Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Našla jsem si k nim cestu ve třinácti letech a sledovala je jen co to šlo a ikdyž to bylo založené na tématu že dobro zvítězí nad zlem, tak ten geniálně propracovaný scénář mě vždycky uvedl do extáze. Pak jsem si dala pauzu a když mi bylo devatenáct, tak jsem zase na ně najela a když už jsem si poté myslela že už se na ně dívat nebudu, tak hle. Ve svých jednadvaceti letech je opět rekapituluji. :-) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jak jsem stará, tak když to stihnu, tak sleduji na Tv Barrandov ANIMÁČEK. Minulý týden jsem zažila kulturní šok. Stejně jako většina CSFD populace jsem řešila, jak se Šmoulové množí, když Šmoulinka je jen jedna (Saschetka je malá, navíc v těch "původních" příbězích, pokud si pamatuji, nebyla.) A považte. Jakýsi zlý skřet měl přinést trolovi tři kouzelné předměty, nebo přimět ke svatbě nevinnou plavovlasou pannu a hádejte, koho si vyhlídl? Tak a teď už lautr vůbec netuším, jak se vlastně ty modré potvory množily. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Otec Šmolko, šmolinka, šmolkovia a Gargamel, kocúr Azrael, to bola rozprávka ktorá mala v prvom rade skvelú zvučku, taktiež zaujímavé príbehy, výbornú kultovú jedinečnú animáciu v podobe modrých škriatkov, ale celkovo ma často nudila. Pre deti výborný program, patrí to k tomu lepšiemu. Naviac modrá farba je moja obľúbená a tiež v kombinácii s červenou a bielou sa mi páči a blonďavá šmolinka sa mi páčila tiež ako bola vykreslená, takže som si k tomu určitý vzťah vytvoril aj keď najväčší problém, ktorý som na tom videl bol dej. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Jasná,dětská klasika,po kteréré občas pomrkávají i dospělí.Jaký malý jsem si nenechal ujít žádný díl a všude bylo modro.Je to roztomile animované,patřičně dobrodružné s fantasy prvky a Gargamel je superpadouch,včetně svého kocoura Azraela.A jejich chuť spapat všechny modré skřítky je až paranoidní.Ano,místy je to trochu infantilní(je to také určeno především dětem)a nějaké extra nápady tu také nejsou,ale je to příjemná a vtipná podívaná.Musím ještě vyzdvihnout skvělý český dabing,kterému vévodí geniální Jiří Císler.Dávám modrých 80%,protože myslím,že modrá je přece dobrá,no ne? ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný "šmoulovský" seriál mi spríjemňoval detstvo dlhé roky a už len z nostalgie musím dať aj tú štvrtú hviezdu. Dejovo to síce nie je žiadne terno, ale tie postavičky si človek jednoducho musí obľúbiť, hlavne Tatko Šmoula a Šmoulinka. Moji dvaja obľúbení. A Gargamel s kocúrom to je kapitola sama o sebe. Jednoducho tieto postavičky mám rád a rád si pozriem aj ich novodobých nástupcov. 80 % ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Kromě Šmoulinky jsou ve vesnici ještě dvě dívky a to Šmoulí babička a Sašetka. Ve filmu Šmoulové 2 (2013) se k nim přidala ještě Vexy, která má podobný původ jako Šmoulinka. (LindaKola)
  • V dílu „Neuvěřitelně se zmenšující čaroděj“ se Gargamel zmenšuje a zaútočí na něj Azrael. Je to odkaz na film The Incredible Shrinking Man (1957). (t.mon)
  • Šmoulí vesnici se občas říká i „Šmoulice“. (LindaKola)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama