvalitatívne nedosahuje prvé štyri série, tie zvyšné však hravo dáva dole. Z nemastného-neslaného amerického prostredia siedmej série sa vraciame opäť tam, kde to vrie a kde to seriálu najviac svedčí – Stredný východ – Afganistan a Pakistan. Inak tomu nebolo ani teraz, S8 perfektne reflektuje aktuálne dianie vo svete, v tomto prípade pokus o prímerie s Tálibánom, sťahovanie amerických vojsk a nestabilitu v ich vláde. Osobne som veľmi spokojný po všetkých ohľadoch, sérku som celú schrúmal v rámci dneška a nemôžem na ňu povedať ani jedno krivé slovo vrátane perfektného zakončenia. Práve vďaka nemu necítim smútok, že je koniec (za normálnych okolností by som). Akákoľvek myšlienka typu "čo by bolo keby" je okamžite pochovaná, pretože takýto záver jej nedáva žiadny priestor. A to si vážim. ---------- "This peace of yours... Do you really think the Taliban will keep any agreement? They wait till you draw down your forces while they gather theirs in the villages and in the mountains, and then it will be Saigon all over again... your embassy under siege, helicopters taking off from the roof, every fool who ever worked for you massacred in the street. Then... who will you come running to? Me, just as you did in 2001, because no one else has the balls to fight." ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série měla výbornou gradaci a silný emotivní ukončení. Postavy a celý svět tajných sklužeb jsou mě vysloveně odporné, ale asi se nedá svítit a člověk se v tomhle světě jinak chovat ani nemůže. Často mě seriál donutil přemýšlet nad zkurveností tohoto světa, hlavně teda všech těch velkých zemí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Až příliš poetické zakončení jednoho z nejnapínavějších seriálů poslední dekády. Chápu, proč se tak tvůrci rozhodli, ale myslím, že větší realističnost by tomu přesto slušela daleko víc. 8/10, čtvrtá série zůstává nepřekonanou špionážní sondou do konfliktu na Blízkém východě. ()

gudaulin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve jménu vlasti dokázalo stvořit zbrusu nový žánr špinážní fantasy. Zatímco Izraelci, kteří stojí za původním nápadem, natočili nefalšovaný thriller, Američani se odpoutali od reality a začali vytvářet alternativní moderní historii. Vždycky to bylo naivní a odpoutané od skutečné práce tajných služeb a fungování americké státní administrativy: agentka CIA, která se motá kolem několika amerických prezidentů a zásadním způsobem ovlivňuje světové dějiny, se prostě nedá brát vážně. Zároveň ale tvůrci nikdy nepřešli do modu ženský agent 007. Sledovat seriál se dalo při uplatnění nadhledu a především díky obsazení, které táhne výborná Claire Danes, ale i v jejím okolí se vždycky vyskytovala další herecká esa, díky kterým se dalo přežít leccos, co by jinak znamenalo povytáhnout obočí a kroutit hlavou. Jak šel čas, mám pocit, že se seriál stal obětí vlastního úspěchu a začal nebezpečně zahnívat. Fantazie scénáristů se rozletěla až nebezpečně do šíře. Hodnotit hvězdičkami nebudu, ale je dobře, že se v té záležitosti dál nebude pokračovat... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stáva sa čoraz zriedkavejšie, že veleúspešný seriál dokáže zakončiť úspešnou záverečnou sériou. Ten monštrózny tlak fanušíkov a televízneho trhu spôsobuje zlyhanie tvorcov presne vtedy, kedy by to bolo dôležité dať čerešňu na tortu. Stačí, keď si spomeniem na Dextra, How I met your Mother, Game of Thrones, atď... Vzhľadom k tomu, že Homeland je v mojich očiach najkvalitnejším počinom so špionážnou tematikou vôbec, na základe neúspešných zakončení ostatných obľúbených seriálov som neočakával žiadny silno uspokojujúci záver. Carry so Saulom však odchádzajú so sladkokyslím záverom, ktorý nemohol byť asi korektnejší a zároveň kontroverznejší, a to všetko behom jednoho z najnapínavejších sérií celkovo. A ajkeď má posledná séria občas otázny scenár, čo sa realizmu týka, gradujúce napätie, otáznosť a nevypočítateľnosť pripomenuli to najlepšie z Homelandu, čo mi za osem sérií ponúkol. A tým pádom sa stáva Homeland jeden z mála seriálov, ktorý bude stáť za to si za pár rokov pustiť od začiatku až do konca, znovu. Alex Gansa, Howard Gordon! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Made me cry like hell. Pokud si osobně nedokáži představit lepší zakončení, tzn. ani víc hořké, ani sladší, ale jsem naprosto spokojen s tímto, znamená to, že lepší vizitku si tvůrci po téměř deseti letech natáčení seriálu prostě nemohli zasloužit. Homeland pro mě byl špičkou špionážních seriálů, a mám seriózní obavy, že se mu na televizním poli už nikdy nic nevyrovná. Po herecké stránce, ve stupňování napětí, ani v nekompromisním reflektování světové politické situace. Ale ono to je možná dobře. Nač se přeci jen pořád dokola snažit, sesazovat krále z trůnu? Prostě si za dekádu dám opáčko, a bude. Takže: ať žije král! Navždy v nás. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A ja som tomu neveril. Záverečná séria je ako jej opening: dramatické zakončenie minulosti. Spočiatku s výhradami, vo finále bez dychu a bez nervov. Jedna z najlepších vecí, čo v tomto žánri vznikli. ()

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S tímto seriálem jsem strávil devět let a bude mi určitě chybět. Carrie a Saul pro mě zůstanou výraznými seriálovými postavami, u nichž oceňuji, že ačkoli byly vykresleny v zásadě jako postavy kladné, tak pro dobrou věc dokázaly učinit i mnoho nestandardního či objektivně amorálního. Seržant Brody se do mé paměti vryl stejně tak silně a výrazně. V neposlední řadě oceňuji, že tento seriál dokázal to, co jen tak každý seriál nedokáže, resp. jeho tvůrci - v nejlepším přestat a vše důstojně ukončit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přes výsledné čtyřhvězdičkové hodnocení vnímám osmou sezónu jako nevyrovnanou, přičemž pohádkové finále pro mě bylo velkým zklamáním. K Homelandu, kterým to před lety začalo to mělo nakonec dost daleko, přestože jsem měl v některých momentech pocit, že si tvůrci na svou tehdejší práci přece jen vzpomněli. Navíc už mi fakt vadí, jak za všechno můžou Rusové. Nejsem žádný rusofil, je mi jasné, že Vladimír Putin chce stát v čele státu, který bude získávat na moci, ale alespoň nemám pochyby o jeho svéprávnosti, což často nemohu říci o jeho protějšcích u červeného tlačítka za Atlantikem. I ta ohraná písnička o okupaci ze srpna 68' (ač pravdivá) už mě nebaví, protože jsem se vždycky zajímal o dějiny, takže vím, že nám v roce 1938 respektive 1939 totéž provedli Němci podporovaní Itálií za tichého souhlasu Velké Británie a Francie (přesto jsme s nimi v EU a NATO na věčné časy a nikdy jinak). A stejně jako v roce 1968 nezaváhali s bodnutím do ledvin ani všichni naši sousedé. Takže kdybych měl nenávidět všechny okupanty, musel bych se cítit dost osaměle. 4*- ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jsem se do toho dostával, jelikož ještě nestálejší, možná dokonce kompromitovaná Carrie se projevovala jako tak extrémně NEtýmový hráč, až jí člověk nevěřil / nefandil. Navíc se opět řešila situace na Středním východě, z minula již značně obehraná (jakožto i v reálu nekonečná a neřešitelná). Ovšem od zásadní události ve 4. dílu nabrala série ohromný spád, který si udržela skoro do konce – v němž ovšem byla Carrie tlačena udělat něco, o čem by (podle mě) ani na vteřinu neuvažovala. Vybruslila z toho ale ještě (v rámci charakteru) přijatelně. Jenom ta politická "rozmíška" na pokraji válečného konfliktu byla jaksi utnutá, tam by mě pokračování a následné diplomatické handrkování obou stran stále dost zajímalo. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle hluboko klesnout jsem nečekal. Prakticky každá epizoda obsahuje nebetyčnou debilitu a natáhnout tu celou frašku na 12 dílů zabralo hodně vaty. Jestě že už je konec... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ôsma séria napravila chuť po tej predošlej a príjemne prekvapila návratom do Kábulu, kde zužitkovala všetky predošlé postavy v napínavom a mnohokrát akčnom chutnom seriálovom koktejli, ktorý divákovi ukazuje chyby politikov a cenu, ktorú musia platiť špióni (ak to tak je). Najlepším epizódam seriálu sa vyrovnáva málo epizódami tejto série, ale predsa. Väčšinou ide však o slušnú áčkovú zábavu, ktorej sa dá vyčítať nejaká tá logická chyba či trochu poľavené tempo. Divák predošlých sérií, ktorý je so seriálom od začiatku, však počas série a aj na konci bude spokojný. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám jen 3 hvězdy, což neodpovídá tomu, jak moc se mi tenhle seroš dostal pod kůži. Ale konkrétně tahle série už pro mě neměla takový spád a hlavně- už jsem absolutně nebyl schopen uvěřit- na po míru prahnoucího teroristu Hajsáma, na Saula, který se stal jeho nejvytrvalejším obhájcem, na Saula, který bezmezně důvěřoval Carrie, na pouto, které vzniklo mezi Jevgenijem a Carrie, na situaci, kdy se jejich vzájemné sympatie rozhořely naplno, na Rusy, kteří by si škodnou Carrie pustili do kurníku... Na druhou stranu nemůžu nevidět, jak mě Homeland vzdělal. Tohle byla škola diplomacie v kostce. Užitečná lekce z mezinárodní politiky a mechanismů fungování tajných služeb i představitelů USA. Tři hvězdy nejsou nic moc, první série ale posadily laťku extrémně vysoko. To je měřítko, které má na svědomí tohle “nízké” hodnocení. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osmá série. Možná poslední, ten závěr by tím pádem dostal další rozměr a zařadil bych ho mezi ty lepší televizní konce. Celkově tahle série spíš slabší, ne-li nejslabší, ale pořád zatraceně jisté 4 hvězdy. Zůstane tady v tomhle žánru asi docela díra. Uvidíme co Khalifát. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážně výborná finální série. Konečně jsme se vrátili tam, kde to začalo. Už jenom úvodní scéna každého dílu je zde nejdepresivnější. Tato řada byla opravdu společně se závěrem celá geniální. Dokonce v tom byl chvílemi i moc příjemný humor. I když musím podotknout, že je trochu škoda, že poslední tři díly to trochu otočily a najedou napovrch vyplavalo něco, co se mohlo schovávat už dávno. A taky totálně vyšuměly některé postavy. Každopádně i tak jsem to celé zbaštil. Jeden z nejlepších konců ze seriálů. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani tato série nezklamala a opět byla skvělá. Nová prostředí, nějaké nové postavy, dost emocí (pozitivních i negativních), překvapení, zvratů. Prostě vše to, co tento seriál dělá seriálem. Důstojné rozloučení. Opravdu jeden z nejlepších seriálů, které jsem viděl. Howgh! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Homeland kazdou seriou reflektoval na svoju dobu sucasne svetove dianie, ci jeho moznu alternativu. Tentokrat tomu nie je inak. Paradna zapletka, hra spravodajskych sluzieb a diplomacia. Napatie, ktore je pre tento serial tak osobite. Zaver serie a myslim, ze i celeho serialu, sa tiez neskutocne vydaril, cim dlhorocnym fanusikom poskytne zadostucinenie. Za cele tie roky bol serial vynikajucim spolocnikom pri obrazovke. Dvojica Claire Danes a Mandy Patinkin sa nezmazatelne zaradili k mojim oblubenym kvalitnym hercom. Klobuk dole. Absolutna spokojnost a moje odporucanie pre kazdeho, kto doteraz serial nepozna, ci vaha s jeho sledovanim. Za seriu silne stvorhviezdie. 85% ()

Reklama

Reklama