Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

Starletka 

všechny recenze uživatele

"If you look in the face of evil, evil's going to look right back at you." Bez diskuze nejlepší a nejzajímavější série AHS. Skvělé prostředí, skvělá atmosféra, skvělé postavy (hlavně Lana Banana a Dr. Thredson), skvělé obsazení, skvěle se proplétající dějové linky a skvělý závěr dokáží vyvážit i tu lehkou přeplácanost nadpřirozena. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asylum posouvá hranice tak daleko, až už to přestává být únosné (a zábavné). Ale udělat z toho Iron Sky na pokračování? To by byl jen bláhový sen. Od druhého dílu s Annou Frankovou to šlo naprosto ke dnu, takže pozitivem zůstaly jen malé herecké koncerty. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci tlačili na pilu a různé jiné bodné i sečné nástroje víc, než je zdrávo, do půlky řady se nic neděje, nelogičnosti se kupí přes úsměvné scény (o patnáct let mladší, ale přesto stejně vrásčitá matka představená). Herce jsem si užil - Zachary Quinto přeskočil rovnou z Hrdinů, James Cromwell snad poprvé záporný a Franku Potente jsme neviděli asi sto padesát let. Jinak ovšem zklamání, zdejší vysoké hodnocení mi lehce vyráží dech. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak návaznost tu platí stále. Platí tu taky stále to, že je to úplně bombová série, která je ještě lepší než ta předešlá. Hereckými výkony je tento seriál přímo fantasticky napěchovaný. Evan Peters a Jessica Lange jsou naprosto excelentní a skvělou zprávou je, že ve třetí řadě se objeví znovu. Velmi propracovaný, emocionální, hrůzostrašný a nepředvídatelný příběh se mi hned po první epozodě vryl do kůže. Velké dík Ryanu Murphymu. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navnaděna první řadou jsem se s vysokým očekáváním pustila do té druhé. Vůbec mě nenapadlo, že by si seriál mohl své kvality udržet, ale stalo se. Ponurá atmosféra ze zdí ústavu jen sálala. Až na pár docela zbytečných zvratů (Anna Frank, Monsignor...) si myslím, že Asylum udržuje rychlost rozjetého vlaku AHS a já už se nemůžu dočkat na další sérii. A to hlavně na nové postavy ztvárněné opět Jessicou Lange, Evanem Petersem a Sarah Paulson, kteří zde byli prostě skvělí! Je velkou škodou, že neméně vynikající Zachary Quinto už dál v projektu AHS nepokračuje.. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (12)

  • Píseň z psychiatrické léčebny nazpívala jedna z hlavních hereček Jessica Lange (Elsa Mars) a nese název "The Name Game". (Hallda)
  • Druhá série se začala natáčet na konci července 2012. (Varan)
  • Při rozhovoru s Annou Frankovou (Franka Potente) Grace (Lizzie Brocheré) řekne, že odešla s rodinou z Francie, když jí bylo 9 let. Brocheré je skutečně Francouzkou, která se narodila v Paříži. (noelcoward73)

Reklama

Reklama