Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (474)

kingik 

všechny recenze uživatele

Boxerský šampion může být jen jeden. A Sylvester Stallone moc dobře zná recept, jak ho během více jak dvou hodin, co film trvá, stvořit. Pokolikáté už v jeho kariéře, že. Divák bude opět svědkem souboje Davida s Goliášem, kdy opticky subtilnější boxer dává "do budky" svému mohutnějšímu a agresivnějšímu protivníkovi. A on ten stále stejný a v podstatě neměnný syžet stále osvědčeně funguje. Pravda, je nutno přestát nudné pasáže ze soukromého rodinného života hlavní boxerské hvězdy, načež je odměnou avizovaný výživný pěstní  finální souboj, jehož výsledek je dopředu neomylně znám, ale každý se na něj těší. Vždyť je docela fajn vidět tetelícího se boxerského důchodce jménem Rocky Balboa, jak za vítězných fanfár a ovací uzří vítězit svého svěřence. A povedlo se nějakým způsobem zajímavě navázat na dávný až legendární díl Rocky 4, kdy svého času obávaná ruská mlátička jménem Ivan Drago trenérsky cepuje svého syna Viktora a baží po sportovní odplatě. Je docela možné, že se přistihnete jak fandíte Dolphu Lundgrenovi a Florianu Munteanu, protože jim to jako správně záporné a sebevědomé dvojici příslušně sedlo.  Michael B. Jordan a Sylvester Stallone rozhodně také nejsou k zahození, sice ničím charakterově nevybočí ze správňácké škatulky, ovšem to už je úděl kladných hrdinů. Steven Caple to celé zrežíroval zkušeně i vizuálně vytříbeně. Creed II je další boxerská pohádka, co má poměrně silný nostalgický náboj, přičemž obehraná formulka očekávaných šampionů už pomalu ale jistě ztrácí své kouzlo atraktivity. 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Podobne ako prvýkrát som aj tentokrát veľmi spokojný."Creed II" vrátil Donnieho do ringu skutočne fantasticky a s výsledkom som spokojný. A verím, že budú spokojní aj ostatní, ktorí sa na tento film prídu do kina pozrieť.V úvode to má trošku pomalšie tempo, no osobne mi to nejako moc nevadilo. Potrebujeme dať nejaké dejové linky do cesty a rozhodne musím povedať, že sú podľa mňa zaujímavé. Možno by sa dali trošku skrátiť, no rozhodne dopĺňajú všetko, čo sa bude diať postupne vo filme. Sylvester Stallone je stále úžasný. Po ôsmykrát sa dostal do svojej kultovej role a opäť mu verím, každý jeden moment. Je absolútne fantastický. A rovnako aj Michael B. Jordan, pre ktorého toto bude asi najdôležitejší zápas v jeho živote. Najťažší a najosobnejší. A čo ak sa história bude opakovať? Oba zápasy, ktoré v tomto filme sú vyzerajú vynikajúco a sú spracované silne a kvalitne. Ani som si v prvom momente neuvedomil, ako som držal Adonisovi palce, čo som sa tak silne do filmu dokázal ponoriť. Časti v púšti sú rovnako fantastické a okrem toho aj soundtrack tomu pridáva veľa. A rozhodne to bol film, ktorý dokázal zmazať tú nepríjemnú pachuť, čo mi ostala v ústach po sledovaní "Assassination Nation" . Takže za to som filmu vďačný. Odporúčam vidieť na veľkom plátne a rozhodne hovorím, že film stojí za váš čas. Tak si to užite. Hodnotenie: A ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Od druhého Creeda jsem nečekal žádné zázraky. Vzhledem k tomu, že samotný Rocky už byl vyždímaný do morku kostí a Creed téma po devíti letech znovu oživil, člověk by si řekl, že už není o co stát. Souhlasím s tím, že se nejedná o dílo "neviděné". Musím ale s radostí konstatovat, že Caple spolu se Stallonem a Cokerem natočili emocemi nabitý snímek, který vás dokáže pohltit. Svůj podíl na tom mají hlavně herci a dobře napsané postavy. Neměl jsem totiž ani sebemenší problém svým způsobem soucítit s Dragovým osudem (jak mladším, tak starším). Ano, linka příběhu je sice víceméně jasná, ale když se necháte vtáhnout, je to paráda. Pokud vám film z nějakého důvodu nesedne, asi u vás upadne v průměr. U mě se to naštěstí nestalo... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Creed 2 je pro mne možná největším a nejpříjemnějším překvapením loňského roku. Jelikož už mě dost unavuje pravděpodobně jediný neustále používaný koncept sportovních filmů “první prohraješ, pak se vyburcuješ a na konci tě čeká fenomenální vítězství,” přistupoval jsem k dvojce znovu nastartované série striktně skepticky a možná i to byl hlavní důvod, proč jsem si film neskutečně užil. Jedničce jsem svého času napálil taktéž pětikvalt, ale pamatuji si, že co do konceptu těchto žánrých filmů je Creed Ryana Cooglera mnohem standardnější, a samozřejmě mimořádně natočený, proto byl i univerzálněji chválenější. Dvojka je ale dost jiná. Už od začátku. Neskutečně mě chytla atmosféra, a v druhé půlce jsem byl vlivem rodičovského elementu přímo dojat. A pak je tu samozřejmě finální souboj, který je opět skvěle natočený a já nedokážu pochopit, co je přesně Caplovi vyčítáno. Creed II je precizně a dojímavě natočen podle dalšího kvalitního scénáře, v patřičných momentech dokáže hezky udeřit na solar plexus a jindy zase emocionálně odrovnat Rocky (naposled) s Michaelem B. Jordanem do toho dali fyzicky naprosto vše (ať už jej můžu nebo ne, tohle přiznat musím). 10/10 a pocitově si dokážu představit, že na rozdíl třeba od Wrestlera si film rád pustím znovu. A teď mi dejte tu trojku s Mr. T, jelikož vrátit do hry rodinu Dragových byl vyloženě brilantní tah. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jako celosvětově neúspěšná thaiboxerka, která v životě nebojovala o větší titul než Horních Kotěhůlek (kterej jsem prosrala diskvalifikací) sem se na Creda 2 těšila a snímek samotnej mi zrovna tu mojí diskvalifikaci krásně připomněl až jsem se zasnila, jaká to byla bomba, kopnout tu holku tehdy do hlavy. Škoda, že jsem si neuvědomila, že klečí na jednom koleni a můj krásný headkick tak rozhodčí neocenil. Každopádně Creed 2 je film, kde je všechno od Rockyho po Creeda přes hrozivé hovado Draga Jr. a hrozivé hovado Draga seniora až po extra ohavnou maskoidní ohavu slyšící na jméno Brigitte. Hádám, že Sláj je rád, že jim to manželství neklaplo, protože vedle tohohle bubáka se každé ráno probouzet, to by určitě nechtěl. Adonis se vrátil z Wakandy poté, co dostal přes držku v boji o trůn aby dostal přes držku v boji o pás mistra a světa k tomu. Máme tu tak klasickou sebelítost nebo spíš sebenenávist typu - Stojím za píču, dostal sem přes píču, do píči, pyčo - až po křest ohněm a zmrtvýchvstání formou brutálního tréninku v Buddhou zapomenuté prdeli s Rockym po boku. Vše tak směřuje k epický odvetě kde jinde než v Rusku. Adonis se oblékne do černý, aby ho po zápase funebráci nemuseli převlíkat, kdyby to zas nevyšlo a jde se pokusit Viktorkovi zamáčknout rypák do mozku a zarazit zuby tak hluboko, že by si je kartáčkem čistil přes prdel. Viktor mu chce na oplátku prostě jen urazit palici a tak mezi nima funguje krásná symblióza. Creed 2 mě bavil, kadopádně trénink neměl ty koule jako kdysi v Rockym 4 a Creed nebyl po rozbití huby tak v prdeli jako Rocky ve trojce. I tak si tenhle snímek ráda pustím znova už kvůli té diskvalifikaci, která mě fakt rozesmála, až kino koukalo co mi zase jebe. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Film obsahuje potitulkové záběry. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo především ve Filadelfii v Pensylvánii a kvůli několika scénám se štáb přesouval do Nového Mexika. Točilo se od 15. března do 8. června 2018. (Duoscop)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama