Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (416)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejambicioznější zakončení ságy od Infinity War a Endgame a Fast X končí největším filmovým cliffhangerem od Thanosova lusknutí. Je to naprosto stupidně geniální a já chci víc a chci to hned! Dejte mi další díl! Protože čekání na pokračování bude nekonečný. Abych se přiznal málem jsem v kině vypustil duši a umřel smíchy. Prostě jsem se extrémně bavil. Tohle je jednoznačně nejlepší díl za dlouho dobu a po nejslabší devítce se tu nabral druhý dech na finále. Vím, že poslední dobou nedávám moc často do recenzí číselné hodnocení, protože mi to přijde hloupoučký, ale desátý díl Fast Ságy, Fast X si prostě nezaslouží nic jiného, než upřímných a nefalšovaných 10/10. PS.: Lidi by měli pochopit, že ty filmy jsou dělaný, aby jste se smáli tomu filmu a ne s ním. (Tady máte tak 10 pomrknutí do kamery) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sebevedomy hloupy film. Nejlepsi je na nem zaludny padiuch Jason Momoa. 140 minut je az moc. V kazdem dile je totez. Stridani akce a sentimentalnich vyjevu jako rodinna slezina s babickou s velkymi slovy o soudrznosti a otcovstvi. Nasleduji velkolepe efekty jako obri bomba valici se ulicemu stylem z Indiana Jonese. Humoru tu moc nenajdete, zato je tu digitalni naduroda.Nechybi zavody vozu se slecnami a karamboly. Zda se mi, ze se serie zacina stale vice podobat komiksu. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po nepovedené 9 opět návrat k těm lepším dílům a určitě i zásluhou nových herců na scéně. Je to opět slušná hloupá zábava, která baví přepálenou akcí, skvělými herci, fajn soundtrackem, trefným humorem, slušnými fighty a překvapivými zvraty. Na scénu přichází Jason Momoa, který plánoval několik let revenge Torretovi a ten je největším přínosem 10. dílu. Momoa je neskutečný přehrávající magor, který svým excentrickým výkonem baví, překvapuje i šokuje. Jde o nejlepšího záporáka série a díky němu se film vyplatí vidět. Mně potěšila i sympatická Brie Larson a hlavně Alan Ritchnson ( Reacher!), který je dalším velkým hromotlukem na scéně, tak trochu náhrada za the Rocka. Překvapilo mě, že těch vyloženě epických trikových atrakcí, zde není tolik, ale na druhou stranu je tu spousta fyzických fightů, které mám nejradši a těch jsem si tu užil dostatek ( Statham rules!!). Občas šlo vidět horší CGI, ale to se dá odpustit. Celé se to nese v rychlém a zábavném tempu, soundtrack je slušný a Roman pokud může, tak opět humorem nezklame. V závěru došlo i na nějaké to zvratové překvapení a je docela osudové. Finále bude tedy slušně vyhrocené a jsem zvědav, zda přibyde nová herecká posila i tam. Za mne fajn popcornový blockbuster, ideální na rande. 7/10. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Vin diesel je nesmrtelný člověk bohužel, už dávno to nemá nic společného se závody, už je to kruh kdy vždycky nějaké rodinné koleno vyleze a chce se pomstít a to i tím stylem že se vrátíme zpět o pár dílů. Vzpomínka na Briana je vždycky srdeční záležitost. Ve směs byl celý film jedna velká akční šílená podívaná, ale ten konec doprdele jako vážně? Mega přehnaná událost, věřím že se sejdeme ještě pod vodou na měsíci, a nevím co všechno ,ubrat a nepřehánět. Prostě peníze dělají svoje. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Polepšení oproti poslední pandemické štaci? Jednoznačně. K návratu na vrchol má ale desítka pořád daleko. Příběh soustředící se na jednu postavu je sice z hlediska přehledné struktury správný, ale Diesel tím svým namachrovaným mudrováním už jen otravuje a prakticky nic z toho, co vypustí, nelze brát vážně (a problém je, že většina jeho scén je koncipovaná tak, že vážné být mají). Kde naopak desítka boduje je Momoův záporák (křížence Jokera a Jacka Sparrowa si vychutnal přímo královsky), kontaktní souboje jsou fajn a demolice s bombou sympaticky připomene pětku (která je naopak až přespříliš v úvodu recyklovaná). Další oživená postava už nudí, Brianovo (Paul Walker) násilné vystrčení z příběhu pak přímo otravuje (ta postava by NIKDY ostatní takhle nenechala na holičkách). Téměř seriálové nablblý cliffhanger každopádně v dobrém slova smyslu pobavil. To je ta správná přepálená konina, kvůli které se fanoušek těší na další díl. Jen by v něm bylo fajn méně vážného Diesela, který se tu jako jediný tváří, že točí umění. A vůbec to se zbytkem neladí. 70 % ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Cipher (Charlize Theron) přijede na začátku filmu k domu Torettovy rodiny v moderní reinkarnaci DeLoreanu s označením Alpha5, který se v době uvedení filmu neprodával. (FIAT 500)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama