Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Recenze (720)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jobs byl neskutečný dříč a vizionář. Jeho postava je silná a inspirativní ať už by to byl jakkoliv dobře, či špatně zvládnutý film. Na můj vkus to bylo možná trochu zkratkovité a někdy příliš úsměvně podané. Čekal bych mnohem výživnější dějové peripetie budování firmy, více psychologie a morálních dilemat v cestě za slávou, které musí překonávat a řešit každý úspěšný podnikatel, který obětuje něco pro něco. Toho se nám tu bohužel úplně tak nedostává. I tak mne ale snímek bavil. Nebo spíše Steve Jobs v podání Ashtona Kutchera mě bavil. Ten kluk se vážně posnažil. V některých scénách jsem ten jeho vztek doslova cítil přes obrazovku a hlavně, měl jsem pro něj pochopení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhé, místy matné a vlastně ani nevykreslující, proč byl Steve Jobs tak výjimečný. Vizionář a dříč hadr, to ano, nicméně občas to bylo zkratkovité, že jsem netušil, respektive neměl zájem nikterak přemýšlet. Dvě tři slušné scény ještě jaro nedělají. Diváka spíš naopak naštve, že ani moc neví, proč něco takového vzniklo. Ashton Kutcher slušný, každý musí alespoň ocenit, že se pokouší o vážnější úlohy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Životopisná dráma venovaná pamiatke jednému z najväčších vynálezcov novej doby, Stevovi Jobs. Strastiplná cesta génia, ktorý mal problém s presadzovaním vlastných názorov, tvorby či správaním. Jeho citát: „pracujte len s géniami, idiotov vyhoďte“ obletel celý svet. Od vymýšľania hier pre Atari, po iPOD pre Apple. Pre tento druh filmov mám proste slabosť. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak strašně chaotické, v některých chvílích lacině balamutící a přesto chudé o několik základních informací, že si to prostě Steve Jobs nezaslouží. Diváci jakoby si snad záměrně měli před shlédnutím filmu koupit jeho životopis, aby se v tomto filmovém guláši vůbec vyznali. Celé je to navíc zrežírované absolutně chladně a bez života a Ashton Kutcher si s tou svojí chůzí posránka dojde maximálně tak pro Zlatou malinu. Jasný příklad toho, jak se životopisný film točit nemá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ach jo fakt se potrebujou amici koukat na patos o tom jak si jeden typek splnil ten pravej emerickej sen? film plny neuveritelne cernobilych postav ktery by budto hlavnimu hrdinovi vylizali rit za sucha nebo by ho poslali do horoucich pekel jeste mohli pridat vic tleskani kycovitych dialogu a vzdat vice holdu pravemu genialnimu borci co nepracuje s idioty sorry ale takhle se objektivni zivotopisny film nedela fakt ne... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

A. Kutcher zďaleka nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale táto rola mu celkom sadla. Hneď v úvode vidíme už postaršieho Jobsa ako predstavuje úplnú novinku -iPhone. Po chvíli sa vraciame časom do jeho študentských čias a jeho začiatkoch v garáži. Film slušne odsýpa, nenudil som sa, ale veľmi ma prekvapilo, že sa už k postaršiemu Jobsovi nevrátime. Ani k jeho chorobe, jeho vzťahu s dcérou, ktorá podľa neho nebola jeho a už vôbec nie k jeho smrti. Režisér nám ponúkol iba výsek z jeho najúspešnejšieho obdobia života, aj keď s menšími pádmi či podrazmi od jeho blízkych. Chýbal mi komplexnejší a ucelenejší pohľad na jeho život. Je to trochu škoda, pretože film celkom dobre funguje, Kutcher ma svojou prítomnosťou nerozčuľoval a úplnej spokojnosti stačilo pridať iba pár minút navyše. Vraj niečo chystá D. Fincher, tak snáď nabudúce kompletne. 70%. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Z takovýho lidskýho odpadu dělat "vizionáře" pro nažhavené hipsterské publikum, to se tu i celkem povedlo. Kolik asi Apple zaplatil za tuhle reklamu... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

O Jobsovi toho vím asi jako o historii vodního póla a s Applem přicházím do styku jen u babičky, když napeče štrúdl. Zato Kačera jsem si myslel, že mám prokouknutého a ono ejhle, ten kluk umí hrát a navíc dost dobře! Film držel pohromadě a bavil mě, i když v sále velkohubého megamultiplexu Cinema City, kam lupen stojí týdenní gáži člověka se dvěma zaměstnáními, byla kosa, že se mi div nečudilo od huby. A jestli se Joshua Majkl Stern věrně držel skutečnosti? To je mi fakt u zadnice, protože před jOBSem jsem věděl kulačku a po něm vím aspoň tohle. A teď už ticho, je sobota k polednímu a já jdu k babině čuchnout k nejnovější verzi Applu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jobs byl génius, o tom žádná. Film si tato osobnost rozhodně zaslouží. Nevím o něm vše, ale vím, že byl osobností složitou a že se s ním někdy složitě spolupracovalo a pracovalo. Ve filmu působí spíše jako oběť správních rad a ředitelů, která nakonec přes ústrky zvítězí mírností jen díky svým nadčasovým vizím. Posléze se z něj stává tvrdý manager, neváhající ztenčit svůj team o polovinu... No možná taky názor a taky pohled. Jak to celé bylo asi vědí jen přeživší pamětníci v Apple. Tři mekintoše. * * * ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Já mám Ashtona Kutchera docela ráda a byl pro mě hlavním lákadlem na tenhle film. Musím se ale přiznat, že mě překvapil. Nikdy jsem si o něm nemyslela, že by byl nějak světoborný herec, ale pro mě podal v tomhle filmu opravdu dobrý výkon, kterým mě přesvědčil, že hrát umí. Navíc jeho proměna (hlavně teda na začátku, v postaršího Jobse) byla hodně přesvědčivá. Mě se to, i přes nepříliš dobré ohlasy, líbilo. O Apple se nezajímám, i přesto mě ale bavilo sledovat, jak vznikal. Nenudilo mě to. 4* ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Průměrný film o nadprůměrném člověku, který dramaturgicky často selhává, pozornost ale po celé dvě hodiny udrží překvapivě perfektním Kutcherovým výkonem. Tak či tak si takový film Jobs nezasloužil, jakožto motivační jednohubka ale vlastně funguje obstojně. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Neosobní, dlouhé a nic neříkající. Nejsem sice expert, ale takhle by životopisné snímky na diváka působit neměly. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že pán Steve Jobs mal bohatý a inšpiratívny život. Človek, ktorý zmenil svet, myslím že toto možno trochu klišé tvrdenie môžme o tomto technickom géniovi smelo povedať. Práve preto si zaslúži trocha lepšie dramaticky spracovanú životopisnú verziu. Ale uznávam, A. Kutcher ho zahral veľmi dobre, celkom sa na seba podobali, aspoň mne sa tak zdalo. 65/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Limonádové zpracování životopisu Steva Jobse by se uplatnilo i mezi sportovními snímky, v nichž jde také pouze o to ukázat sílu vůle hlavního hrdiny. Občas zde mezi cukrkandlovým zjednodušením zableskne něco málo z Jobsovy geniality. Jobs rozhodně nebyl žádný sympaťák, jestli ho lidé uznávají, tak proto, co dokázal na poli informačních technologií. O tom ovšem tento film rozhodně není. Vynahrazuje si to však sentimentem. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice zastáncem Applu, ale vždycky se mi líbily výroky Steva Jobse a měla jsem pocit, že to byl člověk, který skutečně projevil velké úsilí v cestě za svým snem (náhodou jsem před časem slyšela i velkou část audioknihy o Jobsově životě). Z toho důvodu jsem měla zájem vidět tenhle film. Netuším sice nakolik je to autentická verze událostí v jeho životě (ani to dále nehodlám zkoumat), ale bylo fajn, že je tam vyobrazen nejen jako technologický velikán a inovátor, ale také jako člověk s mnoha chybami, protože to k tomu podle mě patří. Na druhou stranu jsem však ráda, že film se věnoval jeho osobnímu životu pouze okrajově, protože co mě koneckonců zajímalo, byla především jeho profesní cesta. Myslím, že dějově může tento film být inspirací pro mnohé lidi. A co se týká Ashtona Kutchera, sice z něj možná nikdy nebude ten nejzdatnější herec, ale myslím, že svou roli zvládl velmi dobře, dokonce mě překvapil (když to srovnám s některými staršími filmy, ve kterých jsem ho viděla). Do této role rozhodně nebyl špatnou volbou. ~(3,7)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film o splnení si amerického sna s patričnou dávkou pátosu. Všeobecne zrozumiteľný, čiže nie umelecký životopis s jasne stanovenou scenáristickou chronologickou linkou vývoja kariéry s občasným zabrednutím do súkromného života. Asi trochu viac feel good film, ako by si téma vyžadovala, podrazy v biznis sfére sú iba ďalším motivačným faktorom k novým krokom v kariére. Kutcher je ako Jobs obstojný, za prvé sa naňho celkom podobá a za druhé hrá s celkom slušným zaujatím. Ak niekomu vadí, je to podľa mňa najmä kvôli tomu, že je to ten herec Kutcher. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek bych rád ocenil výběr a masky herců, kteří se skutečným osobám, které představovali, většinou velmi podobali. Ashton Kutchera příliš v oblibě nemám, ale roli Jobse ztvárnil takřka na výbornou. Docela přirozeně na mě působila i veškerá Jobsova gesta apod. Věřím, že tento snímek bude dostatečným informačním minimem o tomto velikánovi i v případě, že jste doposud bydleli v kanálu a nikdy dříve jste jméno Steve Jobs neslyšeli. Forma je velice příjemná a děj má krásný spád. Trošičku mě zamrzelo, že snímek mapuje jen počátky a je poměrně v rané fázi násilně utnut. Jobs si za svůj život film rozhodně zasloužil a tento počin je určitě důstojný. IT oblast je mi velmi blízká, proto budu pravděpodobně těžce nadhodnocovat, ale já si užil takřka každou minutku. Film je inspirativní, zábavný a velmi zajímavý. Nenacházím mnoho věcí k pohanění. Slabší 4 kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Nevím, co na tomto skvělém zpracování všem tolik vadí?! Je to snad Ashton Kutcher, který zvládl svou roli více než skvěle a předvedl pravou tvář Steva Jobse? Nebo je to moc velká zaujatost a závist? Vážně nevím. Mě to hodně zaujalo, má to v sobě velký smysl pro obyčejného člověka žijícího průměrným životem. Dalo by se říci, že je to téměř inspirující. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to o něco slabší než Piráti ze Silicon Valley. Už jenom proto, že to delší dobu popisuje jenom půlku tématu. I když podrobněji. Ale jinak to samozřejmě není špatné. Všechno důležité tam bylo. Původně se mi to nezdálo, ale Ashton Kutcher byl pro hlavní roli určitě správná volba. Přišlo mi, že tam právě nebylo tolik vtipných momentů jako v Pirátech. Možná je to absencí Gatesovy části. Aspoň, že ho tam pěkně seřval. Každopádně se Stevu Jobsovi nedá vytknout jedna věc, byl to skvělý vizionář a vývojář, bez kterého by asi dnešní počítače vypadaly úplně jinak. A i když byl trochu arogantní, tak co už, nikdo není dokonalý... "Proč pořád stouháš tu mrkev? Jsem vitarián." :D ()

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama