Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele PoprockCZ k tomuto seriálu (2)

Dark (2017) 

Jedním slovem mind-fuck. První série se ještě dala, druhá to překlopila do další dimenze zamotanosti a třetí tomu nasadila korunu. Když připočtu roční pauzu před 3. sérií, tak mohu s klidným svědomím říct, že víc jak polovinu poslední série jsem vůbec nepobírala. Zdvojnásobení počtu postav - ok..., ztrojnásobení - jakž takž..., ale 9 rovin + jejich časový vývoj?! Tam už se ztrácí všichni, kteří nezhlédli celý seriál na jeden zátah. Možná i z tohoto důvodu nejlépe hodnotím první dvě série, třetí už byla lehce překombinovaná svou náročností na diváka. Také mi přišlo, že poslední série byla trochu natahovaná, ač scénař a souvislosti do sebe skvěle zapadaly, postavy neustále opakovaly tytéž věty: "Was soll das heissen?", "Wer bist du?", "Wie alles zusammenhängt?"... zkrátka většina dialogů byla dost stereotypních. Teď ale na druhou stranu: sériál dokonale pohltí, svou náročností nenechá vydechnout a vy spolu s postavami pátráte po všech vodítkách, kreslíte si rodokmeny a snažíte se spojit desítky tváří dohromady. Soundtracky a dokonalá podkresová hudba vše podtrhuje. Hra s náznaky a neskutečná promyšlenost celého scénáře, který propojuje 3 časové roviny ve třech světech, je důvodem, proč tento seriál stojí vysoce nad svými Netflix kolegy. Zkrátka takové dílo tu ještě opravdu nikdy nebylo. ()

Season 1 (2017) (S01) 

Wahnsinnig, verrückt... total mind f*ck aber sehr gut gemacht, gedreht. Ab und zu ist es eglich aber die Geschichte ist augezeichnet. Diváka udrží při sledování, jelikož je děj tak zamotaný, že po delší odmlce byste se ve spletitých vztazích neorientovali už vůbec. Komplikovanost je plus, ale i mínus, jelikož jsem si seriózně musela napsat rodokmen jednotlivých rodin, abych alespoň trochu držela dějovou nit. Celkově seriál zajímavý, ale místy zbytečně detailní / nechutný a nepochopitelný. (Uznávám, trochu tomu nepochopení napomohl i fakt, že jsem celý seriál sledovala v němčině.) ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama