Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (473)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jednička byla sice výborně natočena, ale bez nějakého hlubšího vztahu k sérii Rocky, což se pak na filmu projevilo. Také se na něm projevilo to, že zápasy a tréninky neměli jiskru a soupeř působil nevýrazně. Tady u dvojky, tohle neni, je vidět že režisérovi záleželo hodně, na tom aby si fanoušci Rockyho necítili pohoršeni, a taky proto první polovina v mnoha ohledech kopíruje čtvrtého Rocky, a to až moc doslovně. Což je rozhodně chyba a však zápasy sou zde víc akčnější, emoce zde fungují lépe, je zde cítit hrozba ze strany Dragů, je tu větší míra zodpovědnosti a druhá polovina je neskutečně našlapaná. Ať už jde o trénink, úvod Creeda do ringu, zápas proti Dragovi, a i zranitelnost ze strany Draga mladšího, který touží jenom po jediném a titul to neni. Když už sem zmínili Draga, otec i syn, sou zde hlouběji vykresleni, jejich motivace, jejich zášť, jejich touha vyhrát je zde silná a přiznám se, že sem jim to vítězství i přál, zasloužili by si ho, ale Creed také, v tomhle ohledu si film nechává šikovně otevřená vrátka. O level lepší, o tom neni pochyb, nebýt první poloviny která zbytečně kopíruje, tak bych dal pět, tak snad se zadaří při trojce. PS: OBROVSKÝ Lundgren se pak ke konci zachová lépe, než Rocky k Apollovi. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte rádi filmy ve kterých už po pěti minutách tušíte jak to celé dopadne, tak se tomu radši vyhněte. Nepřiznaný, ale zase je pravda, že maximálně tak z půlky dobrý remake Rockyho 4 je totiž tento počin. Bohužel opravdu bez čehokoliv překvapivého nebo nějakého wow momentu který to vytáhne z průměru. Nejlepší scéna je pochopitelně ta kdy namachrovaná negerská držka dostane od Draga Juniora co proto. Samotná odveta v Rusku už je pak naprosto předvídatelná. Nicméně Dolph v roli Draga Seniora naprosto přesnej za něj ta 3*50% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Vidno, že to šili horúcou ihlou. Viď. čudný priestor nepriestor pre Dragovcov, kvôli ktorým sa síce všetko deje, ale oni samotní majú len minimalistický priestor. Rovnako tak samotný Sly má dosť čudné miesto v scenári a napriek pár skvelým scénam je taký, čo ja viem... nijaký? Čo je dosť zaujímavé, lebo sa podieľal na scenári a produkcii. Napriek tomu kvalitné pokračovanie mojej obľúbenej jednotky. Veľmi oceňujem návrat starých postáv (fanúšikovia vedia), naturalistické akčné finále (obvykle ma ringové scény v boxerských drámach nechávajú ľahostajným, ale toto malo niečo do seba) a príjemne drsné scenáristické ťahy (súvisiace s hluchotou, ale nechcem spoilerovať). Oceňujem tiež zaujímavý nápad s púštnym peklom pre odpísaných bojovníkov; to si pomaly koleduje o rip-off. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro mě milé překvapení. Postava Rockyho mě provází od dětství celým mým životem, nečekal jsem, že po posledním filmu Rocky Balboa uvidím Rockyho v ringu a ono vida, sice neboxuje, nic to ale nemění na tom, že mám velkou radost, nostalgie jak bič. Super trénink, finální zápas a vynikající Stallone. [Kino Aero] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dokolečka dokola a tentokrát pokus vytěžit něco z nejslavnějšího fláku celé série.  Je  fajn, že Sly si pořád dokáže připomenout, kdo že to ten jeho Balboa je a tak pořád stejně sympaticky plká o blbostech a pohupuje se přitom v kolenou jako nesmělej nemotora. Na to přemoudřelý blábolení o všelisjakých životních hodnotách jsem si koneckonců v rámci téhle boxerské ságy zvyknul, na rozdíl od ženských rolí, který počínaje Adrianou a konče Biancou považuju za největší podpásovku.  Při návratu Ivana Draga jsem pak pochopitelně jako všichni pamětníci zamáčkl nostalgickou slzu a byť synek nedosahuje naolejovaných kvalit Lundgrenova monstra, tak zase ostudu mu neudělal.  Mladý Creed byl už v jedničce překvapivě snesitelnou postavou, byť  mu pohled tygra teda  zase moc nešel a při zápasech měl člověk o něj až strach. Limonáda tedy ještě úplně nevyšuměla. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Steven Caple Jr. byl zpočátku nadšený, že může být součástí téhle série, zároveň měl ale i obavy, protože jí nechtěl ublížit. Nakonec se splnilo jeho přání mít při práci volné ruce. Producenti Coogler (režisér jedničky) a Stallone (Rocky Balboa) ho nikterak neomezovali. (BROKEN_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. listopadu 2018 v Lincoln Centru v New Yorku. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama