Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele TheEvilTwin k tomuto seriálu (4)

Dark (2017) 

Absolutně nečekaně skvělý německý seriál, který je možná jeden z nejmysterioznějších a nejnapínavějších, co jsem z tohohle žánru viděl. První polovina série má úplně vtahující mystickou atmosféru, kdy má divák desítky otázek a hltá každý další díl. Ve druhé polovině série se to sice trochu vytratilo, ale zato se hodně rozvíjí děj a stávají se jedny situace za druhými, takže to vůbec neztráci na tempu, právě naopak to vrcholí do samého konce. Posledních pár dílů bylo trochu mindblowing, kdy jsem musel hodně zapojit mozek, abych si uvědomil, kdo je kdo a co se vlastně děje, ale to vidím na seriálu jako velký plus. Samotný závěr série je úplně dechberoucí a má to luxusní náběh na druhou řadu, na kterou se díky posledním 3 minutám hrozně těším. Velkým pozitivem je solidní, tajemná hudba a něměčtí herci, od kterých jsem nečekal tak dobré a přesvědčivé výkony. Celkové zpracování, nápad a víceméně jeden zvrat za druhým, který seriál divákovi odkrývá seriálu akorát dodávají na originalitě. ()

Tajemství (2017) (S01E01) 

Hodně našlapaný pilot, němčina někomu může vadit, ale mi přijde, že to dodává tu pravou německy venkovskou atmosféru, prostředí. záběry temné, místy šedivé a skvělá hudba. Vizuallně se to zatím podobá Stranger Things a It (žlutá pláštěnka, plakát zmizení detí, vesnice...). Děj má super náběh, divák má už po prvním díle desítky otázek a závěr depresivní, super. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Zatímco první sérii jsem hltal, protože sázela na nejistotu a zajímavý nápad, ve druhé už je to takový guláš, časem cestuje každý druhý obyvatel Windenu a nějak to ztratilo pointu. Neříkám, že je to vyloženě bordel, naopak jsem se celkem orientoval, ale pořád mám v sobě pocit, že to je bez větší logiky, dost věcí prostě nedává smysl a je to neskutečně překombinované, až je divákovi vlastně jedno, co se stane dále, protože to stejně dopředu nemůže odhadnout. Zvláštní, místo aby seriál po první řadě vysvětloval, otevírá další linie, ba na konci dokonce i další paralelní svět. S třetí sérií si nejsem úplně jistý... Smíšené pocity. ()

Season 3 (2020) (S03) 

Kdy první série byla výborná, atmosferická a šokující, druhá už o něco horší a rozvíjející události z první série, tak třetí série jen tápe na místě, vycucává si z prstu nezajímavé, nesmyslné a přemrštěné scénáře. Nic nedává smysl a právě z toho tvůrci těží - mohou si vymyslet doslova cokoliv a nikdo se nad tím nepozastaví, protože v té kombinaci nelogických prvků už nikdo smysl hledat nebude. Za mě někonečná nuda a utrpení a výsměch první řadě. ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama