Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (CinemArt)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Jasný, já to psal jako reakci na tu diskuzi ohledně propadu Beyond, ale směroval jsem to konkrétně na Tebe v souvislosti pokračování oné diskuze, když jsi reagoval na MasterD. Na ten postřeh se spojitostí návštěvnosti díky reakcím na předchozí snímek série jsem už někde narazil, možná právě v diskuzi u někakého SW filmu a asi bych s tím i souhlasil, ale u toho Into Darkness mě to trošku mate... Jako že vím, že u Trekkies je ten film hodně hejtěný, ale co se široké veřejnosti týče, tak podle mě byl film celkem slušně vychvalovaný a i zde na webu má širokou veřejností udělené poměrně vysoké hodnocení a i finančně nedopadl zle. Sice vydělal méně než se chtělo/čekalo, ale nebylo to ani úplně málo... V tomhle ohledu tedy trošku tápu a nevím, proč ten předpoklad s reakcí na předchozí film vztahovat i k Beyond, když se Into Darkness jeví jako poměrně dobře přijatý film.. ?

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

je. není. nevím. mě spíš zajímají jiná hlediska. estetické. ideové. a hledisko kontinuity. věcmi jako výdělky apod. se moc nezabývám. je to docela možné. ani o propagaci toho moc nevím. ale slyšel jsem, že prý se marketing velice soustředil například na čínský trh, který mohl sám o sobě otázku ziskovosti zcela zvrátit, ale ani tak se bohužel nestalo. ale to je prostě... stejně jako v případě nových Star Wars filmů se tu imho silně projevuje princip, podle kterého je návštěvnost jednoho filmu z vícedílné série do značné míry reakcí na oblibu předchozího dílu. Star Wars: Síla se probouzí měla ohromující návštěvnost na základě popularity předchozích filmů, zejména staré trilogie a nostalgie po ní. Rogue One měl skvělé výsledky jako reakce na Síla se probouzí. Poslední z Jediů se dále vezl na stejné vlně, ale Solo propadl ne kvůli vlastním ne/kvalitám, ale kvůli kontroverzi spojené s předchozím filmem, tedy Posledním z Jediů. A stejně tak může být návštěvnost Do neznáma reakcí na kontroverzi filmu Do temnoty, která mohla u veřejnosti částečně poškodit důvěru ve značku Star Trek, zatímco samotný Do temnoty měl výsledky ještě docela uspokojivé, protože následoval relativně dobře přijatý Abramsův první Star Trek.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

A není snad i pravda, že Beyond měl návštěvnost velkou stejně jako např. First Contact, ale vzhledem k velkému rozpočtu se to i přes slušnou návštěvnost prostě nemohlo zaplatit, resp. se to nemohlo s takovou návštěvností zaplatit.. ? Tuhle jsem to myslím někde četl/slyšel. Časem se mj ale taky přikláním k názoru, že ten film mohl mít mnohem lepší propagaci, už jen pro to, že v té době měl Trek 50 let a jen na tom se dala postavit slušná reklamní kampaň, ale v souvislosti s Beyondem se to jinak mám dojem moc neuvádělo... No je to škoda, ten film mám fakt strašně rád a pokud to opravdu definitivně utnou, tak mě to bude ještě dlouho móóóc mrzet...

na příspěvěk reagoval Eodeon

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

To bude něco na způsob logiky ministryně Novákové. :D

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

MasterD

takže tím, že chválíme film, způsobujeme, že má malou návštěvnost? a obrácená logika by pak znamenala, že hateři a trollové vlastně filmům pomáhají k lepším výdělkům? a lepší výdělky mají nějakou souvislost s názory fanouškovské základny ohledně kvality? o_O

na příspěvěk reagoval Jakkob

MasterD

MasterD (hodnocení, recenze)

Ti, kdo tvrdíte, že Beyond byl lepší než předchozí dva Star Treky, máte nepřímo na svědomí konec Kelvin timeline. "Most importantly, the aforementioned Star Trek Beyond did poorly at the box office. The film earned just $343.4 million worldwide against an $185 million production budget, which wasn't enough to reach its break-even point (roughly estimated at $370 million). By most accounts, Paramount ended up losing money on their investment, which was a troubling development" https://screenrant.com/star-trek-4-canceled-reason-why/. "přípravy trojky provázely potíže, výměny tvůrců a celý proces byl znovu uspěchaný. Film měl slušné recenze, ale diváky se přilákat nepodařilo a snímek se zaplatil teprve na domácím videu (a kdo ví jestli)." https://www.fandimefilmu.cz/clanek/16527-star-trek-4-film-se-odklada-na-neurcito Tj kdyby jej měl Abrams a byl by jako předchozí dva, měl by mnohem větší šanci získat víc peněz a zaplatit Pinea a Hermswortha.

na příspěvěk reagoval Eodeon

martess

martess (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ďakujem bude sa mi na to príjemnejšie pozerať :) inak je pre mňa ST 100% Sci fi hoci nie som fanúšik

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

tohle není kdovíjaký problém. prostě jen předpokládejme, že jde o dva různé druhy. nakonec, nikde v kanonických zdrojích není uvedeno jinak.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Hmmm, pravda... No nic, aspoň je vidět, že i starý Trek a nejen ten nový má své mouchy, a stejně ho máme a budeme mít rádi :)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

protože protohumanoidé "oseli" ty planety svou DNA v době, kdy byl inteligentní život v počátečních stádiích evoluce nebo ještě dříve, což je řádově miliony až desítky milionů let do minulosti, a poté jejich druh vyhynul. zatímco ochránci navštěvovali Zemi v době, kdy už byl člověk plně vyvinutým druhem a existovaly přinejmenším přírodní národy a domorodé civilizace, jako byli američtí indiáni (viz The Paradise Syndrom) a přenášeli je na jiné planety, čili jejich civilizace působila řádově pouhé tisícovky let před událostmi seriálu. to vůbec nejde dohromady. tohle je zas jedna z těch věcí, které tvůrci Star Treku ale vůbec nedomysleli.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

někteří diváci (a dokonce i někteří tvůrci) Star Treku je ztotožňují, ale já si myslím, že tihle "protohumanoidé" z epizody "The Chase" nemohli být ti samí, kterým se v Původním seriálu říkalo Preservers (Ochránci).

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Jakkob

Přesně tak jsem nad tím zauvažoval... Ale jelikož jsem viděl jen Novou trilogii (+ sem tam nějaký díl seriálů), tak jsem jen hádal. Jinak je to krásná myšlenka a rád bych jí viděl rozvinutou v dalších dílech, pokud nějaké budou.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

martess

Jsem rád že se ptáš, protože ST má tuto skutečnost vysvětlenou, a to v TNG epizodě s názvem The Chase z roku 93. Jde o epizodu, kde se Picard spolu se zástupci ras romulanů a klingonů setká se zástupcem rasy zvané Preservers, kteří jsou v podstatě zodpovědní za vznik všech humanoidních ras ve ST univerzu - všechny ty rasy vychází z jejich DNA, ale každá ji měla nějakým způsobem pozměněnou, takže se zachoval více méně jen ten hrubý základ, tj tělesná stavba.

na příspěvěk reagoval Pod, Eodeon, martess

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

martess

Nevím kam tím míříš, ale ve ST se objevilo i spoustu nehumanoidních mimozemšťanů. Navíc ty masky nemaj obdoby a stále sbírají spousta ocenění.

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

martess

Jak by řekl Punkeram, je to tím, že je to rasistické, xenofobní a fašistické dílo s prudkým náběhem do radikálního utopického komunismu.

martess

martess (hodnocení, recenze)

vysvetli mi v skratke niekto preco vsetci mimozemstania star trek universa su nie len ze humanoidy stavbou tela aje aj crtemi tvare paži atd atd tolko veci na star treku predbehlo svoju dobu co sa tyka sci fi stranky len tento mali detajl to cele kazí kedže len natru herov farbou mozno im daju este nejaky rihy a hotovo ... ci ma to nejake logicke vysvetlenie ze vulkanci vyzeraju ako lsmiecne ostrihany elfovia len maju inak rozmiestnene organy? v beyond som bol rad ze nakoniec z kralla aspon vysiel zmutovany clovek

na příspěvěk reagoval konvicce, konvicce, Pod, Jakkob

AxelWers

AxelWers (hodnocení, recenze)

Na konci filmu si mladý Spock prezerá fotografiu pôvodnej posádky Enterprise. Je niekde vysvetlené, prečo sa vlastne pôvodná posádka montuje do dejovej línie tejto novej série?

na příspěvěk reagoval PhilTesi

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

+ nadávka "mentál" je tiež prebratá z angličtiny...   Si skrátka celý poangličtený, hlavne že... xD   

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Já se teda spíš obávám, že je to kategorie idiot z Novinek, potažmo mašíblů z Bloku proti islámu apod. 

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Reklama

Reklama