Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jak tu kdosi onehdá napsal, Cusack je antisexy a já dodávám nemastný neslaný. Jak mám ráda soudcovské fílmy, tak mi tento vůbec nesedl od samého počátku, takže jsem ho viděla úryvkovitě, přesto jsem snad podstatu pojmula správně. Jestli je to tak, jak myslím, tak k nudě, jež provází celý děj včetně výkonu hvězdných postav, se přičítá zápletka, která mě nezajímá, spíš nechci vědět, že ke zkorumpovanému systému a byrokracii patří i snadné ovlivnění lidové poroty angloamerického práva z řad "čestných" občanů s pravomocemi, jimiž odsoudí či propustí (ne)správného obviněného. Nechci to vědět, aby mi zbyly i ty zbytky (dez)iluze, které mám ve směru fungování společenského řádu. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film, zasvěcený procesu jedince s gigantem zbrojního průmyslu. Film o porotě a o machinacích v soudnictví. Pro tenhle kousek mám zvášť slabost. Cusack a Weisz jsou výborní a Hackman dokonalý záporák. Bavil jsem se od začátku do konce a nejspíš si koupím i knihu, která je prý o dost zdařilejší. Krásných 80% ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Film Porota splnila přesně to, co jsem od ní čekal. Byl to strhující snímek o nekalých praktikách nadnárodních společností. Soudní prostředí mě vždycky lákalo, takže jsem tímto snímkem nadšen. Královské obsazení herců dodalo filmu naprosto jedinečnou atmosféru. Ale abych řekl pravdu vyústění celé zápletky mě malinko zklamalo, zkrátka jsem myslel, že to bude více nekompromisní, ale jinak vřele doporučuji podívat se na tuto soudní bitvu... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dvanáct rozněžnělých mužů (a žen), aneb každý soudní verdikt má svou cenu.. S tabákem už přišel v roce 1999 Mannův Insider, takže se Grishamovi navzdory přešlo (dost povrchně) na zbraně a rádoby kritický ukazováček zamířil na možné systémové chyby porotního soudu. Bohužel však charakterově mdle, občas necitlivě humorně a režijně až příliš rutinérsky (s výjimkou toaletního rozhovoru Hoffman - Hackman, ten se dal v rámci Runaway Jury přirovnat k chvilkovému procitnutí člověka ve vegetativním stavu). Samotná pointa pak možná byla na formální žalobu, ale „soudy“ filmových point jsou prý dlouhodobě zahlceny závažnějšími kauzami. Vlastně by měla stejnou šanci na úspěch jako ta, co kdysi podali na nejmenovaného výrobce karavanů pozůstalí muže, jenž na dálnici zapnul tempomat a šel si dát dozadu dvacet.. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film. Zaujímalo by ma prečo sa teraz nenatočí takáto kvalitka. Na Johna Cusacka mám slabosť, preto si iné hodnotenie jeho herecký výkon nezaslúži ako výborné. Rachel Weisz je jedna z najlepších herečiek tejto doby, je krásna a inteligentná, vo svojej postave pôsobila očarujúco. Čo sa týka Gena Hackmana a Dustina Hoffmana o týchto hercoch sa asi ani neoplatí hovoriť, lebo každú úlohu zahrajú nad očakávania.Osobne by som častejšie predstavila pod svetlo reflektorov Jeremyho Pivena, ktorý v tomto filme pre mňa žiaril. Príbeh bol zaujímavý, tajomný krásne sa rozvíjal a posúval moje myšlienky čoraz ďalej a ďalej. Scenár bol dokonalý, nenašla som jedinú vetičku, ktorá by mi vadila. Soundtrack úžasný tá farba hlasu Norah Jonesovej vás zoberie za srdce. Tak, čo by sme mohli dať filmu z krásnym spracovaním, dokonalými hercami, zaujímavým príbehom a krásnym sountrackom??? 100% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Nicholas Easter (John Cusack) nosí hodinky značky Longines Pocket Watch 1910. (dyfur)
  • Počas hádky Dustina Hoffmana s Hackmanom na pánskej toalete Hackman spomína „Pravdu, spravodlivosť a americký spôsob.“ Táto replika je sloganom Supermana. Hackman hral jeho protivníka Lexa Luthora v mnohých filmoch o Supermanovi. (Arsenal83)
  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)

Reklama

Reklama