Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Recenze (392)

multiflexi 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že to bude něco konečně dávající smysl. Příběh dobrej, ale cokoliv týkající se IT je naprostý nesmysl. Jak jinak si vysvětlit mazání RAMky v mikrovlnce nebo rozhovor rádoby hackerů o tom, jak jsou hustý, že vlastně nainstalovaly Linux. Pokud o tomhle tématu nic nevíte, tak si seriál asi užijete víc, ale vězte, že s Váma pěkně vyjebává. ()

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, kteří si na FC ujíždějí horem spodem je tohle...takový divný odvar nebo brutální obšleh. V pátém dílu se i hackovací podstata vytrácí na úkor dramaturgických ekvalizérů a to už mě moc neba. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to ujde a aspoň to bylo trochu napínavý. Po povedeném hackerském triku to jde všechno do korpu a je to nestoudná nuda. Christian Slater, který je ve své roli překvapivě dobrý a uvěřitelný, to sám nezachrání. ()

cmuchalprvni 

všechny recenze uživatele

"Kontrola je tolik skutečná jako jednonohej jednorožec, co chčije na konci dvojité duhy." "Celý život je pád. Nekonečná temnota, kde se nedá ani hnout. Nemáš vstát. Máš zakopnout tím správným směrem.""kontrola je někdy iluze. Ale někdy je třeba iluze, abys získal kontrolu.""Díky představě se dá světu snadno dát smysl. Maskujeme svou krutou realitu únikem jinam. Proto se obklopujeme tolika obrazovkami, ne? Ab\chom nemuseli vidět, abychom se sobě vyhýbali." ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Ne. Tohle neberu. Zase tu mám jedno zklamání a důkaz toho, že červeným číslům na CSFD věřit nelze. Hlavní myšlenka a nápad nejsou vůbec špatné, dokonce člověka donutí k nějakému tomu zamyšlení nad nesmrtelností chrousta. Celkové provedení a herecké obsazení seriálu jsou ale tak příšerné, že posílají celý seriál do kytek. Vlastně ani nechápu, co mě donutilo dosledovat obě série do konce. Hlavní hrdina je nesympatický pomatený narkoman a jeho představitel bez hereckého nadání umí pouze jeden připitomělý xicht, kterým reaguje na všechno. V kateogorii "nenáviděná osoba" ho však zcela předčí přiblbá blondýna v podání Portie Doubleday. Její dějová linka a pokus o "hraní" se staly naprostým utrpením způsobujícím téměř fyzickou bolest a probouzející spalující touhu tu kravku něčím bacit. Hlavní dějová linka pak podivně skáče, nevěnuje se tomu, čemu by měla, naopak se zaobírá naprostými zbytečnostmi a to jen proto, aby se děj, který se vejde do jednoho filmu roztáhl do celé série. Člověk má navíc pocit, že si tvůrci ukousli větší sousto, než jsou schopni spolknout a teď se jím dusí a plácají kolem sebe rukama. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

1. série: Veškeré dění okolo Eliota je výborné až do konce, ale kazí to vedlejší postavy, které mi byli upřímně naprosto ukradené a jen kazí tempo. Přesto dám druhé sérii šanci. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je neskutečně zajímavý a originální seriál, který je potřeba vidět od začátku do konce, aby člověk viděl, jak moc geniální nápady a myšlenky skrývá. Čtyři série jsem sjela za čtyři dny, ale jsem si jistá, že na něj budu vzpomínat ještě dlouho. Rami zde ukazuje, že je skutečně skvělý herec a pro postavu Elliota byl trefa do černého. A Sam Esmail a zbytek tvůrčího týmu? Smekám svůj imaginární klobouk před takovými neotřelými nápady a myšlenkami! Fakt nevím co říct, seriál mi dal mnohem víc, než jsem čekala... ty momenty překvapení, šoku a naprostého wau efektu, to se mi stává už poměrně málo kdy. Jsem fakt ráda, že jsem tomuhle dílu dala šanci. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Komentář jen k pilotu. Geniální hacker se sociální fóbií, který doslova valí oči příběhem. A protože si je schopnej zjistit všechno o všech, vidí do světa za zrcadlem jednotlivců i organizací. Pilot u mne boduje právě komentem téhle ukrývané reality a sociální dysfunkcí hlavní postavy. Určitě se podívám, jak to bude pokračovat. Sám pro sebe si přeju, aby příběh dál pokračoval s osamělým hrdinou, aby se nerozjela vztahovka s tou princeznou z kanceláře a aby postava, kterou hraje Christian Slater nebyla tolik "cool" a nemachrovala. Možná jeden z nejlepších seriálů sezóny. Po třech dílech, končím. Nejhorší obavy se potvrdily. Cílovou skupinou jsou asi dospívající děti, pro které je pózérství přirozenou součástí vývoje. Vybělený, vykulený, do kapuci shrbený geniální hrdina kráčí světem, který ho nechápe. Touhle cestou projde už beze mne. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Celá série - kvalita opět zvednuta na maximum, technických záležitostí sice rapidně ubylo, ale dočkáme se zajímavého rozuzlení a opět svérázného chování hlavní postavy, které se jaksi prolíná do jiné roviny, těžko to popsat, příběh prostě obsahuje víc, než je na obrazovce, jde jen o to, zda se vám chce číst mezi řádky. // Po 4, dílu snižuji na 4*, spadlo do příběhu o feťákovi, jeho absťáku, halucinace atd., což je celkem nuda, to tu už bylo. Chci pořádnou hackerskou akci - terminál! // Po prvním díle maximální spokojenost. Konečně reálně využívané postupy a techniky i chování samotářských a tak nějak asociálních lidí, konečně. Dostu úzká cílová skupina, ale tak to má být. Dobře padnoucí pomalejší vyprávění, vhodně vybraná hlavní postava a slušně zvládnutá ponurejší atmosféra. Předběžných 5* ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Pilot byl fantastický a kdyby se seriál ubíral tím směrem, který byl naznačen v úvodním díle, tak je z toho naprostá bomba. Bohužel další díly upadají stále více do průměru a nakonec je to pro mě trochu zklamání. Čekal jsem něco úplně jiného, ale i tak jde o jeden z těch letošních lepších kousků. Škoda že byl seriál až příliš přesycen monology a halucinacemi pod vlivem drog. Realita hackování jde později naprosto stranou a přijde na řadu obvyklé klišé o lepším světě, zlých korporacích a spousta laciných hesel na téma všichni nás ovládají. Christian Slater byl také těžký přestřel a působí těžce komicky a trapně. Velkým plusem je naopak hudba a střih. Ještě si rozmyslím, jestli sledovat druhou řadu. EDIT: Druhá serie je strašná splácanina, snižuji na 3 hvězdy. ()

journeyman 

všechny recenze uživatele

Přistupovat k seriálu bez předsudků se mi teď vyplatilo, i když bych mohl bejt vůči sérii o počítačových nebezpečenstvích vcelku skeptickej. Po prvních třech dílech mi ale Mr. Robot zatraceně vyhovuje tím, že Elliotovi z pohledu člověka naprosto rozumím a zároveň z profesního pohledu nemám vůbec páru, o čem se to mluví, ale je to moc přitažlivý. Sklíčená úzkost versus suverénní ataky. Těmhle hackerským válkám jsem nikdy zrovna nerozuměl, nikdy až doteď. Dokonce i na ty Malekovy věčně vykulený voči se dá zvyknout. Zatím nemám problém dát absolutorium, snad to nebudu muset měnit. ()

LokiZombie 

všechny recenze uživatele

až do epizody 8 si to zaslouží čistých 5/5. Poslední dva díly jsou tak za 3/5. Jistý film, na který se tu naráží, mám ve svém top 10. Zde však inspiraci neocením, bylo jí tolik, že ubila veškerou originalitu, kterou nám naservírovalo 8 epizod před finále. Navíc, když se na konci 9. dílu zahrál piáno motiv písně nesmazatelně spojené s oním kultovním snímkem, nevěděl jsem zda se smát nebo brečet. Nicméně další sezóna nám snad dá vědět. Skončilo to celkem otevřeně. Pro ty, které zajímá osud jedné konkrétní postavy až moc. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Uz pilot byl naprosto jinde. Elliot je genialni psychous, kterej me bavil i desil. "Was he drinking Starbucks?". Tyrell je dalsi psychous, kterej me ovsem jenom desil. Takovej novej Christian Grey. Angela je jedina postava, co me zklamala, skoda ji. "Fuck Evil Crop!" ()

guri 

všechny recenze uživatele

Serial z menej tradicneho prostredia zacal skvelo - neopozerane tvare, paradny dej. Postupne sa vsak akoby zacal stracat sam v sebe a v druhej polovici serie uz znatelne stracal dych. A uplny zaver serie (ktory by mal byt najsilnejsi z celeho serialu) je velmi malo zaujimavy. Ak by nebolo prvej priblizne tretiny alebo polovice serie, moje hodnotenie by bolo urcite nizsie. No za ten rozbeh si Mr. Robot 2 hviezdy urcite nezasluzil. ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Mr. Robot paradoxně hodně ztrácí tam, kde je jeho originalita - v hackerské tématice. Nemusíte být zrovna IT odborník, abyste se za tvůrce cítili trapně, když se snaží do každého dílu prosadit jednu dvě IT narážky. Někdy jdou tak daleko, že je to prostě nesmysl bourající funkčnost scénáře. To však není hlavní problém seriálu, protože ten se vlastně zaměřuje na zcela jiné věci, než IT. A tady je obrovský problém s tím, jak kolísá kvalita. Nepamatuju se, že bych v jednom seriálu, natož dílu, vidět tak skvělé scény doplněné o tak šílený balast. Druhá řada je v tomto mnohem pevněji uchopena ale jen podtrhuje druhý hlavní problém Mr. Robota - seriál nikam nesměřuje. Přešlapuje na místě, snaží se šokovat, ale to bez vytvoření solidního základu prostě nejde. Ve světě, kde nic není objasněno a vše je možné, prostě moc šokovat nejde. ()

joker30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý thriller kombinujúci IT s konšpiračnými teóriami ovládania sveta dotvorený dokonalou psycho-drámou, vystavanou na ultimátnej zápletke ľudského vedomia, ktorá pracuje počas celého seriálu a ponúkne krásne, až dojímavé finále. Postavy ako aj ich predstavitelia sú fakt nadpriemené/í. Tvorcovia krásne pracujú s gradáciou deja, atmoškou, soundtrack je proste TOP. Má to proste všetko,čo musí skvelý seriál mať. Ak by som hodnotili jednotlivé série. Prvá je výborná. Druhá a tretia, jemne slabšie, ale kto vydrží do štvrtej, bude si rochniť blahom :) ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Mr. Robot se řadí do proudu populárních seriálů, ve kterém se tvůrci pitvají v psychice jedince na okraji společnosti. Třeba příslušníka nějaké menšiny. Introvertního outsidera. Psychicky vyšinutého jedince. Jedince nadaného nějakou nadpřirozenou silou... Případně všechno dohromady. Mr. Robot stojí na skvělém Malikovi a vynikajícím scénáři. A také skvělé retro grafice, btw. Autoři mě vždy ujistitli, že děj je naprosto nepředvídatelný. Pokoušel jsem mnohokrát uhádnout, co bude následovat a nikdy jsem se netrefil. Vytknul bych snad jen snahu všechno z psychiky Elliota dovysvětlit v závěru 4. série. Tvůci se snažili o uvěřitelnost při hackování. Až na několik málo momentů to celkem funguje. Dalo by se také rozebírat určité levičáctví, antisystémový aktivizumus, konspiraci... Myslím si, že většina diváků, nerdů i nenerdů, to spapá, aniž by se vůbec nad tím vším zamysleli. Temný závěr první a druhé série mi každopádně přišel lepší a realističtější, než mírně optimistický konec série čtvrté. ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Hackerský Klub Rváčů z pohledu schizofrenika a genitálního ajťáka Elliota Andersona. V temném, deziluzivním světě servíruje Sam Esmail jednu překvapující pointu za druhou a s divákem si hraje, jak se mu zachce. Každý díl, každá série má svůj smysl v rámci celku. Některé epizody jsou ovšem nezapomenutelné - třeba hodinová heist montáž beze slov, nebo slovní přestřelka s psychopatickým vrahem a psycholožkou v jedné místnosti ve formě divadelní hry o dějstvích. Čtvrtá řada, zakončení seriálu, rozhodně patří k top špičce současné seriálové produkce, a nejen proto dávám pět hvězdiček. ()

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama