Reklama

Reklama

Americký sniper

  • USA American Sniper (více)
Trailer 2
USA, 2014, 133 min

Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho neomylná přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných husarských kouscích, vyslouží si přezdívku „Legenda". Avšak jeho pověst se donese až za nepřátelské linie a na jeho hlavu je vypsána odměna a stává se z něj hlavní terč povstalců. Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se Chris se zúčastní čtyř hrůzných misí v Iráku a stává se symbolem kréda jednotek SEAL „neopustit ani jednoho muže". Ale po návratu domů Chris zjišťuje, že na válku nedokáže zapomenout. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (1 307)

HawkLL 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl a možná dobře, že tak. Hodně lidí v mém okolí tak strašně moc srovnává, až si film sami znechutí. Ve mně Eastwoodův počin zanechal dlouhou a širokou brázdu. Ve frontě na vstupenky jsem se obával, že budu svědkem popisu válečného života dalšího z mnoha „nejlepších" amerických sniperů a zobrazení jejich schopností schovat se kdekoliv, sundat cokoliv a samozřejmě přežít cokoliv, aby mohli pomstít smrt kohokoliv. Opak byl však pravdou. Doslova celý film jsem hltal rozkrývání osobnosti a myšlenkových pochodů Bradleyho Coopra, coby Amerického snipera. Ten obrovký zápas sám se sebou, ne s nepřítelem. Válka člověka mění a tady je krásně popsáno jak. Osobní život jde stranou a odtržení od reality je stále větší. Jediné co začíná dávat smysl je válka a rodinou se začínají stávat spolubojovníci. Návrat k rodinnému životu téměř nemožný. Téměř.... ()

Controlor 

všechny recenze uživatele

Top film to není. Nějakým záhadným způsobem mně to ale bavilo. Od akce jsem čekal víc. Herec z Pařeb ukázal, že ani v dramatických rolích se neztratí. ()

0LiV3R 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood dokazuje že po filmoch ako je Gran Torino a Milion dollar baby vie natočiť další skvelý trhák ktorý vás nenechá chladného.Film podľa skutočného ba až neuveritelného príbehu vojaka:Chrisa Kylea ktorého skvelo stvárnil Bradley Cooper má všetko čo má životopisný akčný film mať. Musím oceniť tiež skvelé filmové efekty a kameru.U mňa 9/10 ()

Felsenberg 

všechny recenze uživatele

Ani by mi nevadil americký patriotismus jako spíš nesmyslnost boje a údajná obrana amerických rodin zabíjením v Iráku. Stejně tak likvidování dětí, žen v cizí zemi z úkrytu na dálku u mě obdiv nebudí. To spíš mají obdiv obyčejní vojáci v ulicích. Pro mě byl největší zážitek skutečné záběry při závěrečných titulcích. Ta sounáležitost obyčejných Američanů se svými vojáky. Neuvěřitelné. A krásné. ()

BlacKie. 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých filmů Clinta Eastwooda. Nejsem zrovna fanoušek tohoto typu filmu a z počátku jsem měla obavy, že to bude jen jedno z dalších nezáživných a zdlouhavých dramat. Nicméně opak je pravdou. Od začátku až do samotného konce jsem byla vtažena do děje. Oceňuji jak akční tak emocionální pasáže a také zobrazení toho, co dokáže s člověkem udělat válka. Na konec nesmím opomenout vynikající herecký výkon Bredleyho Coopera. Velice silný filmový zážitek. ()

23ch 

všechny recenze uživatele

Opět silný a zajímavý životní příběh hrdiny. Sledoval jsem spíš ze zajímavosti v souvislostech s Marcusem Luttrellem, se kterým byli s Chrisem dobří přátelé a filmem Na život a na smrt. Ale jo, může být ()

venca 

všechny recenze uživatele

Tento film splnil mé očekávání a vtáhl mě do děje už od první minuty v boji jsem si opravdu myslel že jsem tam taky. nejlepší role bradleyho coopra ve filmu o americké legendě mezi odstřelovači specialních jednotek US Navy SEA ()

Blind307 

všechny recenze uživatele

...kniha vs. film?...film sa oproti knihe viac vyvaruje pátosu v tejto "politicky korektnej dobe"...takže pátos vadí najmä USA alergikom...každý chlapec chce byť hrdinom a ON bol pre kolegov hrdina...nebol to žiadny mäsiar....venoval sa bývalým vojakom, lebo to bolo potrebné a aj v tom spočíva jeho velkosť...knihu odporúčam prečítať, stojí to za to.... ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Velmistr Eastwood nám namíchal připravil další podívanou s charismatickým Cooperem v hlavní roli. Připravte se na novodobou lehčí verzi Vasileje Zajceva ze Stalingradu, jak soupeří s oponentem a nahání se po domech v zaprášeném Iráku. Válka zanechá trvalé šrámy na duši, které se velmi těžce hojí. Irák je výborně doplňován právě pokusy po běžném životě mimo misi zpět v USA. Děkuji za to, že film se vyvaroval lákavé propagandě o tom, jak tam šíří demokracii, ... atd., i když občas padne věta, že oni jsou ti zlí. ()

mfaky 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem si počkal, než jsem zkoukl tenhle ten film a musím říct, že to stálo za to. Nejdříve mne velice příjemně překvapil Bradley Cooper, jinak celkem průměrný herec, zde předvádí skvělý výkon, navíc kloubouk dolů nad jeho fyzickou připravou na tuto roli. Skvěle mu sekunduje také Sienna Miller, která svým výkonem skvěle popisuje druhou životní stránku příslušníka seals. Ty další aspekty filmu jako kamera, scénář, střih, zvuk atd také velmi dobré. Samostatnou kapitolou je patos hrdého národního uvědomění, jenž z filmu čiší z každého druhého záběru. No ale řekněme si to upřímě, prostě to je třetí největší a nejlidnatější země na světě (cca 340 mil. obyvatel), kde je pomalu každej druhej nebo třetí chlap veterán nějaké války (bez ohledu na to, zda-li spravedlivé či nikoliv), takže oni mají zkrátka to vlastenectví a národní hrdost postavené úplně někde jinde než my a myslím, že po téhle stránce jim máme co závidět. Vždyť u nás se mluví o národní hrdosti většinou jen když je nějaké mistrovství v hokeji či fotbale, chlapi se dou vylejt do knajpy a na auta si zcela pokrytecky na dva tejdny nalepí české vlaječky. Nebýt nějakej těch děr ve scénáří, bylo by to za plnou palbu. Takhle 90%. ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Cooper jako patrialcharni nelida,co strili so zblbnuti,patrne stravil v destvi celkem hodne casu hranim country striku,nicmene mu to prineslo ,,praci snu,, u seal,je otazka jestli to byla opravdu vyhra v loterii ci nikoliv...jedine co me trochu prislo pretazene za vlasy je banda znepratelnych odstrelovacu co se snazi jeden druho odstrelit primarne knoflik u kosile😁 ale jinak kloboucek dolu,jelikoz jsem asi nikdy nevidela lepsi valecny film,konkurovat muze snad jen kubrickova olovena vesta.... ()

HSGID 

všechny recenze uživatele

Pre mňa strašná americká propaganda. Film sa mi páčil ale ta propaganda ma strašne v kine ubíjala a keďže som čítal aj knihu, ktorá bola od prvej až po poslednú stranu sama propaganda tak vo filme mi to strašne liezlo na city. Preto nemôžem dať viac ako 2 hviezdy. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale poté, co Eastwood přestal filmy točit a věnoval se jen produkci a režii, stojí vše, čeho se dotkl za totální kulový. Samej americkej patos, rudobílý pruhy s hvězdama na modrým poli, správný chlapy konající jen a jen dobro (samozřejmě jen v očích američanů) a bojující proti bezpráví, klišoidní humus za každým rohem... Když pominu celkem slušnou akci, celej film stoj za hovno. ()

Hanys7 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně jeden z nejlepších filmů, miluju když je film plný napětí. Hlavní téma - komflikt s nepřátelským sniperem a vlastně soupeření mezi sebou bylo super, možná bych se mu ale věnoval více. Hlavní hrdina k člověku dost přilne, na konci příběhu se ve proto mě zmítal částečně smutek a částečně vztek. ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Scény z domova som väčšinou preskakoval, pretože nemám rád takýto mišmaš. Chcel som si pozrieť vojnový film, nie nejakú propagandu. Každopádne bojové scény boli fakt skvelé, keby si film takýto spád udržal od začiatku do konca, bol by to plný počet. ()

Detoxi odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudem sledovať film o amerických teroristoch ani keď ho režíroval môj obľúbenec Clin. To by bolo presne to isté ako keby som pozeral oslavný nacistický film a úspechoch nacistov v druhej svetovej vojne. ()

Související novinky

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama