Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 10

Recenze (847)

castor 

všechny recenze uživatele

Brit Edgar Wright to s žánry vždy uměl. Pokaždé to měl vypiplané do detailu, nablýskané, vypulírované. Jenže to mnohdy nepěkně drhnulo na cestě k divákovu srdci. Prostě to bylo prázdné uvnitř. A to je i lehce tentokrát, ač musím s potěšením konstatovat, že tenhle kousek se mi strefil do vkusu náramně. Střih je funkční, hudba si dokonale rozumí s tím, co se děje na plátně. Celé je to promyšlené, hudba se stává další postavou. Vše je sladěné se zvukem. Hošan, který má sluchovou vadu a šrumec v uších musí něčím přebít, a který má song pro každou příležitost, se musí sžít s přítomností lupičů, kterým cosi dluží, a i když se ze závazků vyváže, pořád nemá vyhráno. Jenže coby sakra nebojácný řidič už od vřeštících alarmů nechce prchat. Do toho se objeví sličná servírka, no, co byste chtěli. Každopádně ač je příběh nekomplikovaný, Baby Driver je jedním z nejoriginálnějších a nejstylovějších projektů roku. Jen té ujetosti a černého humoru jsem si přál víc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy přepadáte, protože jedete v drogách. Já jedu v drogách, abych mohl přepadat." Doc to naplánoval, Baby odřídil, Cvok si to zdůvodnil, Buddy odstřílel a Darling byla s brokovnicí naprosto k sežrání. Mě se to prostě líbilo, tedy dokud se adrenalinová akce mísila s hudbou, ale jakmile došlo na dětské vzpomínky a na city, tak jsem dostával chuť nasadit si masku Mike Myerse a jít něco přepadnout. Vždyť jsou to moje peníze. Ne jejich. Oni mi je ukradli. A já si je vezmu zpět. Díky, Cvoku, za návod. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $34miliónovTržby USA $107,825,862 Tržby Celosvetovo $226,945,087Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,280,174Tržby za predaj DVD v USA $5,337,538║ Riadny nášup. Pravé letné osvieženie. Maškrta. Veru máme tu takého uletenejšieho Drive juniora. Koštovalo to a riadne, k tomu tu máme šikovnú popolušku Lily James, ktorá je na zakúsnutie a hlavne Edgara Wrighta v životnej forme vedúceho zbesilú jazdu ako hrom do gradujúceho finišu. Herecky až mrazivo brilantné zahrané. Pravá miera vyváženosti. K tomu nabitý soundtrack plný vypalovačiek, ktorý hravo zatienil Strážcov Galaxie 2. /videl v kine 2x: 100%/ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Svižné, vtipné, relativně originální, s perfektní kreací Ansela Elgorta. Je to hezoun, což je v herectví výhoda i nevýhoda, ale hrát umí a tancuje taky moc pěkně. Soundtrack je 100%, jen těch vtípků - ač jsou dobré - mohlo být víc. Dokonalý Kevin Spacey, toho jsem si skutečně vychutnala. Řekla bych, že konec mohl být klidně trochu větší odvaz, než tahle zřejmě moralitka, však film si na nic takovýho celou dobu nehrál, tak proč to kazit, ale budiž, to jde jen o pár posledních minut. Viděla jsem v kině v UK, kde publikum film velmi oceňovalo. A perlička na konec - před filmem běžel trailer na Vraždu v Orient Expressu. Když se poprvé ukázal strašlivý monstrózní knír pseudo-Poirota Branagha, celé anglické publikum propuklo v hlasitý chechot. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

První polovinu jsem si říkala, že tohle bude hodně fajn zábavná jednohubka. Film má dobré tempo, je výborně sestříhaný, prim hraje hudba, některé scény jsou jak vystřižené z muzikálu. Jenže v druhé půlce jsem Algortovi přestala tu jeho postavu zoufale věřit a v poslední třetině se pro mě stal vývoj a chování postav doslova nesnesitelným. Opravdu jsem chvílemi měla pocit, že sleduji nějakou parodii. Nevěděla jsem, jestli to má být pokus o jistý nadhled, nebo jestli se to myslí vážně. Jednoduše mi to nesedlo. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (36)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach v amerických štátoch Georgia a Louisiana. (MikaelSVK)
  • Režisér Edgar Wright potvrdil, že drtivá většina záběrů v průběhu automobilových honiček byly kaskadérské kousky a že film neobsahuje skoro žádné digitální efekty. (MasterMagic)

Související novinky

Edgar Wright chystá další thriller

Edgar Wright chystá další thriller

20.06.2020

Režisér Edgar Wright se ve své novince Last Night in Soho poprvé vydá mimo žánry komedie, snímek, jenž dorazí v příštím roce, pak nebude jeho posledním vážnějším. Režisér se totiž upsal k chystané… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

24.10.2015

Když se u jednoho projektu sejdou Neil Gaiman, Edgar Wright a Johnny Depp, je celkem jisté, že půjde o hravou podívanou pro celou rodinu. A právě do téhle škatulky se chce vecpat adaptace dětské… (více)

Reklama

Reklama