Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele Dejf4 k tomuto seriálu (4)

Dark (2017) 

Audiovizuální orgasmus, který sice v první sérii přinese výborné a osudové hrátky s časem, ale pomalu ztrácí celý seriál půdu pod nohama a hraje jen na efekt. 6/10▐ Více u jednotlivých sériích...▐ ()

Season 1 (2017) (S01) 

Těšil jsem se moc a pustil jsem se do Dark s velkým očekáváním. A musím říct, že tyhle německé hrátky s časem fungují na jedničku. Pohltí a nepustí. Je to neuvěřitelně osudové, správně chladné a syrové. Děj je chytrý a i přes velké množství postav a záhad jsem s orientací v příběhu neměl problém. Audiovizuální stránka je špička a táhne celou atmosféru ještě do vyšších pater. Jen škoda nepřesvědčivých hereckých výkonů. Ve většině případech jsou postavy dost hluché a necítíte z nich absolutně nic. Každopádně se těším na rozmotávání všech tajemství, kterých máme po deseti epizodách až nad hlavu. 8/10 ()

Season 2 (2019) (S02) 

Jak první série potěšila a pohltila, tak druhá je zklamání. Že Dark je složitý na sledování a kde každý dialog, událost mají svůj význam to již víme. V první řadě jsem neměl problém se orientovat, ale zde už je to trochu přes čáru. Z příběhu je cítit, že tvůrci to sice mají celé dopředu jasně promyšlené, ale jejich nelineární způsob vyprávění už zde moc nefunguje a působí až moc chaoticky a strašně uměle. Místo, aby to celé gradovalo k finiši to naopak ztrácí tempo. Uvidíme jak to celé zakončí, ale stále doufám, že se tvůrcům podaří uspokojivé finále. 6/10 ()

Season 3 (2020) (S03) 

Již druhá série byla zklamání a bohužel třetí pokračuje ve stejné koleji. Ještě více se vrství počet časů, světů a všehomožného do čeho hrdinové cestují. A ještě více to máme zamotanější, bez jakýchkoliv emocí a celé je to jen postavené na schématickém rozhazováním postaviček do časových míst bez nějakého většího a hlubšího významu. Všechno se hraje jen na efekt diváka šokovat a zbytečně zamotávat hlavu. Což potvrdilo samotné finále, které mohlo být zakomponováno vlastně kdykoliv. Velká facka první sérii. 5/10 ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama