Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele Franc1s k tomuto seriálu (6)

Dark (2017) 

9,5/10 Musím to tam hnedka vypálit, protože tohle je bez debat seriálová pecka!!! Německo s Netflixem dokázalo něco, co by mu nejen čeští seriáloví tvůrci mohli závidět. V jednom zapadákově se oběsí jeden chlápek,pak je nalazena mrtvola dítěte a taky jedno dítě zmizí, začíná vyšetřování a odkrývání šokující minulosti všech ..Do ted taková normální kriminálka :) Ono je tu ale ještě jaderná elektrárna, cestování časem tam i zpět, skoky z minulosti do budoucnosti, že nevíš kde ti pak hlava stojí, bavení se o červích dírách a jak to vlastně funguje, postavy, které ze začátku třeba máte rádi, ale postupem času zjistíte, že vlastně nikdo tu není ten dobrej a každý má svou temnou minulost. To vše a ještě mnohem víc zabaleno v perfektním "temném" až depresivním tónu, kde kamera a audiovizuál je prvotřídně zpracováno a ta fantastická hudba!! Shlédnuto na jeden zátah a nedokážu si představit, že bych se díval po jednom díle, tolik informací, vztahových zvratů, co každý díl má, to bych byl v lese úplně :) Rozhodně občas nebylo na škodu si to pauznout a srovnat si to v hlavě, finále bylo na jedničku, většina částí skládanky do sebe pěkně zapadla, protože kdybych věděl, že to bude takovej masakr, dělám si poznámky a pak věřím, že by vše do sebe zapadlo jak má. Velice se těším na druhou řadu.Jsem rád za Netflix a takovéto originální kousky z Evropy. Kdo rád, zamotané skoky v čase, tak směle do toho!!! EDIT: Tak po 5 letech odkládání, jsem konečně shlédl jedním dechem 2. a 3. sérii a musím říct, že je to jeden z nejkomplexnějších seriálů s touto tématikou, co jsem zatím v životě viděl. Tvůrci prostě od začátku věděli kolik řad bude a co vše tam bude. Do detailu promyšlený a úžasný příběh, vývoje postavy, jejich vztahy, city, kdo, kde, jak a proč.. Koncem tohoto seriálu, se pro mě uzavřel 5letý kruh, odkládání, vzpomínání, třeba jak jsem byl zařezanej v sedačce při první sérii :) Snad nikdy na žádný seriál jsem tak nemyslel a nepřemýšlel nad ním. Naprosto mě učaroval a já doufám, že za pár let si ho dám znovu a opravdu NIKDY nezapomenu! 10/10 ()

Konce a začátky (2019) (S02E08) 

Tvl to bylo něco!!! Jak chtějí všichni všechno změnit a napravit, při tom vlastně dělají vše jak mají, aby to vyšlo...Ale někde se musela stát chyba, když už nejde o čas,ale o svět? 🤔 Noo čumím jak puk a jdu dát první díl další série 👍🍾💥 ()

Season 3 (2020) (S03) 

Nečekal bych že pro předešlých zamotaných dvou sériích, to zamotají tvůrci ještě víc, ale oni to dokázali a z toho všeho se zase pěkně vymotali, vysvětlili, mě odrovnali a je konec. Parádní završení! ()

Světlo a stín (2020) (S03E06) 

Všichni na svém místě a ...?Jde se do další smyčky? Těším se až to skončí a zároveň nechci :/ ()

Mezičas (2020) (S03E07) 

Neskutečně promyšlené... ()

Ráj (2020) (S03E08) 

Fantastické, procítěné finále, které si tento parádní seriál zasloužil!TOP ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama