Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (473)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Boxerský film jdoucí proti všem tradicím. Bohatý černý boxer s nevymáchanou hubou porazí chudáka bílého kluka, který vyrůstá na ruské periferii se zapšklým otcem. :D Ale jinak, co si budeme povídat, je to předvídatelný reckylát od začátku do konce a odkazů ke čtvrtému Rockymu tu najdete hromadu i bez dvojice Dragů a oplastikované Nielsenky. Ale stejně jako první Creed i tohle dokáže hrát na tu správnou nostalgickou strunu, což je vedle solidně nasnímaných zápasů nejsilnější devíza filmu. Líbilo, ale po tomhle už by měl Stallone Rockyho poslat do nenávratného důchodu. 70% ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Klasické boxerské drama, které nemá čím překvapit, ale ta nostalgie zkrátka stále funguje na jedničku. Klišé je bohužel největším nepřítelem tohoto žánru a Creed s tímto soupeřem už prohrál druhý zápas… ale kdo čekal opak? Tyto filmy již nemají jednoduchou cestu k tomu být inovativní či originální a je už na čase se s tímto faktem smířit. Pokud ten biják zvládne prodat postavy, emoce a správná životní moudra, tak rozhodně nemám problém si v tom kině ty dvě hodiny posedět a nepotřebuji k tomu zběsilé tempo nebo vymazlené hrátky s kamerou. Fakt nevím, možná ze mě jen mluví ten pětiletý kluk, který na filmech s Italským hřebcem vyrůstal, a který považuje Rockyho IV za nejlepší sportovní film všech dob... Ke štěstí by mi možná stačilo pouhé sledování Slyova civilního herectví, na které je prostě radost pohledět či jeho znovushledání tváří v tvář se svým největším nemesis, ale jedno je jisté. Po dlouhé době jsem měl zase pocit, že ty údery pěstí musí setsakramentsky bolet, a že v tom ringu prostě probíhá opravdová válka. Z kina jsem odcházel nadmíru spokojen a to je pro mě to nejdůležitější. Již jsem se vyrovnal s tím, že tyto filmy stojí výhradně na silných emocích a postavách a v tomto směru nemám Creedovi co vytknout. Tvůrci se navíc nebojí hlavní aktéry pořádně vymáchat ve špíně a to je vždy jen a jen dobře. Jediná věc, která mě mrzí je, že se tato scéna nedostala do finálního sestřihu :-D 8/10 (Rocky series: Rocky 8/10 Rocky II 6/10 Rocky III 7/10 Rocky IV 10/10 Rocky V 2/10 (ehmm) Rocky Balboa 7/10 Creed 8/10) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně utahaný a i na Slye ukecaný. Poměrně dlouho dobu jsem si připadal jako když jsem na nějakým rodinným melodramatu a ne boxerským filmu od Slye. Navíc zcela upřimně, už mě stále stejný boxerský scénář začíná nudit o pokud jde o zpomalovačky v ringu ...Slyi nevěřím, že tohle byl tvůj nápad, proboha kde je ta živočinost Rockyho, kterou si sebou vždycky bral do ringu. Větší zklamání mě Sly snad ještě nikdy nepřipravil, začínám se děsit patýho Ramba ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(98%) Viděno v kině. Na tento filmový počin jsem se těšil strašně dlouhou dobu. Měl jsem trochu obavy, aby se nesnížila kvalita, protože první Creed byl naprosto vydařený. No, nakonec jsem se obával zbytečně. Tohle volné pokračování Creeda je ještě o kousek lepší. Jak tak čtu komentáře, mnohdy jsou mimo. Samozřejmě, že to dost připomíná čtyřku, ale já bych řekl, že i dvojku především. Sledujeme zde mladého Creeda, který zakládá rodinu – veškeré scény s jeho roztomilou holkou a obavami, aby narozené dítě též nepostihla hluchota, tohle vše bylo krásně a emočně zvládnuté. I jsem si postavu Adonise víc oblíbil. Našlo se tu i pár odlehčených scén, kdy se Adonis pokoušel Biancu požádat o ruku atd. Stallone jako legendární Rocky Balboa opět nezklamal. Měl zde neuvěřitelně hodně prostoru. Takže co se týče jeho, absolutní spokojenost. Dolph Lundgren jako Ivan Drago svojí roli zvládl opět bravurně. Byl drsný, ponurý, chladný – prostě jako ve čtyřce. V závěru jsem si říkal, jestli se aspoň trochu s Rockym neudobří, ale nakonec to dopadlo lépe, když se rozešli každý svojí cestou pak. I postava Dragova syna byla ok. Co se týče boxerských zápasů – technicky byly natočeny opět skvěle. Hlavně ten finální byl ke konci hodně emotivní a skvěle zahraný. K tomu ta skvělá hudba od L.Göranssona (i známé skladby z Rockyho). Nevím co k tomu dodávat ? Možná bych tu ještě přidal svatbu Adonise a Bianci, která tu bohužel nebyla, ale jinak se to kritizovat nedá. Je to perfektně zrežírované drama a já se těším na trojku, která doufám vznikne a udrží si podobnou kvalitu jako první dva Creedi. Těším se na opakované shlédnutí! ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Creed II je jak kvalitním pokračováním prvního filmu, tak skvělé navázaní na Rockyho IV. Propojení se čtyřkou bylo skvělé a otevírá to hromadu zajímavých témat. Adonis, jeho máma, Ivan Drago a jeho syn a Rocky tak tvoří vynikající mix, který funguje skvěle. Hlavně samotné finále je vynikajícím zakončením hned několika zápletek. Fungují tu i osobní a rodinné roviny naprosto na jedničku. Jak jsem psal u Creeda, tak i když Adonise mám rád jako postavu, občas se chová jako kok*t. No a tady je vrchol jeho kok*tství a to je to, co pro mě dost podráží prostředek. Když k tomu přidáme slabší režii Stevena Caplea, který sice umí, ale na Cooglera se nechytá, tak film nenaplňuje svůj potenciál na plno. Přesto jde stále o parádní součást série. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Ve snímku Rocky II (1979), když si Rocky (Sylvester Stallone) a Adriane (Talia Shire) vybírají nový byt, Rocky komentuje, že součet čísel na domě je skoro devět, což je prý dobré znamení. Číslo domu je 2313 a součet je tedy přesně devět. Poštovní číslo Creedova (Michael B. Jordan) nového bytu je 710, což je tentokrát opravdu skoro devět. (KillHurt)
  • Ve filmu se několikrát v různých variacích objeví slavná hláška Ivana Draga (Dolph Lundgren) „musím tě zlomit,“ která zazněla ve snímku Rocky IV (1985). (mzss1)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama