Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele Lachtaan k tomuto seriálu (4)

Dark (2017) 

Nejmrazivější z nejtemnějších výplodů televize dost možná v celé její historii. Absolutní neznámo a nepochopitelno dodává atmosféru, kterou se nedokážete prokousat ani na konci druhé série. Začíná to nevinně a celkem klasicky, hned v pár epizodách po pilotu vás to svou scénáristickou vymazleností už nenechá odejít a vy jen nechápavě hltáte každý zvrat, každý moment, který ovlivní nejen ty následující, ale i předchozí. A na němčinu budete nadávat jen pár prvotních okamžiků. Poté zjistíte, že i právě ona dodává Darku tu temnotu, jež jsem mu sežral i s navijákem. ()

Season 1 (2017) (S01) 

Ohromně dlouho se mi nestalo, že by mě nějaký televizní projekt tak pohltil. Že by mě od samého začátku nechtěl pustit jít ven žít sociální život a místo toho mě zásoboval dalšími nesmírnými směsicemi emocí a neskutečnými nátlaky na mou mysl. Slovo “mindfuck”, které v dnešní době již ani není třeba překládat, jsem dříve používal zřídka u děl, jako je třeba Shutter Island. Německý skvost Dark tento termín ale posunul zcela na novou úroveň a stalo se z něj nejčastější slovo, kterým jsem se stejně neúspěšně snažil komukoli vysvětlit, o čemže tato show pojednává. Ono se o ní nedá mluvit. Ona se musí vidět! ()

Season 2 (2019) (S02) 

Je dobře, že jsem s celým seriálem začal až před pár týdny a mohl jsem po tom enormně otevřeném konci první série ihned navázat dalšími 8 díly, které maximálně předčily těch prvních deset. Protože tam, kde jste usínali dlouho v noci kvůli bloumání nad jednotlivými nesrovnalostmi mezi časovými liniemi a propojenými vztahy všech postav, tak tam jste v sezóně číslo 2 už jen zkameněle seděli s ústy pořádně dokořán. V ději se dá ztratit stejně snadno jako se jím nechat unést a fascinovat. Mně se povedlo všechno naráz. ()

Season 3 (2020) (S03) 

Používat u Darku slovo "konec" může být poněkud zavádějící, ve skutečném slova smyslu se ale dostavil a nám právě skončil nejspíše nejpropracovanější a nejpoutavější seriál posledních 10 let. Tam, kde člověk nechápal a tápal, byl zároveň fascinován a pokud se ponořil hlouběji do příběhu, tak se místo keců, že to vzdává, že je to pro něj příliš složité a že raději bude po internetu cpát mezi nejlepší seriály chujoviny jako Přátelé, dočkal směsice tak nepředstavitelně geniálních hrátek s časem, že ještě dlouho žádný filmový či televizní tvůrce nesesadí Dark z trůnu v tomto subžánru. Byla to jízda, na kterou se nikdy nezapomíná! [viděno na Netflixu] ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama