Reklama

Reklama

Miliardy - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2016, 11 h 22 min (Minutáž: 54–59 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney, Glenn Fleshler, Stephen Kunken (více)
(další profese)

Epizody(12)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé vycentrování a demýtizování dobra a zla. Vyjmečně precizní rekonstrukce/rozbor amerického politického/právního/soudního aparátu, filozofie a pseudoposlání těchto institucí a odpornost/drzost s jakou se pouštějí do honby za skalpy lidí, kteří mnohdy provedli jen to, že jsou úspěšní, protože když tu nejde z jejich strany o peníze, tak alespoň o vliv a moc. Na druhou stranu sympatický průřez burzovními makléři a primárně drobnokresba miliardáře a vše co k němu patří. Tedy jeho myšlenky, problémy, lapsusy i fakt, že každý miliardář jen tak "nevydělal" peníze, ale musel více či méněkrát udělat něco dirty, nebo alespoň na hraně. Stírání rozdílu těchto dvou světů v dokonalé psychologické a emocionální válce - tohle všechno minimálně první série Billions nabízí. Jediný neduh vnímam v tom, že je tam občas tolik jmen a tak rychle plyne děj kupředu, že se v tom má místy divák tendenci ztrácet, specielně ze začátku. Avšak hlavní figury jsou dokonalé, tvůrci si s nimi dali čas a záležet. Rozhodně seriálová událost první třídy. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slibném začátku to bohužel sklouzne až do rutiny, odehrávající se ve stejném prostředí, se stejnými lidmi a stejnými výrazy na tvářích. Není to ale vina tématu, či specifického prostředí, jako spíš průměrného scénáře, který z toho nedokáže vytřískat maximum, a nějakým způsobem mě vytrhnout z určité letargie. Oba dva herci jsou skvělí, je radost se ně koukat, ostatní je taková omáčka kterou někdy nudí, a jindy se jí zas nemůžu nabažit. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mě to chytlo už po prvním díle. Svět financí je pro mě velká neznámá, ale i tak mi tohle téma přišlo atraktivní, zajímavé a mnou nepolíbené. Scénář je sepsán srozumitelně, aby se divák v tom neztratil a věděl "o co go". Eskmo ukuchtil solidní soundtrack a každá konfrontace mezi Giamattim a Lewisem působí fakt napjatě. Úplně z toho panuje ta rivalita. Musim se hlavně přiznat, že ani po první sérii nemám jasno v tom, komu fandit. Oba dva se dopustěj něčeho nekalého, aby nakonec nějak někdo z nich projevil lidskost a opět si naplno získal moje sympatie. Neustále se mění póly a oba herci podávaj kvalitní výkony. Záverečná epizoda první série vybroušená skrz konverzace. O akční scény tu vůbec nejde, tohle je čistokrevné drama, kde prim hrají finance a bohatá slovní zásoba, či otázky lidskosti a morálky. Absence intra mě mile potěšila, protože se hned jde na věc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že jsem dal dva díly a šel od toho, přišlo mě to nepřehledné a nezáživné, ale po půl roce jsem se o seriálu bavil s jedním člověkem a přesvědčil mě, abych do první série Miliard šel znova, měl trpělivost a že seriál mi to vynahradí. A stalo se. Přesně ve třetím díle se vše začalo lámat a seriál mě vtáhl do sebe a vyflusnul právě teď po skončení první série. Ta hra dvou hajzlů o to kdo má větší péro je fascinující svou chytrostí a taky záběrem postav a situací kam až jsou oba schopní zajít. Chuck je sice ve větší ofenzivě, ale působí jako větší hajzl, především proto, že nemá problém lhát svý ženě a zradit i jí. Bobby se zatím jeví jako hodně chytrej parchant, který s přehledem odráží Chucka a jeho ataky a stojí při rodině. Jsem moc a moc zvědavej jak tohle bude dál pokračovat, ale mám dojem, že oba pánové se vzájemě naprosto zničej. Zkrátka v hlavní roli ego himalájských výšin. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Moc jsem o tom dopředu nevěděl, nečetl a viděl jen trailer, ale jakmile se v něm objevila egoistická postava Bobbyho a zakousnutého pitbulla Chucka, bylo jasné, že tohle budu chtít vidět a nebyl jsem ani v nejmenším zklamán. Svět finančníků je mí vzdálen, ale tady to nehrálo moc roli, max. pár prvních dílů, a byla to jen kostřička kolem které se stavělo tělo celé atmosféry a souboje dvou titánů. A tělo je to stavěné bravurně. Obě manželky a další postavy a herci blízké ústředním postavám jsou také výborné, ale Lewis i Giamatti nezklamali ani v nejmenším, až je mi trochu líto, že se Giamatti většinou objevuje jinde jen v menších rolích a nebo větších ve filmech, které mě zase míjejí, protože hraje výborně a roli politického pleticháře na úzce vyvedené cestičce za tím, po čem prahne, si užíval. Podobně jako Lewis, který to s množstvím projektů také zrovna nepřehání a ne vždy TO musím vidět, ale ten jeho vypočítavý sociopatismus byl někdy až mrazivý. Rozhodně plus také režii a scénáři, protože to prostě má drajv a dokáže stále překvapovat zvraty i myšlenkovými pochody. Jeden z mála seriálů, kdy jsem se skutečně na další díly těšil a doufám, že pokračování, nezazdí-li se, bude přinejmenším stejně tak dobré. --- PS: Mimochodem velké díky za titulky KevSpa, LuAn, Lucifrid ()

Galerie (111)

Reklama

Reklama