Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (231)

gumolit 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nezabudnuteľný seriál z detstva vtedy to hádam každý žral!!Skvelá hudba a album LEGEND od skupiny Clannad,herci na dobrej úrovni no a tie ponižovania a robenia si srandy šerifa z Nottunghamu na Gisbourna to sa nedá zabudnúť:-)A príbeh??samí čarodejníci a čarodejnice,pán lesa lovec Hernne, trochu fantasy a hlavne Michael Praed ako Robin.Škoda tej dalšej série kde ho vystrieda Jason Connery to už pomaly upadalo ale i napriek tomu je a bude to stále najlepšie spracovanie príbehov Robina Hooda aké vzniklo! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Které dítě 80. let by je neznalo - pohledného Robina Hooda, půvabnou Marion, siláka Velkého Johna, impulzivního vzteklouna Willa Scarleta, soudkovitého bratra Tucka, tichého Nasira, nesympatického ňoumu Mucha, prohnilého šerifa z Nottinghamu a jeho neschopného, nadutého nohsleda Guye z Gisbournu. Soudruzi nám sice pustili jen několik politicky korektních dílů, ale celý národ (nejen děti) byl na větvi z této dobrodružně-mystické podívané. Udělala jsem však chybu, seriál jsem si ... ehm... půjčila z webu a po dlouhých 20 letech se na něj znova podívala. Přiznejme si, kouzlo je pryč, strašidelné díly nepůsobí strašidelně, triky hodně zastaraly, celé je to jaksi naivní, většina dílů boj s časem zkrátka neustála - jen hudba, atmosféra a charisma herců zůstalo zachováno. Vysoké hodnocení je převážně z nostalgie, obrovské, nádherné nostalgie. Ale pozor! Při srovnání s dementní ultrasračkou "Robin Hood" z roku 2006 je stařičký seriál z roku 1984 naprosto geniálním veledílem. Nemůžu jít s hodnocením pod 4*, v mých 10 letech pro mě tento seriál znamenal strašně moc a 20 let jsem jej hýčkala v paměti jako nedotknutelný, nepřekonatelný klenot. 75% ()

Reklama

kebom 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá záležitosť, ktorá vo mne zanechala hlboké dojmy aj keď som to videl asi pred 15 rokmi. Najlepšie sú nadčasové hlášky šerifa voči Gisburnovi... Pamätám si veľké sklamanie, keď som zhliadol Robina Hooda s "kosťom". Mimochodom v roku 2003 zomrel vo veku 43 rokov na rakovinu pľúc Robert Addie - predstaviteľa nezabudnutuľného zlosyna - Sir Guy of Gisburn. Jediná výčitka, ktorú voči seriálu mám? Hádam "druhý" predstaviteľ "Robina" - synátor Jamesa Bonda ma vždy iritoval, snaha u neho bola vždy väčšia než talent a nepochopil som, ako môže byť niekto s tak hrozným predskusom herec... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

zrovna jsem poprvý viděl první sérii a musím říct, že je opravdu příjemná. je to sice trošku zdlouhavější, ale ta atmosféra. ta atmosféra je nádherná. sice z guye z guisbornu je udělanej absolutní pakáč, ale jinak to ujde. ale semtam pár nelogičností, jako třeba deset chlapů a jedna ženská žijou v lese...to mi přijde fakt nereálný. to by se do měsíce všichni posekali. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

No atmosféricky to rozhodně nebylo špatný a působí to rozhodně i dnes, přesto na plný počet mi trochu vadila rozvleklost jednotlivých dílů. Co se týče "výměny" Robina, docela jsem si zvykl a celkově i tat třetí řada měla měla parádní epizody. Ostatní postavy už nebyly tak registrovatelný, třeba takovýho Nasira rozhodně mohlo být víc. Nejlepší epizody: 1x04 - Seven Poor Knights from Acre, 2x05-06 - The Swords of Wayland a 3x07 - Cromm Cruac. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Seriál byl inspirací pro vytvoření videohry s názvem „Robin Hood: Legenda Sherwoodu“. (Marpe)
  • Vesnice s názvem Elsdon v hrabství Nottinghamshire ve skutečnosti neexistuje, reálně je vesnice Elsdon v hrabství Northumberland v severní Anglii. Autoři dílu se nejspíše inspirovali vesnicí a farností Elston, která skutečně v oblasti Nottinghamu existuje a to na východ od Sherwoodských lesů. V této vesnici skutečně bývala středověká nemocnice a také léčebna pro malomocné. Na jejím místě byla později postavena kaple. (ajaxx)

Reklama

Reklama