Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 6

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Recenze (376)

korok 

všechny recenze uživatele

I přes mírné zklámání, jakým směrem se tvůrci ohledně osudu Jigsawa vydali - přeci jen čekal jsem trošku jiný zvrat, ne opětovné čerpání z Jigsawovy minulosti, lze dle mého říci, že fanoušci si přišli opět na své a díl rozhodně nezklamal. Do hodnocení se promítá i dlouhá pauza mezi sedmým a osmým dílem, bylo to dlouhé čekání. Doufám, že deváté pokračování bude a objeví se po kratší pauze. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Pomyslný buben osudu se opět začal roztáčet a mačkat z nevinných (nebo ne?) duší další litry krve a utržených končetin. Ve své podstatě film již nemá čím zaujmout, drží si však skvělou atmosféru, hot girls a nějakého toho zapeklitého rozuzlení se taky dočkáme. Neoriginální, avšak velmi přitažlivé a dostačující pokračování se skvělěm Bellem. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Slabota, nezáživný vývar předchozích částí, který ničím moc nepřekvapí. Žádný z herců nemá charisma jako měl Sean Patrick Flennery, Costas Mandylor, Scott Peterson nebo třeba Donnie Wahlberg. Spolu s nepříliš zajímavou, z části předvídatelnou pointou a velmi repetitivními pastmi to z VIII dělá zřejmě i nejhorší díl. Neuvěřitelně hloupé je i jednání některých postava. Detektiv nechá bez problémů podezřelého manipulovat s mrtvolou. Ehmm...Trailer vypadal o dost lépe. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Já nevím, proč se na tuhle přiblblou sérii vždycky podívám znovu a znovu, když už dopředu vím jaká hovadina to bude. Ústřední hudební motiv je catchy as hell a ty gory mají taky vždycky vymazlené. Tak a odpověděl jsem si sám. Vše ostatní je přesně to, proč někteří nesnáší Hollywood. Komerčně motivovaná sračka. Pardon my french :-). 36% ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Z tohohle dílu jsem dost rozpačitá, protože jsem si celou dobu myslela, jak stupidní je a až ke konci jsem se přesvědčila o opaku. Možná už jsem zblblá z toho, jak tvůrci předchozích dílů vykrádali jedničku, možná jsem zblblá ze všech těch "nečekaných" nebo za vlasy přitažených zvratů a možná už jsem měla dost toho, jak se tvůrci dalších pokračování odvracejí od hlavní myšlenky prvního Saw. Ale musím říct, že vyústění tohohle snímku mělo smysl. Jednotlivé "vraždy", protože v posledních dílech se bohužel o ničem jiném mluvit nedá, smysl vždy úplně neměly. Ale právě v tomhle dílu měla nesmyslnost vraždění nakonec svůj smysl. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Návaznost hry před deseti lety na přítomnou linku filmu mi přišla jaksi kostrbatá, postavy až na laborantku, od které jsem čekal věru víc takový nijaký, ale přesto to má cosi do sebe. Nuž, MLUVÍM ZA MRTVÉ! ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Série se od sedmičky nikam neposunula, je to pořád to samé dokola, vyprávění a motivy jsou stejné (zkorumpovaný policajt, feťačka, špatná matka), pasti nikterak zajímavé a logika zůstala asi jen na papíře scénáristy. Twist hodně průhledný. Závěr nevysvětlil osud laborantky a černošského detektiva. A návrat Johna Kramera? Hloupější naroubování původního Jigsawa na současný děj vymyslet nešlo. Lionsgate vytáhlo jednoho kostlivce ze skříně, kterého by po letech mohli zase podojit, nicméně nijak výrazně Jigsaw nezabodoval, na další díl by to asi ještě stačilo, ale je to fakt nutný? 2* ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Mám-li být zcela upřímný, tak Jigsaw je velice zbytečný film a pokračování celkově. Pasti jsou slabé, postavy jsou blbé jako prase a dělají ještě blbější rozhodnutí a celkově to působí poměrně slabě a podprůměrně. No což, některé série se holt obejdou bez dalších hromad zbytečných pokračování. 2/5 ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Aha… Takže jsem pochopila správně, že přesné motivy, proč začal doktor Gordon pomáhat v těchto společenských hrách vám nikdo nevysvětlí… Tak to mě naštvalo opravdu hodně. To si tam potom můžou jako padoucha flákat kohokoliv a nemusí vysvětlovat jeho motivy? No… na tomto díle se mi líbilo hlavně přecházení v čase. Hlavní záporák nic moc. Navíc mi hodně vadila ta zrzavá vševědka, která fakt nechápu, proč tam byla. Tuším, že aby zakryla hlavního podezřelého, ale pochybuji, že si někdo mohl myslet, že to byla ona. Pasti se mi celkem líbily, ale nelze přestat porovnávat s prvními díly, kde to bylo jiné kafe. Už to fakt extrémně upadá. ()

Bystrozraký 

všechny recenze uživatele

První Saw bylo první a také poslední Saw, který jsem v životě viděl, jelikož mě skutečnost, že další díly jsou spíše o tom jak nejkuriózněji zavraždit člověka moc nepřitahovala. Moji prvopočátkovou pozornost k nejnovějšímu dílu této série upoutalo to, že na něm měli pracovat původní tvůrci, přesněji James Wan a Leigh Whannell. S tímto faktem jsem žil do té doby, než jsem viděl titulky a sám ani nevím, kde jsem k tomu přišel. Asi první, co mi na filmu přišlo zvláštní byl scénář, kvůli kterému byla tak dlouhá odmlka od posledního dílu, mi přišel lehce předvídatelný a že všechno na sebe navazuje neskutečnou náhodou. Závěrečné rozuzlení bylo sice překvapivé a i zajímavé, ale přišlo mi až nereálné. Také postavy nebyly nijak zvlášť zajímavé. Pasti byly důmyslné a mrtvoly dobře nechutné. Čekal jsem, že zhlédnu něco, co se bude přibližovat tak dokonalé jedničce, bohužel se nic takového neuskutečnilo, ale na druhou stranu nejsem až tak moc zklamaný, bavil jsem se a to je u takového filmu zřejmě důležité. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Počuť po siedmich rokoch ústrednú melódiu a opäť zhliadnuť postavičku naháňajúcu hrôzu svojim smiechom bolo až nostalgické. Príbeh je opäť vyskladaný z množstva náhod najchytrejšieho vraha vo filmovej histórii. Vždy ma pobaví kto všetko sa ocitne v hre, tentokrát to mal spočítané chlapík, ktorý ublížil Jigsawovmu synovcovi :) Až na chytrácke náhody pozerateľný a znesiteľný príspevok do nekončiacej ságy. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Sedm let od posledního Saw byla zřejmě dostatečně dlouhá doba, abych dostal znova chuť na ty krásné pastičky a brutální scény. Vše je při starém a na svém místě. Pasti, potoky krve, oživování lidí, už dávno mrtvých a hlavně hra, kterou nelze vyhrát. I ten překvapivý závěr se podobá těm starým. Čekal snad někdo, že skládačkový vrah bude jednat jinak? Já ne, a proto nejsem zklamaný, ale spokojený. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Pasti pořád dobrý, ale už mě nějak nebaví to převzetí Jigsawova odkazu, nejlíp v každým díle někým jiným. ()

bif 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdebilnějších filmů, co jsem za poslední roky viděl. Nejvíc mě pobavilo, že doktoři nechali kulku v člověku na jipce jen proto, aby se z něj pak dala vyndat jako ,,šokující” důkaz :D ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné pokračování už i tak zbytečně dlouhé série která měla skončit někde u třetího dílu. Pasti nic moc, gore v rámci série na průměru, postavy nesimpatické. Koukat se na to dá, ale žádnej zázrak. Pro fanoušky série asi dobrý, ale pro zbytek to žádný terno nebude. Pro mne osobně nejhorší díl série. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Prvá a druhá časť mali tú povestnú iskru, ktorá dokázala ľudí zapáliť. Postupom ďalších dielov pribudali len vraždy a však bez inovácii a nových nápadov. Jigsaw je už ôsme pokračovanie, a tak to prevarené sa tu opäť varí a preto si na výsledku veľmi nepochutíte. Ja som však Saw nikdy nepovažoval za nejaký kult, takže som bezhlavo neskákal od radosti pri každom dieli a nechal som si ich aj zopár bez následkov výčitiek újsť a vďaka tomu som si tento film užil. Páčil sa mi. Neviem ani prečo asi preto lebo to bolo pre mňa také nostalgické obzretie sa za starým-dobrým. Nevyhnutné nelogicke prvky sú tu bohužiaľ všade a aj to finálne vyústenie a vysvetlenie bolo úplne hrozné, ale nevadí, dnes je Silvester, tak jednu hviezdičku naviac... ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Zaspal som pri tom, preto dávam len 2*, zatiaľ. Hry už strácajú na originalite, skladačky a pasce ničím neohúria, celkovo dosť nuda. ()

Thery 

všechny recenze uživatele

(Upozorňuji, že pro lidi, kteří neviděli ani jeden díl téhle série může být tenhle komentář mírně spoileroidní.) Sérii Saw naprosto nezakrytě zbožňuju. Není to kvůli jejímu gore jádru, ale hlavně kvůli tomu, že za tolika litry krve a střev se skrývá mozek. Proto musím říct, že bych ne tolik propracované pasti, či ne naprosto dech vyrážející konec (tady to bude spíše moje chyba, tím, jak jsem zmlsaná z prvních pár dílů) filmu odpustila. Co mu odpustit ale nedokážu je věc, o které by se se mnou mohlo spoustu lidí hádat, nicméně já si za tím stojím - veškeré předešlé pasti, která na sebe navazovali v minulých dílech byli propracované do posledního detailu. Nebylo důležité, co jaká postava udělá, vždycky by se nakonec dostala do stejné situace. V tomhle díle mi ale hlavní dějová linka přišla spíše o náhodě a štěstí. Tolikrát jsem si řekla.. kdyby postavy reagovali jinak, všechny následující pasti by ztratili veškerý smysl... což by člověk od někoho jako je Jigsaw moc nečekal. Jinak film slušně utíkal a musím říct, že pro mě je mnohem více zapamatovatelný, než pár jeho předchůdců. Není to nic, co byste museli vidět dvakrát, a rozhodně je to něco, bez čeho by se tahle série rozhodně obešla. Každopádně pokud se k filmu ještě před shlédnutím budete stavět tak nedůvěřivě a skepicky jako já, čeká vás milé malé překvapení. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNI SLOVO: Naprosto plnohodnotny navrat serie Saw! Nekolik dumyslnych pasti, zavratnych odhaleni a pseudofilozofickych dialogu dela z Jigsasaw 8 super zabavu. 85% 5/5* ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama