Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (3)

Dark (2017) 

1.řada: **** Nevyvážená podívaná, které je třeba dát šanci na začátku (než se rozjede) a být hodně shovívavý když skončí (závěr spíš zklame, uvidíme jestli změní dojem kontext druhé řady)... celkem zásadní je také mít mapu (tedy pokud nemáte skvělou paměť na jména), která nevykecá klíčové momenty a zároveň pomáhá se orientovat v tom, na koho (a kdy) se zrovna díváme. Ten hektar postav v několika časových liniích dá celkem zabrat (i když snaha autorů situaci ulehčit i těm méně všímavým tady je... bradavice.... flek na hlavě... jizvy na tváři...). I když děj není čistě odhadnutelný, některé zápletky se dají odhadnout celkem dobře (př. kdo je "tajemný cizinec" nebo identita první mrtvolky, i když seriál s tím dělá drama na několik epizod). Jinak srovnání se Stranger Things bych zase tak úplně neviděl... takže žádnou paniku ;). 2.řada: Začíná se projevovat syndrom Ztracených. Autori překvapení úspěchem roubují děj jak je napadne a vzniká jeden velký guláš. Opravdu vyznat se v postavách je čím dál těžší a bude se pokračovat (ohlášena třetí řada). Za mě tedy sešup dolů. ()

Season 1 (2017) (S01) 

Nevyvážená podívaná, které je třeba dát šanci na začátku (než se rozjede) a být hodně shovívavý když skončí (závěr spíš zklame)... celkem zásadní je také mít mapu (tedy pokud nemáte skvělou paměť na jména), která nevykecá klíčové momenty a zároveň pomáhá se orientovat v tom, na koho (a kdy) se zrovna díváme. Ten hektar postav v několika časových liniích dá celkem zabrat (i když snaha autorů situaci ulehčit i těm méně všímavým tady je... bradavice.... flek na hlavě... jizvy na tváři...). I když děj není čistě odhadnutelný, některé zápletky se dají odhadnout celkem dobře (př. kdo je "tajemný cizinec" nebo identita první mrtvolky, i když seriál s tím dělá drama na několik epizod). Jinak srovnání se Stranger Things bych zase tak úplně neviděl... takže žádnou paniku ;). ()

Season 2 (2019) (S02) 

Začíná se projevovat syndrom Ztracených. Autori překvapení úspěchem roubují děj jak je napadne a vzniká jeden velký guláš. Opravdu vyznat se v postavách je čím dál těžší a bude se pokračovat (ohlášena třetí řada). Za mě tedy sešup dolů. ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama