Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (473)

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad na osudovou synátorskou bitvu a další svedení Rockyho a Draga dohromady, bohužel prokoučovaný v šablonovitém průměru. Předvídatelný děj by nevadil, ale tady se daly prozkoumávat postavy a dojit emoce na úplně jiném levelu. Víc by mě bavilo sledovat příběh Dragových nebo kdyby si to celou dobu vyříkávali Rocky s Dragem v Rockyho restauraci. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako kráva. Creed II sice pod moderním a naleštěným zevnějškem ukrývá tu stejnou, 34 let starou příběhovou kostru, avšak tento detail po uplynutí několika minut režisérovi Stevenovi Caple Jr. s radostí odpustíte. Ptáte se proč? Je to dáno zejména svižnou režií, která nedává téměř žádné místo hluchým místům, soundtracku, který k danému tématu dokonale sedí a především díky boxerským soubojům, u nichž se k Vám ozvěnou času dostane ona nostalgická vzpomínka na snímek "Rocky IV", který je podle mého názoru jeden z nejlepších sportovních filmů všech dob. Samostatnou kapitolou jsou pak herecké výkony, z nichž nejvíce vyčnívá Michael B. Jordan a Florian Munteanu. Oba herci své herecké party zvládají s bravurou, která snímek Creed II povznáší na ještě lepší úroveň. Co tedy dodat na závěr? Creed II je pro všechny fanoušky boxu, potažmo Rockyho série splněným snem. Veškeré emoce a nadšení, které jste cítili při sledování oněch snímků se Vám po prvních minutách stopáže téměř okamžitě vrátí s neuvěřitelnou kadencí, přičemž budete s naprostým nadšením "hltat" děj na obrazovce. Tohle se zkrátka moc povedlo. Výborná práce! PS: Pravděpodobně nejlepší scénou je setkání Rockyho a Ivana Draga v ringu. Takovou husí kůži jsem u filmu vážně dlouho neměl! „Because of you... I lose everything. My country. Respect. You ever see stray dogs in the Ukraine? They go for days without food. People spit on them, they are nothing. No home. Only will to survive... to fight.“ ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Štvrtú hviezdu dávam z úcty k celej sérii Rocky, o ktorú sa aj tento diel Creeda výrazne oprel, najmä o Rocky IV. Divák má dokonca možnosť vidieť zostarnutého Ivana Draga, dokonca i jeho desivo chladnú ženu (kto si ešte pamätá v čom bola olympijská víťazka?). Väčšinu času je to teda také smutne-nostalgické, dosť veľa času sa tu venuje spomienkam. Na konci to už trocha začalo vadiť, nič sa nemá preháňať. Posledné minúty som preto už len odtrpel a došiel na zotrvačnosť. Čo sa týka športových scénok, neboli zle urobené, no na starú klasiku s Rockym sa aj tak nechytali. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dneska ti udělám radost. Je to tvůj šťastnej den. Vánoce přišly o něco dřív, protože ti budu držet pytel. Jsi klikař." Kdysi jsem Rockymu moc nevěřil, že by mohl sundat Ivana, ale pořád mi to připadalo pravděpodobnější, než že by měl mladej Creed složit Viktora. Ono totiž mladý Drago docela slušně nabobtnalo, bouchalo jak nepříčetný a kdyby chtělo udělat z Creeda malou černou placičku, tak by ji pravděpodobně udělalo. Jenže scénář byl proti, rozhodl se reinkarnovat Rockyho IV a já to beru. Jen tý rodinný nudy na mě bylo moc a chybělo mi poučení, že nikdo příčetnej by s žádným Dragem do ringu nevlezl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že sa autori Creeda 2 rozhodli niečím túto sériu (myslím aj s Rockym) aspoň mierne obohatiť a ústrednou témou sú rodičovské vzťahy, prevažne teda tie taťkovské. Rocky môže byť "strejda", ale jednoducho ho vo vzťahu ku Adonisovi proste berieme ako otca. Čo je ale škoda, to je nevyužitý potenciál stretu oboch rodín z opačných strán pologule. Rocky a Ivan si na začiatku prehodia pár slov, čo naznačuje, že ide iba o akýsi warmup, ale kdeže, to je proste z ich strany v tomto smere všetko. Sledujeme síce paralelne obe dejové línie, Dragovcom je pochopiteľne venovaný menší priestor a domnievam sa, že kľudne mohol byť aj väčší. Finále v Lužnikách je fajn, Ivanove rozhodnutie pekným gestom voči synovi a odkazom na udalosti minulosti, ako hovorí Rocky, niekedy pred miliónom rokov. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Film obsahuje potitulkové záběry. (Duoscop)
  • Část písničky „Gonna Fly Now“ zazní v 1:53:22, a to nikoli při tréninku, jak tomu bylo ve filmech s Rockym (Sylvester Stallone) coby hlavní postavou, ale při Creedově (Michael B. Jordan) vítězství v zápase. (asdfasdf)
  • Pôvodne sa mal réžie chopiť Sylvester Stallone (Rocky Balboa). Avšak po dohode s produkciou a Michaelom B. Jordanom, teda predstaviteľom titulnej role, tento post opustil v prospech Stevena Caplea Jr. Vysvetlil to následovne: "Adonis Creed je súčasná postava so súčasnými problémami, mal by ju teda priniesť na plátna kín súčasný tvorca." (Paldiny)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama