Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

genetique 

všechny recenze uživatele

Súdne drámy už potrebovali zmenu a práve táto sa o to postarala. Verdikty a súdne prešmyčky podané s tej druhej, zákernejšej strany zohrali hlavnú úlohu s koncom nepredvídateľným do posledného okamihu a to je dôležité. Samozrejme aj herecké nebo sa do toho obulo na plné obrátky a ani scenár im nezostal o nič pozadu. Ešte trošku poskracovať a úvod trošku namazať a je to pecka. 85%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Američania sú zamilovaní do súdnych sporov a prirodzene aj do filmov o nich. Podporuje to ich ilúziu, že Amerika je veľká, čestná, spravodlivá a má tú najlepšiu ústavu na svete. Aj s jej dodatkami. I keď sa možno vyskytnú nejaké prípady, ako je ten z filmu Porota, pravdou však skôr býva výrok Rankina Fitcha: "Páni, súdy sú príliš významné na to, aby sme ich nechali porotám." V Amerike víťazia právnici a keď nie, tak sa o tom nakrúti film. Film sa mi celkom páčil, poodkryl možnosti manipulácie s porotným systémom, i keď tú úžasnú organizáciu zháňania slabín a kompromateriálov som im neveril. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborné soudní drama, zabývající se sice ohraným tématem zbrojářské firmy vs. oběti útoků, ale okořeněné netradiční zápletkou. Jasné - konec nepostrádal takový ten kus amerického kýče, ale mě se i tak líbil a spokojeně jsem se culil. Volba herců se povedla - Gene Hackman i John Cusack byli výborní a u druhého jmenovaného si myslím, že to byla jedna z jeho nejlepších rolí, ne-li nejlepší. Rachel byla krásná jako vždycky a tak jediný, kdo mi tam trochu haproval, byl Dustin Hoffman, jehož výkon na mě působil poněkud matným dojmem. I tak dávám 90% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film, zasvěcený procesu jedince s gigantem zbrojního průmyslu. Film o porotě a o machinacích v soudnictví. Pro tenhle kousek mám zvášť slabost. Cusack a Weisz jsou výborní a Hackman dokonalý záporák. Bavil jsem se od začátku do konce a nejspíš si koupím i knihu, která je prý o dost zdařilejší. Krásných 80% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Netradiční námět s opravdu nečekanou zápletkou. Dobře propracovaný scénář, skvělý Hackman, obstojný Hoffman a jako vždy nehrající Cusack. Finále ještě takové "late-90s", což odpovídá době vzniku. Celkově ale podařené a pro mě příjemné překvapení, které si užije každý kdo má rád filmy z amerických soudních síní. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Nicholas Easter (John Cusack) nosí hodinky značky Longines Pocket Watch 1910. (dyfur)
  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)

Reklama

Reklama