Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhou sérii jsem se těšil, ale musím se přiznat, že jsem čekal pouhou recyklaci s drobným svázáním s první sérií. Jaké pak bylo mé překvapení, když tato série byla zcela jiného ražení - a to se spoustou totožných herců (hrajících jiné postavy). Stejným tvůrcům se podařilo vytvořit zcela jiný koncept doplněný o mnoho filmařsky zajímavých prvků. Herecké výkony naprosto dokonalé, atmosféra by se dala krájet, jen ta emzácká linie mě trochu nebrala. Jinak tleskám. ()

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S druhou sérií se přenášíme do úplně jiného prostředí. Hereckým výkonům opět vévodí božská Jessica a taky jsem docela přišla na chuť mladému Petersovi (Kit). První polovina řady mě vážně hodně bavila, zvraty šokovaly, ale k finále jsem se prokousala spíše jen ze setrvačnosti, už toho bylo opravdu moc. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zatím nejoblíbenější série z celého seriálu! Nejlepší postavy, skvělý námět, je to temné, tajemné, napínavé a skvěle vymyšlené. Osobně se mi líbí exorcismus a jeptiška posedlá ďáblem. Dokonce mi nevadili ani mimozemské bytosti, které se mi tam naopak hodně líbili a doufám, že se tomu bude Ryan Murphy v nějaké další sérii věnovat hlouběji. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navnaděna první řadou jsem se s vysokým očekáváním pustila do té druhé. Vůbec mě nenapadlo, že by si seriál mohl své kvality udržet, ale stalo se. Ponurá atmosféra ze zdí ústavu jen sálala. Až na pár docela zbytečných zvratů (Anna Frank, Monsignor...) si myslím, že Asylum udržuje rychlost rozjetého vlaku AHS a já už se nemůžu dočkat na další sérii. A to hlavně na nové postavy ztvárněné opět Jessicou Lange, Evanem Petersem a Sarah Paulson, kteří zde byli prostě skvělí! Je velkou škodou, že neméně vynikající Zachary Quinto už dál v projektu AHS nepokračuje.. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Okopírováno z původního profilu) Druhá řada, Asylum, je celkově mnohem kvalitnější. Lepší prostředí, příběh i atmosféra, postavy a herci, finále. Pokud jsem první sérii hodnotil plným počtem (což si s odstupem času nemyslím), tak Asylum má na plný počet rozhodně. Opravddu je to mnohem kvalitnější než první série, která v porovnání s Briarclifferm působí poněkud plytce. Asi tak dvakrát lepší je to. Od Coven očekávám ještě víc, tak uvidíme, jestli jde, protože laťka je po blázinci opravdu hodně moc vysoko. P.S.: Konečně to rozdělili do samostatných profilů, mé přání se vyplnilo, paráda:) ()

Galerie (218)

Zajímavosti (12)

  • V roce 1887 pracovala novinářka Nellie Bly pro deník New York World a tamní šéfredaktor vymyslel, že pošle jednoho ze svých pracovníků napsat reportáž ze ženského ústavu pro choromyslné na newyorském Roosevelt Island. Nellie strávila v ústavu 10 dní a své zážitky popsala v knize „Ten Days In A Mad-House“ (v překladu „Deset dní v blázinci“). [Zdroj: extrastory.cz] (Duoscop)
  • Když Dr. Oliver (Zachary Quinto) a Lana (Sarah Paulson) vychází ze střediska, můžeme si všimnout hodin, které jsou z IKEI. Avšak příběh se odehrává 1964, kdy IKEA ještě tento typ hodin nevyráběla. (Sayko)

Reklama

Reklama