Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele Marcas k tomuto seriálu (3)

Dark (2017) 

Dark je seriálová bomba posledních 4 let. Vůbec se nebojím napsat, že je to nejlepší seriál, který jsem za poslední léta viděl a možná vůbec nejlepší, který jsem vůbec kdy viděl. Naprosto fantasticky vyšponovaný, promyšlený a zrealizovaný projekt, u kterého jsem opravdu velmi smutný, že už je konec. Způsob, jakým Dark ztvárňuje cestování časem, je originální a napsaný tak, že sebemenší detail zapadá jako puzzle do skládačky příběhu, který vyvrcholí nečekaným a emočně vypjatým závěrem. O takovém ukončení se může mnoha seriálům pouze zdát, každopádně německými tvůrci bych se rozhodně nechal inspirovat. Důrazně doporučuji sledovat každou scénu pečlivě a pozorně, jelikož sebemenší detail, který se propásne, může znamenat nepochopení děje a tím pádem neužití si naplno tohoto bombastického seriálového masterpiecu. Tleskám ve stoje s otevřenou pusou, díky!!! ()

Season 1 (2017) (S01) 

Musím říct, že němečtí tvůrci mě velmi, velmi mile překvapili. Dark je párádní dramatické a mysteriózní sci-fi, kde o zvraty v ději není nouze, což je dobře. Zároveň se v každém díle děj hýbe kupředu, a to je velké plus, jelikož totéž se nedá říct o mnoha dalších seriálech. Sice jsem se zhruba do půlky série trochu ztrácel, protože postav je zde opravdu požehnaně, ale to mi vůbec nevadí, protože když jsem se konečně chytnul, tak jsem se jen těžce odtrhával od obrazovky. Velmi povedený projekt a jen tak dál. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Wau. Tvůrci nepřestávají překvapovat, ba naopak. Druhá série je ještě víc zamotanější, víc promyšlenější a víc emocionální. Tenhle seriál je opravdu velmi náročný na chápání a musí se bedlivě sledovat každá scéna, aby jste se neztratili, rozhodně to není žádná oddechovka. Opravdu se nemůžu dočkat 3. série, protože pokud bude pokračovat v nastolených kolejích, tak se máme opravdu na co těšit. Třešničkou na exkluzivním dortu jsou mindfucky, které mě osobně přivedli do různých emočních rozpoložení. Prostě úžasný seriál, který by si podle mě zasloužil o trochu více pozornosti. Kéž by bylo takovýchto náročných seriálů více. ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama