Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (473)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

První CREED mě moc nebavil. Dost se táhnul, akce se také nevydařila, Sly pořád jenom filosofoval... Avšak dvojka mě nalákala na Ivana Draga a tak jsem se s chutí na tuhle zbytečně natahovanou sérii zase s očekáváním podíval. Není to úplně špatné. Stallone a Lundgren jsou samozřejmě nejsvětlejším bodem filmu. Jenom z osmdesátkové nostalgie se však celý projekt utáhnout nedá. Mladý Creed je mi opět strašně nesympatický, Drago junior pro změnu neumí vůbec hrát a akční scény z ringu jsou jen slabým odvarem Rockyho ze 70. a 80. let (povedl se však, jako již tradičně, závěrečný trénink). Příběh je navíc opět zbytečně sentimentální. Takže čistý průměr, rozhodně mě snímek nijak neurazil, ale podruhé ho asi vidět nemusím. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scénář s fantastickým potenciálem zhmotněný ne úplně zručným tvůrcem, utopený v hektolitrech rodinných hodnot na úrovni čítankového romantického dramatu. Obří škoda. Stejně tak nevyužítí na maximum některých scén, které se mohly zapsat do historických filmových memoárů jako ikonické. Rocky vs Drago v restauraci, Drago na schodech ve Phili, scény v ringu apod. Stačí si pustit 30 let starého Rockyho 4 nasáklého bojovnou atmosférou o střetu nejen dvou boxerů, ale i dvou odlišných světů a je jasné, jak měl Creed 2 vypadat. Specielně s odstupem tolika let a s takovým možnostvim x cingrlátek a gatgetů, které by celkový dojem mohly ještě výrazně vylepšit/vytunit. Bitky průměrné, nasranost Draga mladšího má kopírovat tu Toma Hardyho z Warriora, ale ve skutečnosti není ani v polovině a to především ne kvůli herci, ale kvůli špatné práci s danou postavou. Lundgren a Stallone to samozřejmě válcují, zbytek je do počtu. Obyčejný výrobek z téměr dokonalých surovin. To zamrzí. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad na osudovou synátorskou bitvu a další svedení Rockyho a Draga dohromady, bohužel prokoučovaný v šablonovitém průměru. Předvídatelný děj by nevadil, ale tady se daly prozkoumávat postavy a dojit emoce na úplně jiném levelu. Víc by mě bavilo sledovat příběh Dragových nebo kdyby si to celou dobu vyříkávali Rocky s Dragem v Rockyho restauraci. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxe má fundovaná predickce po prvním Negrorockym naplnila, satanžel s ne až takovým koncem, jaký jsem si vroucně přál. Ten nesympatický a totálně kožený mouřenín to zase rozchodil a Dragovci si uřízli ostudu i během Teplé války, tentokrát před Putinovým politbyrem. A je z toho jen leklý pokus o rymejk klasiky, která měla nesporný náboj a motivační drajv, až po ní nejeden gaučový olympionik zatoužil vyběhnout na Sibiř, popřevracet pár traktorových pneumatik, potahat pár klád a dát děsně na piču nějaké nasteroidované gorile. U tohohle prostě jen dopijete lahváče, hlasitě říhnete a otočíte se na druhý bok, protože toho necharizmatického vybouchaného negra máte od počátku úplně v prdeli, víte, že váš favorit ho za taťkou stejně nepošle, a dělnická moudra kolem z posledních sil pajdajícího pouťového filosofa s kontuzí mozku, dědy Silvestra, už jsou po těch letech kapku vyčpělá a spíše serou, jakož i hudební podkres dementních básniček, urputně recitovaných čokoládovými astrofyziky. Nicméně, bylo to o půl tuny otravných rodinných hovnot lehčí než ta první sračka, rohování vcelku ušlo, jako vždy sympatický Áda do toho ghetta vnesl i špetku nostalgie a šarmantně podržel šouravému Slájovi infuzní stojan, tudíž taková napuchlá omlácená trojka se zlomeninou horního oblouku se z toho vytřískat dá, navzdory mrazivému hororovému momentu ve druhé půlce. Exhumovat totiž bývalou alfazlatokopku Brigitu, která v kremačním věku dorostla do vskutku děsivého androgynního babochlapa, z toho tak trochu udělalo Rocky horror picture show a zombie apokalypsu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Creed II je kvalitným filmom a hlavnou výčitkou voči nemu tak je, že nejde o podobné prekvapenie ako v prípade tri roky starého reštartu. Ak si však uvedomíte, že ide o ôsmy diel série, tak to nemohlo dopadnúť omnoho lepšie. Ide silný žánrový nadpriemer, ktorý svojim predchodcom nerobí hanbu a dokáže na vyše dve hodiny zabaviť, zaujať aj strhnúť.Dočkáme sa všetkých overených ingrediencií série. Rockyho "múdrostí", tréningovej montáže, výborne natočených boxerských zápasov aj zdanlivo nepremožiteľného súpera. Rodine Dragovcov nakoniec patrí ten najzaujímavejší dramaturgický oblúk a ja by som si rád pozrel tieto udalosti z ich perspektívy. 8/10. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Steven Caple Jr. byl zpočátku nadšený, že může být součástí téhle série, zároveň měl ale i obavy, protože jí nechtěl ublížit. Nakonec se splnilo jeho přání mít při práci volné ruce. Producenti Coogler (režisér jedničky) a Stallone (Rocky Balboa) ho nikterak neomezovali. (BROKEN_)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama