Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Recenze (294)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že je hlavní hrdina podvodník snažící se vetřít do respektované advokátské kanceláře, aniž by měl patřičné vzdělání a reference. Možná by mě můj námět zabavil lépe, protože při sledování verze jíž se Sydney Pollack chopil, jsem se občas nudil. Přitom snímku toho můžu vytknout jen málo. Režie je precizní, atmosféra doslova hmatatelná. Tom Cruise potvrdil pověst výborného herce získanou v Narozen 4. července a Gene Hackman ho nechal daleko za sebou. Možná za mírně rozpačitý dojem může přepálená délka, možná příšerná hudba, ovšem tohle se pro mě klasikou nestane. Slabší čtyři hvězdičky. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý právnický thriller. Délka dvě a půl hodiny by nebyla zas tak moc, kdyby velká část filmu nepůsobila tak zbytečně roztahaně a bohužel nudně. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní drama až gangsterka!149 minut dlouhý film, který alespoň pro mne nemá hluché místo. Překvapila mě zajímavá plejáda známých herců ve vedlejších rolích z období začátku 21. století v čele s Tobinem Bellem. Vřele doporučuji, stojí to za to. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Chytrý film o tom, že nic se nedává jen tak zadarmo a jak snadno získáš tak stějně rychle můžeš ztratit.Tom je jako mladý dychtivý právník je přesvědčivý a je to hlavně jeho zásluha, že film neztratí na působivosti.To, že film nakopné hra na život a na smrt a ruzné scováčky před zabijáky s tváři Jigsawa je věc druhá.Solidní thriller s výborným Cruisem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hvězdná "grishamovka" až nečekaně brzy vykládá karty na stůl, jelikož fázi nadšení z vysněné práce u právnického novice (idealisty) rychle střídá podezřením, že v rodinně se profilující etablované Firmě cosi nehraje. Pak už jde o plán, jak ji sundat dolů a nepřijít při tom o všechno. Včetně života, proto se toho v závěrečných, nepatřičně "hollywoodských" naháněčkách tolik nesmyslně naběhá. Jako po většinu času jsem se bavil, jenže už samotný, v dnešní době mnohokrát povařený námět o zlé, konspirující korporaci strhává body dolů - na lepší 3. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller o tom, že si musíte dať veľký pozor do ktorej firmy vstupujete. V tejto jej totiž upíšete samotnú dušu... Výborný Tom Cruise, Gene Hackam, Ed Harris rozohrali s divákmi nepríjemnú hru, kde si ničím nemôžete byť istí. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film s nečakanými zvratmi, ktorý ma dokázal naozaj vtiahnuť a prinútiť k sledovaniu aj pri neobyčajnej dĺžke. Dnes by som ho na druhýkrát určite nedal, poznanie pointy a jednotlivých zvratov by mi celkom pokazilo zážitok a určite aj znížilo hodnotenie. ()

sellsakul 

všechny recenze uživatele

Nedávno som videl tematicky podobný film Michael Clayton (2007) a musím povedať, že aj keď je FIRMA o 14 rokov staršia mne sa oveľa viac páčila ako MC! Bolo to celé jednoduchšie, prehľadnejšie a hlavne pútavejšie. Počas celého filmu som sa nestaral o to koľko ešte ostáva do konca filmu ako to bolo u MC. Pre mňa 4a1/2* ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušně gradovaný příběh, který se snaží ukázat to, co je všem známo.O peníze jde až v první řadě a o čest a slušnost až v té na konci řady řad.Ať si každý vybere, který konec bych asi tak mohl myslet.Není to nic složitého.Stejně jako fabule tohoto filmu.Co dodat k tomuto příběhu.Snad jen to, že když máte peníze, známosti a vliv, tak lze odstranit jakékoliv překážky a etika, svědomí žádnými nejsou.Je to vlažná americká limonáda pro postpubertální typy.Myslím,že pánové Cruis a Hackman mají na víc. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Poriadne napínavá a klukatá dráma, kde v úlohe Micha (T.Cruisea) by sa snáď nechcel ocitnúť nikto. Mafia a jurisdikcia do seba nezapadajú ale predsa - v tomto filme majú niečo spoločné a vzniklo z toho dielo, kde hviezdi Cruise tak ako to dokáže len on. 4* ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Firma je velmi solidním thrillerem, který dokáže diváka napnout zajímavě rozehranou premisou, jenže postupně ztrácí jeho pozornost díky nepochopitelně přepálené stopáži. Prezentovaný příběh si rozhodně nevyžaduje dvě a půl hodiny času a pohodlně by se vměstnal do dvou hodin a šlo by pak o velmi intenzivní a svižný napínák. V současné podobě jde chvílemi o ubíjející dílo, které sice servíruje zajímavý příběh a intenzivní atmosféru plnou strachu a paranoie, ale nedokáže být zábavné a relevantní po celou dobu a je nemožné u něj chvílemi neztrácet pozornost. Je to ohromná škoda, neboť v ostatních složkách je film vysoce kvalitní a právě tato kvalita nakonec převyšuje nedostatky a film je tak nadprůměrnou záležitostí, které ale chybělo velmi málo k nižšímu hodnocení. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Klasika od Grishama, která dala možnost vyniknout Tomu Cruisovi a které se Cruise chopil jak se patří. Perfektně zahraný, super hudba , super děj. Téměř vše dokonalé, ale i přes dokonalost celého filmu plný počet nedávám, neboť kniha je o krapítek lepší! ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Klasicka drama, ktora tazila hlavne zo skveleho Cruisa bohuzial vsak bola dost bez napadu pripominalo to pripad pelikan skrizeny so Par spravnymi chlapmi (tiez s cruisom). Filmarsky velmi dobre spravene avsak poentou nic nove pod slnkom. ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

grishamove knihy sú takmer všetky veľmi dobré,takže ak to režisér veľmi nedokašle, dá sa z toho vyrobiť výborný thriller,čo sa pollackovi podarilo ()

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama