Reklama

Reklama

Orange Is the New Black - Série 1

(série)
USA, 2013, 12 h 21 min (Minutáž: 52–61 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Předloha:

Piper Kerman (kniha)

Kamera:

Vanja Cernjul

Hrají:

Taylor Schilling, Laura Prepon, Michael Harney, Kate Mulgrew, Jason Biggs, Natasha Lyonne, Deborah Rush, Nick Sandow, Pablo Schreiber, Danielle Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Když Piper dožene její letité přátelství s drogovým dealerem, musí vyměnit svůj pohodlný život v New Yorku za oranžový vězeňský mundůr. (Netflix)

Recenze (26)

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý námět, v mnoha postavách (Red, Claudette, Yoga Jones aj.) skvěle zahráno, jenže co naplat, když je to hůř vytempovaný. Od jistý chvíle (spoileroidně od předávkování) série ztrácí tempo, a hlavně ztrácí příběhovou nit, kdy se na hlavní zuřivě nesympatickou postavu valí jedna blbost za druhou. Přesto si první řada zaslouží hlavně za svoji první půlku díky neokoukanýmu prostředí a celý řadě zajímavých postav vysoký hodnocení. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okey... asi je na čase povedať niečo k tomuto seriálu. Ohodnotím každú sériu zvlášť a potom poviem aj niečo celkovo. A musím povedať, že prvá séria skutočne nasadila latku vysoko. Jediným mojim osobným problémom bola asi Taylor Schilling v hlavnej role. Jej postava nebola počas série nejako výrazne zaujímavá a nemal som ani pocit, že by tomu niečo pridala. Plus je tu absolútne nulová chémia medzi ňou a Jasonom Biggsom a nefunguje to. Čakal som od začiatku, že sa tam niečo zvrtne. Ostatné postavy sú ale zaujímavé, prostredie dobre stvárnené a je fajn, že sa o našich hrdinoch dozvieme dostatočne veľa. Laura Prepon je skvelou herečkou a okrem toho musím povedať, že jej postava ma maximálne dostala. Toto je skvelé. Neviem čo viac by som povedal. Ak máte radi príbehy z väznice, myslím, že budete spokojní. Určite si to čeknite. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OITNB si mě získalo vlastně okamžitě nezvyklým prostředím a plejádou zajímavých postav, ale jakmile se pořádně rozběhly všechny ty dramatické linky, bylo mi už jasné, že jsem zase objevil seriálovou perlu.. Humorná stránka taky nezaostává, nic z čeho bych se válel po zemi, ale je to prostě správně vybalancované, navíc já se nikdy z ničeho asi po zemi neválel, nejsem debil. Zatím prostě paráda, snad to vydrží... Jo a znělka je sice dlouhá, ale fakt dobrá. 10/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle seriál už jsem se chystala hodně dlouho a nemohla jsem se dočkat. Musela jsem ale počkat až seriál ukončí, abych se na něj mohla začít koukat, mám jich totiž strašně moc rozkoukaných a většina ještě pořád běží, takže tohle mi dává jistotu, že už to dál nepůjde a můžu pak pokračovat někam jinam. Nicméně filmy, seriály a celkově příběhy z vězeňského prostředí mám moc ráda, takže jsem věděla, že to bude seriál pro mě. Moc se mi líbí, že některé díly jsou věnovány určitým postavám, takže se nám pomalu odhaluje jejich život před vězením. Velké plus je také v tom, že si uděláte nějaký názor na postavu a na konci série se vám názor úplně změní. Je to napínavý, dramatický, vtipný. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že vzhledem k tématu se mi do seriálu ze začátku úplně tak nechtělo, ale po zhlédnuít 1.série musím uznat, že obavy byly zbytečné. Ženské postavy jsou výborně napsané, skvěle zahrané a vzhledem k osobní zkušenosti autorky předlohy je vše naprosto uvěřitelné. Hlavní postava Piper není úplně z těch nejsympatičtějších, ale vyvažuje to spousta super holek okolo ní (Vicky, Red, Suzanne), ale i třeba chlípný dozorce Mendez. Uvidíme, jak si seriál udrží tempo v dalších řadách, v 1.sérii to vázo jen výjimečně. (Netflix 4k UHD, orig.) ()

Galerie (254)

Zajímavosti (1)

  • V rozhovore medzi Red (Kate Mulgrew) a Nicky (Natasha Lyonne), Nicky hovorí: "Myslela som, že som bola ako tvoj Spock" (v angličtine: "I thought I was like your Spock"), čo je odkaz na rolu herečky Kate Mulgrew vo filme Star Trek: Nemesis (2002). Objavila sa aj v seriáli Star Trek: Voyager (1995 - 2001) a nahovorila svoju postavu Adm. Kathryn Janeway do videohier Star Trek Voyager: Elite Force a Star Trek: Legacy z rokov 2000 a 2006. (ČSFD)

Reklama

Reklama