Reklama

Reklama

The Haunting

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2020), 17 h 55 min (Minutáž: 43–71 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Shirley Jackson (kniha), Henry James (kniha)

Hrají:

Carla Gugino, Michiel Huisman, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Paxton Singleton, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Dej tohto seriálu z dielne Netflixu sa odohráva okolo 7 člennej rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom starom dome zvanom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec rodiny všetkých svojich päť detí narýchlo preč z domu a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať. Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo. (Lapedro)

(více)

Recenze uživatele Habansz k tomuto seriálu (2)

The Haunting (2018) 

Nejlepší seriál, kterej po Stranger Things NETFLIX zatim vydal. Má to myšlenku, netáhne se to a je to napínavý. Taková duchařina mě chyběla. Žádný samoúčelný scarejumpy za dobrovodu 10784004 dbi housli. Pro mě bylo obrovské plus to, že to nebylo jen o strašení v domě, ale hlavně o jeho vlivu na všechny, kteří ho před 26 lety zažili na vlastní kůží. Kdo má rád duchařinu, neměl by tohle dílko vynechat. Poslední díl je možná až moc přestřelenej happy end, takže pomalu a pečlivě budovaná atmosféra předchozích dílu z větší části vyprchá. Na druhou stranu toho konec taky dost vysvětlí, nebo ukáže odpověď, na kterou čekáme už od první půlhodiny prvního dílu. Dávám 4* ()

Záhadné sídlo Bly (2020) (S02) 

Seirál to na konci řekl sám. Tohle nebyl duchařský příběh, tohle byl milostný příběh. Po příšerně nudných 4 dílech konečně viděl 3 skvělé, aby mi to na konci pokazili tím posledním, který jen ukazál to, co muselo být už dávno každému jasné. Nic proti staromódní duchařině. Upřednostňuju hutnou atmosféru a strach z toho, co nevidíme, než laciné lekačky, které jsou mnohdy to jediné, co snímek může nabídnout. Nevadí mi ani nějaká ta romantika. Vadí mi ale, když se tohle spojí a výsledkem jsou 2 příšerně otravná děcka, která mi šli svým chováním fakt na obtíž a jen kvuli nim jsem to málem nedoloukal až do konce. Alespoň tomu pomohl fakt, že ani ne tak ty děti, jako jejich "obyvatelé" jsou tady ti otrapové. Dost mně mrzelo, že se 2. Série nevydala stejnou cestou, jako ta předchozí. Nemusím nutně vidět to samé 2x, ale asi jsem čekal něco jinačího potom, co Hill house nastavil laťku docela vysoko. ()

Související novinky

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

06.10.2021

Po úspěchu se dvěma řadami seriálu The Haunting a následně s novou minisérii Půlnoční mše oznámil režisér a scenárista Mike Flanagan další, celkově již pátý projekt pro streamovací službu Netflix.… (více)

The Haunting Of Hill House se vrátí

The Haunting Of Hill House se vrátí

21.02.2019

Populární hororová série The Haunting of Hill House, která loni přistála na Netflixu a okamžitě si získala srdce mnoha diváků i kritiků, se vrátí. Druhá série se bude jmenovat The Haunting of Bly… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama