Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (474)

lillien 

všechny recenze uživatele

Nic nestmelí rodinu tolik, jako společné vymítání židovského démona. Něco podobného přece zkoušel už Hitler a stmelil tím celý národ. Zaplaťpánbu za ty židy, člověk si může tak prímově zarýpat hned v úvodu. Bez ohledu na ohavné pejzy to byl ovšem originální nápad, po všech těch Vatikánech a ozástěrovaných páprdech s křížema, posednout spratka pro změnu polsko-židovským parazitem, za to tleskám! Že netekly potoky krve po celý film mi ani trochu nevadilo, ono taky není na škodu, když se někdy v hororu i hraje. Atmosféra mě bavila, herci hráli uvěřitelně, nechybělo pár solidních triků. Kletba z temnot mě opět přinutila se zamyslet, proč jsou nejlepší vymítačky vždycky s tématem posedlého fakana. Nejspíš mě to má utvrdit v názoru, že dítě je náchylné k podobným infekcím z podsvětí a proto není radno si je nasazovat do hnízda! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. The Possession jednoznačně vede svou atmosférou. Kde moderní horory neumí navodit pořádnou atmosféru, tam tento film jede na plné obrátky. Lekačky jsou trošku slabší, ale pár slušných zde taky najdete. Obsazení se povedlo, Kyra a Jeffrey tvoří uvěřitelný (ex)pár a hlavně Natasha Calis umí být opravdu děsivá. A právě v těchto momentech, kdy vše ostatní klape, je vám celkem líto, že víte, co se stane příště, protože tento horor nepřichází s něčím ani trošičku originálním a tak divák, který už nějaký ten horor viděl, bude potěšen tím, že sice někdo umí pracovat s žánrovými pravidly, ale bude i trochu zklamán, že si je ani trochu neupraví. Peněz za film nelituju, film mě bavil a s čistým svědomím těch 80 % dám. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměrný vymítačský horor. Technicky je to moc fajn, slušní jsou i herci, ale stokrát omletý příběh nic navíc nenabízí. Židovský exorcista se navíc dojmologicky v určitých chvílích pohyboval na hraně parodie. Finále slabší a "zlou" atmosférou z traileru film nakonec bohužel nedisponuje. U no-name řemeslníka rutinéra by to nemrzelo, ale Bornedal má na víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nechýba samozrejme vymetanie ani „náboženská autorita“, snímka sa ale našťastie nebojí jemne modernizovať klišé, takže oná autorita je v skutočnosti „cool moderný mladý Žid v botaskách“ (nie, nie je to Ryan Gosling). Celé je to ale pre diváka ako som ja (=ktorý videl všetky klasické vymetačské horory a aj pár desiatok neklasických) snaživý priemer s hlúpymi poslednými sekundami. Jeffrey Dean Morgan fajn. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje je třeba říci, že The Exorcist zůstává i nadále nepřekonán. Úvodní scéna nastartuje psychologické drama o nefungující rodině ( v současnosti oblíbené aktuální téma), která musí překonat překážky na hraně života a smrti, aby pochopila, že některé problémy jsou naprosto banální proti těm, které nás mohou potkat. Inspirace asijskými bubáky byla naštěstí minimální, ale najdete ji zde. Spíše než atmosférického strašení se dočkáte několika opravdu rázných lekaček, a pak vás vyděsí i jen obyčejná vrtačka. Temná hudba v praví čas zavyje a bouchne, takže slabší povahy se ke konci budou zřejmě lekat bez přestání. V závěru si, jak u těhle filmů bývá zvykem, nechali tvůrci otevřená vrátka... V poslední třetině jsem měl dojem, že K.Sedgwicková vypadá na některých záběrech děsivěji, než démonický bubák. Jelikož jsem se nenudil, dávám mezi 3-4*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • V roce 2004 vyšla v Los Angeles Times reportáž o muži, který údajně prodával originální Dybbukovu skříňku, jež způsobila každému z předchozích majitelů okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Předmět nakonec zakoupil kurátor univerzitního muzea a začal zkoumat jeho minulost a neblahý vliv na její předchozí majitele. Pátrání ho přivedlo ke staré ženě, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. (MikeCool)
  • Závěrečná exorcistická scéna se natáčela v opuštěné psychiatrické léčebně Riverview, jejíž polorozpadlé budovy - kdysi místa strachu a paranoie - dodnes stojí v městě Coquitiam v Britské Kolumbii. Léčebna byla postavená roku 1913 a zavřena o 70 let později. (MikeCool)
  • Filmaři při natáčení použili živé můry. Velká scéna vyžadovala 2000 kusů tohoto hmyzu, který měl zaplnit dětský pokoj. Motýly museli přinést ve stádiu larev, aby se vylíhli na místě. (rafix)

Reklama

Reklama