Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Nejstarší seriál mého dětství. V letech 1988-92, kdy ČST v Magionu a Studiu Kamarád odvysílala 50 vybraných dílů z prvních 5-ti řad, jsem snad do ničeho jiného nebyl tak zažraný, jako právě do Šmoulů. Měl jsem tehdy nahrané skoro všechny díly a nedělalo mi sebemenší problém je odříkávat zpaměti. Zvlášť musím pochválit vynikající český dabing v brilantním podání předních herců/dabérů. A i teď, když se mi po víc jak 15-ti letech poštěstilo všechny staré díly znovu sehnat, jsem se opět dostal do šmoulí euforie a cítím se, jako bych znovu prožíval své dětství. Ale neodpustím si ještě menší kritiku na pozdější epizody, které byly v letech 1997-98 odvysílány na Nově. Tehdy jsem se těšil, že po nějaké době znovu shlédnu ty staré kvalitní díly z ČT, ovšem jaké bylo mé zklamání, že to jsou zcela jiné díly z pozdějších řad, s novými postavami, infantilnějšími dialogy i dějovými zápletkami a i sestava dabérů byla z větší části jiná. Takže i když pozdější díly z 6. - 8. řady, vysílané na Nově, byly po všech stránkách znatelně horší, za ty vynikající staré díly z ČT nemohu jinak, než dát plný počet 5 *. 90%. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Když Šmoulinku vytvořil Gargamel, tak jak se vlastně Šmoulové množí? :D Jinak těch 5 hvězd je z čisté nostalgie a hlavně z respektu k PŮVODNÍMU DABINGU. Bože kterej mamrd to nechal nadabovat znova a přemazal tak super dabing pana Brodského nebo Císlera a skvělou úvodní znělku Hany Zagorové? Za co, proboha, ZA CO???? ()

Reklama

Morien

všechny recenze uživatele

Nekoukala jsem na ti pokémoni a nekoukala jsem ani na ti šmoulové (Děkuju vám, rodiče, že jste mě jako malou drželi zkrátka a zakazovali mi televizi! Děkuji! Děkuji!) a když už nám to ve škole pouštěli místo vyučování, zvedala jsem hlavu od četby Pána prstenů a jiných podobně hříšných knih, nechápajíc, co na tom všichni žerou. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Donnie Darko: "Šmoulinku nestvořil Taťka Šmoula, ale Gargamel. Vyslal ji jako zlýho agenta, aby rozvrátila Šmoulí vesnici, ale nepřemožitelný dobro šmoulího způsobu života ji proměnilo. A co se týče toho grupáče...To je prostě nesmysl. Šmoulové jsou bezpohlavní. Ani nemají rozmnožovací orgány pod těma bílejma kraťáskama. Proto je to strašně nelogický bejt Šmoula." :-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Odjakživa jsem ty modrý sráče nesnášel, protože už třeba v šesti letech mi přišlo, že mi přitom odumírají mozkové buňky. Vždycky jsem jenom doufal, že je Gargamel konečně sežere a bude od nich pokoj. V dospělosti musím uznale říct, že už ve školce jsem měl správný úsudek. Tahle píčovina je vážně jenom pro dementy. 15% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Počátky Šmoulů lze nalézt v komiksovém muzeu v Bruselu. (Geriel)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama