Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (684)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

ČSFD premiéry v Lucerně jsou asi zakletý filmovým satanem. Když už nenadskakuju v rytmu undergroundový kapely, která zrovna koncertuje pod sálem nebo když mě zase naopak neuspává Dáma ve zlatém, tak se pro změnu do první brázdy rozvalí novinářský hovado, který během filmu asi tak devětsetpětašedesátkrát cvakne propiskou a svítí si k tomu baterkou. Ty debile jeden, kdo tě naučil chodit si do kina malovat? Jak můžeš dělat kritika a psát recenze, když polovičku těch filmů ani nevidíš? Ode dneška si nepřečtu už ani řádek od takzvanejch odborníků, protože když vidím jací jste arogantní burani, je mně jasný, že o filmu doopravdy můžete vědět maximálně to, jaký i se v tom slově píše. A to kdo ví jestli... Jinak Bojovník sám o sobě je dobře natočená šablona sportovních klišé příběhů, která by ode mě dostala pár hvězd navíc, kdyby skvěle hrající Jake seběhnul z plátna a tomu hňnupovi urazil pazouru i s propiskou. Příště si do Lucerny beru prak. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já to vnímala asi jak je to napsané v komentáři od Aarona. Tudíž bych se jen opakovala, ale za to, co předvedl Jake Gyllenhaal musím přihodit jednu hvězdu. Vážně někdy nechápu, co je herec pro svojí roli podstoupit a tady klobouk dolů. A ještě jedna malá bodka. Jak Jeremy Renner tak Bradley Cooper by rozhodně nebyli také špatnou volbou. Docela dobře si je v té roli dovedu představit. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, povzdychnem si, nie som vôbec nadšený zo snímku Southpaw, pod ktorým je podpísaný afroamerický režisér Antoine Fuqua, ktorého nepovažujem za príliš dobrého tvorcu, skôr ledva priemer, až je obdivuhodné, že jeho filmy zázračným spôsobom zarábajú zaujímavé čiastky. Za to herec Jake Gyllenhaal je talentovaný umelec svojej generácie, a nie je zrovna priateľné pre mňa, že si zahral v takomto extrémne predvídateľnom filme od A po Z, raz si hore, inokedy spadneš na DNO, potom sa vyštveráš na VRCHOL, aby si zahnal smútok po smrti manželky, ale najmä bojoval o priazeň svojej dcéry, ktorá akoby zanevrela na Teba. Billy Hope má v živote všetko, peniaze, kariéru vrcholového profesionálneho športovca, boxeristu, milujúcu sexy ženu Maureen a dcéru Leilu. Jedného dňa všetko doposiaľ zmizne z dôvodu smrti ženy, ktorú chtiac - nechtiac zastrelia, možno neumýselne, ale určitý dôvod na to musí existovať. Zrazu je z Billyho totálna troska, čo sa utápa v alkohole, sociálka siahne na dcéru, bez peňazí a jeho agent 50 cent naň totálne serie ! Kto sem vôbec obsadil rappera Curtisa Jacksona, niečo amatérske príšerné ! De - facto Billy i jeho nebohá žena sú pôvodom z decáku, kde ich šupli nespratní rodičia, a tak opatera pre dcéru nie je, čiže bude sa musieť pozviechať zo dna, zabojovať o dcéru a dostáva ešte jednu šancu na TURNAJ, keď ho bude trénovať Forest Whitaker. Také nemastné, neslané, rozporuplné, podľa mňa to nie je dobrý film, skôr by som odporučil film na túto tématiku z roku 2011 WARRIOR. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Takmer na úrovni FIGHTERA s Baleom. Zamrzí akurát slabšia stredná časť, kde hrdinovi dlho trvá, kým si to v hlave urovná (chápem, ze v živote športovcov sa určité dilemy a typy osobností opakujú, ale od moderného filmu očakávam väčšiu vynaliezavosť ako zobraziť x-tý krát videný pád na dno). Začiatok a záver fajn, vrátane napätia a emócií... CREED je o niečo lepší a živší (komerčnejší) film... ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Žádné KO se nekoná, tenhle filmový mač si musím v hlavě nějak ukočírovat na body. Ty plusové jednoznačně zasluhují Gyllenhaal s Whitakerem, kteří se před kamerou rvou o život víc než v ringu samotném. Jenže proti nim stojí zákeřní soupeři - scenáristé a režisér, od nichž sledujeme jen další, tolikrát viděnou, story o zmrtvýchvstání, navíc fádně natočenou a ke konci dokonce bez koulí (a že do nich Jake jednu slízne se nepočítá) .. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (22)

  • Lupita Nyong'o sa mala vo filme objaviť ako Angela Rivera, ale kvôli jej nedostatku času sa od toho upustilo. (Spilvo)
  • Kromě toho, že Jake Gyllenhaal (Billy Hope) prošel intenzivním tréninkem, většinou kolem 6 hodin denně (3 hodiny běh, cardio, parkour a 3 hodiny silový trenink a trenink boxu), nastoupil i do 5 tréninkových zápasů s pravými boxery. Silový a boxerský trénink neabsolvoval Jake sám. V celé délce výcviku ho doprovázel režisér Antoine Fuqua. Jake Gyllenhaal studoval pro svou roli boxovací styl profesionálního boxera Miguela Cotta. (kubsov)
  • Postava Miguela Escobara, kterou ve filmu ztvárnil herec a rapper Miguel Gomez, má jméno vytvořené spojením hercova reálného jména a jeho přezdívky – Aztec Escobar. (FexteR)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama