Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 6

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 6

Recenze (993)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně velká špatenka. Od polovinu filmu jsem se modlil aby závěrečné titulky měly aspoň 20 minut. Milla Jovovich předvádí, že hrát může opravdu každý a Paul Anderson dokazuje nemožné, totální sračku dostal na plátna kin. Resident Evil tímhle dílem pro mě skončil, podobně jako třeba Twillight již po prvním kousku mozaiky. Resident Evil v minulosti znamenal jakousi jistotu nenáročného akčňáku. Hlavně Trojka byla mimořádně povedená. Pětka je ale absolutní hrůza. O těch tupých přestřelkách se mě bude asi hodně dlouho zdát. Nejlepší scénou ve filmu je závěrečných 10 sekund. Doufejme že 6. díl bude znamenat zkázu všech. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tady už nezáleží vůbec na ničem. Stačí mít generátor náhodných dialogů, postav, lokací a monster a série může jet donekonečna. Hodnotit podle klasických měřítek se nedá, neboť smysl RE nedává už dlouho. Anderson si prostě jede svoji brakovou videoherní estetiku, o které si sice můžu myslet, že není ani trochu hodnotná a žádoucí, nicméně aspoň se tím odlišuje od zbytku žánrové konkurence. Na rozdíl od čtvrtého dílu mě pětka nesrala (až se stydím přiznat, že jsem se docela bavil), tudíž jsem tentokrát docela smířlivý (5/10 - 2*). Čekal jsem to na odpádek. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší díl než předchozí. Hudba je opět skvělá, nejvíc se mi líbil skladba ze soundtracku "Flying Through the Air". Začátek byl naprosto zvláštní a skvěle provedený, kdy jsou scény vytvořené obráceně. 3D je opět zvládnuté dobře. Příběh je sice celkem jednoduchý, ale to vůbec nevadí. Akce je tu dost a je jí o trochu více než v předchozím filmu. Potěší návrat pár postav, třeba Michelle Rodriguez nebo Sienny Guillory. Sice zde není vysvětleno jak se vrátili, ale nevadí. Finální souboj docela zajímavý. Takže pro mě slušných 90% = ***** ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hra: Resident Evil. Kampaň: Film. Mise: Bunkr na Kamčatce. Status: Mise splněna. Pocit sledování videohry stále roste, obětování logiky a fyziky splněno, tahle cesta bez hlavy a paty, v které si tvůrci mohou dovolit snad všechno je bohužel docela zábavný oddech na nedělní večer. Tak jako tak tu je hromada dobře odvedené práce, která je chvílemi skoro až děsivá (úvod pozpátku a překvapivě dobrá hudba). Maximální využití klišé pro úzkou skupinu diváků s videoherní stylizací, proč ne. PS: Sienna Guillory je stále nádherná:) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ostatní díly jsem před tímto neviděl, takže hodnotím jednak jako nezaujatý a jednak jako neposkvrněný touto sérií...Hry Resident Evil znám, ale nikdy jsem nebyl fanoušek. Jen jsem věděl, že tam jsou zombíci, tak mě zajímalo, co se z toho filmu vyklube. 3D, ve kterém to na předpremiéře od ČSFD bylo promítáno, nabízí pár pěkných efektů, ale to asi každý druhý film. To je ale můj problém, a jestli se v tom někdo vyžívá, zajisté bude uspokojen. 117 min, jak se tady v době premiéry psalo, to určitě nemá, má to sotva 90 min a to díky velice zbytečnému začátku. Přihlížet na přetáčený záběr, abych si ho mohl následně prohlédnout v normální rychlosti na mě prostě působí jako natahování času. Jinak, Milla opět dokazuje, že to hrát rozhodně neumí, tím pádem to ve filmu vynahrazuje bojem, když se perfektně a efektně ohání proti zástupům zombíků. Potěší známé postavy z her (Leon) i z filmů (například Uther). Když se film konečně rozjel, říkal jsem si, paráda, ještě půl hodiny. Pak přišel záběr plný zombíků a konec. Jestli jsem vždy docela dobře předpovídal vybafnutí zombíka, tak tohle fakt ne. Jak jsem psal, slabých 90 min (ne ve smyslu nudy, právě naopak, film hned uteče). Jednu hvězdičku odebírám za zbytečně natahovaný začátek a useknutý konec, ale ty čtyři si to zaslouží... EDIT : Po shlédnutí předchozích filmů jsem usoudil, že pětka je kompletní mix všech dílů. Objeví se tam úplně všechny známé postavy a spousta známých prvků. Na další díl se těším...70%...[12.09.2012_ČSFD projekce_Cinestar Černý most] ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • Americký magazín The Hollywood Reporter zařadil v roce 2012 Millu Jovovich (Alice) na druhé místo žebříčku filmových postav, které by nejlépe vedly zemi v boji proti zombiím. (JoranProvenzano)
  • Kvůli natáčení bylo na jeden den kompletně uzavřeno celé moskevské Rudé náměstí společně s metrem, kde se odehrála jedna z velkých bojových scén. Natáčení dále probíhalo v Torontu, New Yorku a Tokiu. (Dlee)
  • Film s rozpočtem 65 miliónů amerických dolarů za první víkend v USA vydělal 21 miliónů amerických dolarů. (pavlikv)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama