Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (670)

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. SEZÓNA: Tropa de Elite the series. Strhující devítihodinový dramatický thriller, ve kterém se nešetří nepěknou realitou ať už v podobě všudypřítomné korupce, či skrze brutální záběry na desítky zohavených dětských těl: v téhle válce o miliardy je bohužel až příliš mnoho prostoru pro nevinné oběti. Jak to vlastně celé bylo? Narcos představuje další nezlomný důkaz toho, že jsou podobné autentické příběhy - sejmuté kamerou - těmi zdaleka nejzábavnějšími přednáškami o historii. Zajímá vás téma vzniku drogové mafie v Kolumbii? Tak zahoďte nudné knihy a učebnice dějepisu, a pojďte se vzdělávat (šokem) s Netflixem! #bingewatchingforlife ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Navzdory faktu, že Pablo Escobar je důležitou a fascinující figurou kolumbijské historie, Narcos se u mě vyšplhali sotva na 4 hvězdy. Ne snad proto, že by se tu špatně hrálo nebo se na to špatně koukalo, ale především proto, že ta nejzajímavější část Escobarova života je tu zoufale plytká a zkratkovitá (do zblbnutí se omílá, jak se sám vypracoval z ničeho, což ovšem vidíme na ploše možná tak půlky jednoho dílu), a většina děje je (mnohdy úplně zbytečně) podřízená (byť jakkoli zábavným) efektním a badass momentům (a ano, vím, že většina z nich se skutečně stala), nemluvě o tom, že prakticky žádná jiná postava nemá tolik prostoru, aby mohla být dostatečně zajímavá. Výsledkem je tak seriál, který je skutečně cool, zároveň je ale velice povrchní, ač se tak netváří. PS Druhá řada naštěstí tenhle nešvar úspěšně napravuje, a třetí i přes vlažnější rozjezd nakonec taky nezaostává. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "In the United States, Mafia makes witnesses disappear so they can't testify in court. In Colombia, Pablo Escobar made the whole court disappear." Je to Wire? Není to Wire? Hodíme si mincí? Ne, to asi vážně nebude potřeba. Narcos je vynikající sbírkou příběhů o pronásledování jednoho z nejznámějších drogových bossů v historii, k perfekci má ale pořád daleko. Můj největší problém nejspíš tkví ve stylu, jakým je celá story líčena. Voice-over je dobrá věc, když se to s ním nepřehání. Tady je ale prakticky všudypřítomný a jindy seriózní momenty pro mě osobně zbytečně zlehčuje a znevažuje. Naopak velmi kladně vnímám rozdělení na španělsky mluvící a anglicky mluvící části, stejně jako dokumentární záběry dokreslující historické reálie a konec konců i vynikající výpravu, díky které mám neustále pocit, jako bych v té Jižní Americe skutečně byl. Abych to tedy sám nějakým způsobem rozdělil, technické podání spolu s autenticitou a přesností je v mých očích na vynikající úrovni, možná i překonávající některé z podobně zaměřených filmů. Co se příběhů a jeho vyprávění týče, příliš to na mě nefunguje, chybí tomu napětí, zvraty, momenty překvapení. Zkrátka zklamání a pocit nevyužitého potenciálu.. a takový nesnáším. 7/10 s přimhouřeným okem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodl jsem se seriál ohodnotit i okomentovat po dvou sezónách, jakékoli další připomínky případně přidám ke komentářům jednotlivých sérií. Seriál si okamžitě našel místo mezi mými oblíbenými, baví mě zřejmě hlavně proto, že se tak odlišuje od běžné seriálové tvorby. Tvůrcům se podařilo od první epizody vytvořit skvělou, hutnou atmosféru, výborně pracovali i s akcí a napětím a nebýt čtyř poněkud rozpačitých epizod ve druhé polovině druhé řady, neměl bych v podstatě co kritizovat. A dokonce ani o těchto dílech nemohu říct, že by byly špatné, jen jsem se příliš namlsal dokonalosti, která jim předcházela. Velmi mě bavil komentář agenta Murphyho i použití reálných záběrů, které daly celému seriálu větší hloubku. Tohle jsem si opravdu užil. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Po troch častiach som tu dal 5*, teraz, keď som dopozeral prvú sériu pridávam aj komentár, ale bohužiaľ, musím ubrať jednu hviezdu. Bol som presvedčený, že to prvou sériou aj skončí, ale ukázalo sa, že bude aj druhá, a ja sa modlím, aby bola posledná aby z toho nebol nekonečný príbeh. Má to svoje kolumbijské čaro. Drogy, vraždy, biznis, politika,,, Pablo je hraný veľmi dobre, a tiež veľmi pozitívne hodnotím občasné skutočné zábery, ktoré sú do filmu pridané. Akurát ku koncu to akoby stratilo trocha na výkone, tak preto som znížil o jednu hviezdu. Ale nenechajte sa pomýliť, hodnotím to na 9/10, akurát si nechávam rezervu do druhej série. Tam buď zaberú, a nakoniec to bude plný počet, alebo to zostane na štyroch. ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • Futbalový klub Millonarios, ktorý patril podľa seriálu Gachovi (Luis Guzmán), figuruje dodnes v najvyššej lige v Kolumbii. (vander19)
  • Keď asi v polovici filmu vchádzajú postavy do džungle, je vidieť naľavo chlapa so zbraňou, no nemá v nej zásobník. (maramashi)
  • Keď je herečka (Kerry Bishé) v kaderníctve, má bradavicu na ľavom líci, no neskôr je vidieť, že ju má na pravom. (maramashi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama