Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

castor 

všechny recenze uživatele

Novácká Kriminálka Anděl šla úspěšně mimo mě, veřejnoprávní Clonu sice tu a tam sráží nelogičnosti (vyšetřování je občas švanda), ale na to jsme z našich luhů a hájů zvyklí. Jinak tu máme slušnou přehlídku kameramanských kousků (konečně postavy neodříkávají dialogy jen do statické kamery), solidní herce a schopného režiséra, který ctí svěží a moderní rukopis. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Klišé na entou. Dialogy jakoby opsané z amerických moderních krimi seriálů, rádoby umělecké, zazrněné záběry, rychlý střih a pod .... celé dost mimo. Přitom Kryštof Hádek podle mého pojal roli hodně dobře a asi jako jedinému jsem mu jeho postavu i věřil, totéž platí o Medvecké. Vica Kerekes je alespoň hezká, ale zbytek ubohost. No dobrá, pár záběrů dobrých (nohy ve sprše), jedním okem se to dalo sledovat a občas i celkem fajn hudba. I když po případech 1. oddělení totální propadák, přesto dvě hvězdy dávám (hlavně za Hádka). ()

Reklama

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Clonu jsem musel hodnotit až po třech zhlédnutých dílech. Dlouho jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Nakonec jsem dal 4. Ale po 5. díle jsem musel hodnocení snížit. Důvodem je pomalé tempo a některé nelogické situace. Někdy jsem netušil, jak vyšetřovatelé dospěli ke svým závěrům. Asi bych šel s hodnocením ještě níž, ale díky Vice Kerekes to neudělám. Líbilo se mi, že mohla mluvit slovensky, což je jazyk, který vždy rád slyším. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zatím je to na pomezí 2-3 hvězd. Velkým plusem je režie a kamera, protože je vidět, že je to točený moderně, zajímavě, u nás celkem nezvykle. Najde se tam hodně pěkných záběrů, obrazově tomu v podstatě není co vytknout. Problémem je scénář, kterej je táááák utahanej, že to chvílema působilo jako celá věčnost. Na to, že to byl pilotní díl, kterej by měl nalákat diváky, to bylo takový řekněme vlažný. Osobně doufám, že se to zlepší, protože mám pocit, že by si to tahle kriminálka zasloužila, ale na to si musíme ještě počkat. EDIT 9.6.2014 - OK, seriál skončil (nebo aspoň 1. série) a ty 3* si to fakt zaslouží. Je to moderní, je to zase něco jinýho, někdy sice přitažený za vlasy, ale u nás to každopádně patří k tomu lepšímu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ BUDU HLAVNĚ TOČIT VIDEA...“ /// Příběhově se s tím moc neserou. Zobák nastupuje k mordpartě, kde všichni – tedy všichni tři – vostřílení pardálové (aspoň se tak tvářej) ani moc neřešej, že ten mladej, z nich má nejlepší nápady. Hold není každej polda Ajnštajn… Ze začátku by se mohli zdát všechny zápory spíš jako závan svěžího větříku. Nakonec jsou z toho spíš větry, co smrděj po průjmu. To, co zdálo se bejt pomalý zajímavě, je pomalý nudně, to intuitivní odhalování informací je přesně vo tom, že všeho moc škodí (jako kdyby jste se šli vychcat ve Štěchovicích a našli poklad. Hmm dobrý. Druhej den půjdete chcát… no a prostě zase. Hmm dobrý. Třetí den… Kladem nechť je, že všechno je podřízený plynulosti, tzn., že se zbytečně nevykecávaj. Charakterová nemohoucnost se projevuje už při úvodní rekapitulaci, která je snad vod 3.dílu furt stejná. To tady klidně může hrát Belmondo s Deloinem a točit to Fellini. (Podle scénáře Chucka Norrise.) Okatá snaha o Made in… (nevím co), kterou jsem na ČT nečekal. Vono je to totiž místy i pěkně debilní. To už jsem se mohl koukat rovnou na Anděla. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ke štěstí mi stačí chodidla V.Kerekes. 2.) Vždycky jsem si přál honit sráče s kamerou (místo pistole) v ruce. (Furt lepší než s vocasem.) (V ruce.) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • Na prvním videu, které kriminalisté dostanou, je jasně čitelná SPZ auta. Nikdo z vyšetřovatelů však neověřuje, komu auto patří. (Brain)
  • Jeden z mála českých televizních seriálů, jehož licenci se podařilo prodat do zahraničí. (raininface)
  • „Nejedná se o profesní kriminálku, ale spíše o příběh mladého muže, který se řízením osudu ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě,“ prozradil o seriálu Clona kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)

Reklama

Reklama