Reklama

Reklama

Arabela

(seriál)
  • Československo Arabela
Pohádka / Komedie / Dobrodružný
Československo, 1980, 6 h 17 min (Minutáž: 29 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Jana Nagyová Pulm, Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Vladimír Dlouhý, Jiří Lábus, Dáda Patrasová, Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiří Sovák (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Někdy stačí zazvonit zvonečkem a pohádky je konec. Jenže někdy je to právě naopak... V říši lidí se setkáváme s rodinou Majerových, kde se pan Majer živí jako vypravěč pohádek na dobrou noc. Jednoho dne najde pan Majer kouzelný zvoneček, který jeho rodinu spojí s Říší pohádek, kde vládne hodný král Hyacint se dvěma dcerami - Arabelou a Xénií. Je zde i zlý kouzelník II. kategorie Rumburak, který chce celou Říši pohádek získat jen a jen pro sebe, a hodlá pro to udělat vše. Ale nebyl by to správný pohádkový seriál, aby vše dobře nedopadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (485)

Tirroz 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to žral - a žeru to i teďkom ;) Arabele skutečně nemám co vytknout, vše dokonale sedí. Věčná škoda, že se natočilo pokračování.. v tomto případě to nebylo vůbec zapotřebí. ()

Prezident5 

všechny recenze uživatele

Přestože mě příliš nebaví seriály a pohádky natočené za komunistického režimu, tohle je docela dobré. Kombinace pohádkového světa se světem lidí mi případá zajímavá. A filmové triky jsou na tu dobu dost povedené. Myslím, že je to zábava nejen pro děti, ale i pro dospělé. ()

adooo 

všechny recenze uživatele

Darmo raz, rozprávkový seriál môjho detstva na ktorý som sa vźdy nesmierne tešil :) herecká elita, zaujimavý príbeh, to je dôkaz že rozprávky dávnych rokov sa točili naozaj na úrovni :) ()

Incanus 

všechny recenze uživatele

Plných pět hvězdiček. Jeden z nejlepších pohádkových seriálů, co kdy v naší produkci vznikl. Po celou dobu, už od dětství jsem na něm obdivoval jak si dokázal udržet pohádkovou atmosféru, napětí. Kouzelný prsten, cestovní plášť či snad létající kufr. Kdo z nás si někdy nepřál alespoň jednu z těchto čarovných relikvií vlastnit? Po právu si tento seriál zaslouží místo v pomyslném zlatém fondu české kinematografie ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

pět, protože to je český..:) :), taky protože to je mnohem lepší než pokračování a protože to má výbornej nápad a herce a vůbec....je možný, že jako dítě sem mě možná bavily víc některý části toho pokračování, ačkoliv....ale jako celek...určitě...1. série ()

nobodyx 

všechny recenze uživatele

Seriál který nás zavádí do pohádkové říše. Výborně natočeno, podívaná pro celou rodinu. Jedním slovem krása. ()

Simaaja66 

všechny recenze uživatele

85%....bez okolků..:-D, skvělý pohádkový příběh, při kterém se baví i dospělí. Výborné herecké výkony, jeden s nezapomenutelných výkonů Vladimíra Menšíka, skvělý Vl. Brodský i Jiří Sovák. Stela Zázvorková..no prostě přehlídka toho nejlepšího co v té době měla česká herecká obec k dispozici. A samozřejmě krásná Arabela...kdo by jí v té době nemiloval..:-DDD.....Když jsem viděl seriál poprvé bylo mi 13....hodnotím s odstupem....jinak by to bylo 100%. Nejhorší komentář: igiB...kolik je Vám let...pane idiote?...jsem si jistý, že vůbec nevíte, co hodnotíte..!!! Oblíbený komentář: Kulmon...Heduš Homolková byla pecka...skvělá parafráze..:-D ()

Jezinho95 

všechny recenze uživatele

Dnes již tradiční český seriál. Myšlenka vytvořit pohádkové prostředí s přesahem do "současnosti" s nesmírně kvalitní režií (jmenovitě pan Vorlíček, který je zárukou kvality) a herci měla již před odvysíláním prvního dílu velkou šanci na úspěch a všechno moje očekávání splnila. S radostí jsem shlédl všechny díly a u této spíše komedie jsem se velmi bavil, takže dávám pěkných 70%. ()

Sirenie 

všechny recenze uživatele

První série byla úžasná, zábavná a měla šmrnc. Tak nějak to všechno šlo do kytek. Druhá série byla nudná, nezajímavá a díly neměly to svoje kouzlo, jak tomu bylo v první série. Velké zklamání. ()

katka219 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství, který už budu vždycky milovat! Kéž by bylo i v dnešní době víc dětí, které by si hrály na kouzelný prsten, plášť a na cestování do Říše pohádek! ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama