Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 1
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (14)

Narcos (2015) 

Nejlepší životopis Escobara s excelentním Wagnerem Mourou. Svižné, velmi přehledné a popisné, ( skoro jako odborná přednáška o vzniku kokainového obchodu), skutečné záběry prolínající se seriálem nejsou vůbec rušivé, ale skvěle doplňující. Ten kdo má rád Tropa de elite, tak nebude zklamán ačkoliv surovosti tu je méně. Hrozně se mi pletly ty černovlasé Kolumbijky ( občas nahaté :-) ) ale našel jsem mezi nimi mou mexickou oblíbenkyni Paulina Gaitan z Sin nombre jako manželku Pabla. ()

Season 1 (2015) (S01) 

Kariéra narkobarona Escobara od počátků pašování čehokoliv přes vybudování narkoimpéria až do nástupu a útěku z La Catedral. Dle mne nejlepší série. ()

Season 2 (2016) (S02) 

Esobar utíká z La Catedral - méně pestré než první řada, více prostoru pro herecké umění Moury, více psychologie, nové postavy a konec Pabla - stále to šlape za pět hvězd. ()

Season 3 (2017) (S03) 

První série ( Pablo stoupal nahoru až na vrchol ) a druhá série ( Pablo z toho vrcholu padal) byly lepší a propracovanější a nebyly dle šablon amerických seriálů. Ale třetí série je trochu horší ale i tak to je nej seriál. První díly pomalejší a člověk si musí zvyknout na osobité figury cartelu Cali ( bratři Rodriguezové zahráni na jedničku) , úplně vynecháni představitelé kolumbijské oficiální strany ( u Escobara bylo parádní vidět kontrast pohledu Ameriky na vměšování do záležitosti Kolumbie a prezident Gaviria představoval hrdou slušnou část Kolumbie, který ten skautský americký pohled často křížil) a pokud bych měl říct hlavní postavu této série tak je to šéf bezpečnosti kartelu Selcedo ( škoda, že před shlédnutím jsem s ním viděl nějaké rozhovory, takže jsem věděl, že nezemře). Třetí řada je skvělý seriál,který se ale vzdálil od reality a blíží se víc klasickým americkým akčním seriálům ( možná je chyba že to nerežíroval Padilha) a Peňa hraje fajn, ale pasovat ho do role jediného spravedlivého i proti vlastnímu systému mi přišlo už moc heroické. Poslední díl mne velmi zklamal, protože to už je úplně mimo schéma Narcosu, který se držel realističnosti. Jediný neamerický je ta topless stripérka v posledním dílu :-) ()

Bossí strategie (2017) (S03E01) 

První díl třetí série trochu rozpačitý ( co ta nudná trapná svatba jako mozaika do psychologického obrázku nebo co?) pak představování spousty postav, Peňa bez energie..a ta homosexuální líbačka -šílenost. Ale pár dobrých věcí z prvních dvou řad zůstalo, takže to beru, že to je jen pomalejší rozjezd. ()

Cali KGB (2017) (S03E02) 

No konečně! takhle to má vypadat. Začínám v tom poznávat rukopis prvních dvou řad ikdyž zatím jen v lince bezpečáka. ()

Sleduj tok peněz (2017) (S03E03) 

Celkem zdařilá vyšší lekce o praní špinavých peněz. Peňa funguje jen jako vypravěč jinak zásah do děje minimální, na scéně dva noví agenti DEA ( ten jeden vypadá jako Messi ) a ti to táhli daleko víc. Baví mne ta manželka , kterou si vyhlídl Rodriguez. ()

Šach mat (2017) (S03E04) 

Teď už to běží jako pravý Narcos, dokonce colonel Martinez zase v akci, akorát chudák Gilberto to odskákal. ()

Miguel (2017) (S03E05) 

Nejprve málo akce, spíše konverzační drama, které pak přejde v malý masakr a je to zakončené zatím nejnapínavěji, že jsem na další díl zvědavý nejvíc zatím. ()

Nejlepší plány (2017) (S03E06) 

Parádní akční napínavá jízda. Takhle to vypadá jako Narcos v nejlepším, jen mám pocit, že tentokrát se trochu šetřilo v rozpočtu ( viz. scéna v salsa klubu, kde bylo pět a půl lidí, ačkoliv to měla být akce celého města) ()

Sin Salida (2017) (S03E07) 

Napínavý hon na Rodrigueze od první minuty do poslední bez chvilky nadechnutí. ()

Convivir (2017) (S03E08) 

Osvobození rukojmí v džungli z rukou komunistických zlosynů ... ne to není Rambo II. ale Peňa si na něj hraje ( ale uvěřitelně) jinak díl, kdy Miguel hledá krysu a najde ji, ikdyž ne Salceda. ()

Návrat do Cali (2017) (S03E10) 

Ajajaj.. trochu trefa přes čáru v posledním díle. Celou dobu tenhle seriál je famózní tím, že se snaží aspoň v obrysech držet reality a oprostit se od amerických huráá akcí dle klasického schématu a tady v tom posledním díle, kdy i Selcado rozstřílí na cucky toho největšího zabijáka jako americký akční hrdina mi přišlo jako vybočení z hranic v kterých tenhle seriál bodoval. Pro mne zklamání, ačkoliv do devátého dílu to byla parádní jízda. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama