Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Velmi chytře vymyšlený seriál pro předškolní děti, kde každý šmoula měl charakteristickou vlastnost, podle které byl i pojmenován (Koumák, Bručoun, Silák...). Já to měl celkem rád, rozhodně to bylo mnohem lepší než současná dětská produkce. Houbová vesnička, v ní malí sladcí modří šmejdi a především čaroděj Gargamel, který by je rád sežral. Vynikající dabing Jiřího Císlera z něj udělal skutečně pamětihodnou postavu. Svého času byli šmoulové všude (byť v Československu poněkud opožděně), samolepky, omalovánky, komiksy, figurky, trička, prostě šmoulománie se vším všudy. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jak jsem stará, tak když to stihnu, tak sleduji na Tv Barrandov ANIMÁČEK. Minulý týden jsem zažila kulturní šok. Stejně jako většina CSFD populace jsem řešila, jak se Šmoulové množí, když Šmoulinka je jen jedna (Saschetka je malá, navíc v těch "původních" příbězích, pokud si pamatuji, nebyla.) A považte. Jakýsi zlý skřet měl přinést trolovi tři kouzelné předměty, nebo přimět ke svatbě nevinnou plavovlasou pannu a hádejte, koho si vyhlídl? Tak a teď už lautr vůbec netuším, jak se vlastně ty modré potvory množily. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Otec Šmolko, šmolinka, šmolkovia a Gargamel, kocúr Azrael, to bola rozprávka ktorá mala v prvom rade skvelú zvučku, taktiež zaujímavé príbehy, výbornú kultovú jedinečnú animáciu v podobe modrých škriatkov, ale celkovo ma často nudila. Pre deti výborný program, patrí to k tomu lepšiemu. Naviac modrá farba je moja obľúbená a tiež v kombinácii s červenou a bielou sa mi páči a blonďavá šmolinka sa mi páčila tiež ako bola vykreslená, takže som si k tomu určitý vzťah vytvoril aj keď najväčší problém, ktorý som na tom videl bol dej. ()

akiro 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem je viděl na Polské televizi a když je začali dávat u nás tak jsem byl trochu zklamaný. Nějak jsem nemohl strávit to, že už to nejsou Smerfy, Klarier je Azrael a Šmoulí jahody nahradily Smerfo jagody. Potom jsem si nějak zvykl a teď už mi to ani nepříjde. Každopádně je to skvělý seriál jak pro děti tak pro dospělé. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Dobrý jako ukázka, jak vypadá předávkování viagrou (zmodrání, zblbnutí, na žádný růst se netěšte, všechno vám zůstane mrňavé). Už v dětství jsem si k šmoulům nevytvořil kladný vztah, neb mi seriál přišel nesmírně hloupý. Chápu, že šmoulové mají malé hlavičky, do kterých se moc nevejde, ale tak snad by každý mohl mít vlastností víc než jen jednu, nemuseli by vést stále stejné hovory a taky třeba na neměnný Šprýmařův vtip by snad tak vytrvale skákat nemuseli. Nezbývá než spolu s Gargamelem zvolat "šmouly nechci ani vidět" a litovat, že Vulkán Hrádek nevyráběl před lety své produkty i ve vysoce podměrných velikostech, to by jich pak taťka nenafrkal tolik. Dalším mínusem bylo pro mě zasazení příběhů do středověku. Naopak jediné plus představuje hudba, zejména ta Griegova. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Kromě Šmoulinky jsou ve vesnici ještě dvě dívky a to Šmoulí babička a Sašetka. Ve filmu Šmoulové 2 (2013) se k nim přidala ještě Vexy, která má podobný původ jako Šmoulinka. (LindaKola)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama