Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hrůzná noc ještě neskončila a Myerse pokračuje ve svém vraždění. Tam kde jsme skončili v prvním Halloweenu, tak ve dvojce pokračujeme. A přitom se s námi vrací celé herecké obsazení. Jak jsem plný nadšený skočil do téhle série, tak už v druhém díle moje nadšení opadlo. Tenhle film má tři drobní vady. Zaprvé - málo ikonické hudby. Zadruhé - příběh dvojky nedokáže vůbec vtáhnout. A zatřetí - trošku už to s nesmrtelností Michaela přehnali. Ve dvojce se přesuneme z backyardů a uliček Haddonfieldu do nitra nemocnice. Opět bude mladá Laurie usilovat o život. Myerse je tady už velmi vynalézavý a nestačí mu pouze nůž, ale použije i horkou vanu či jehlu do oka. Na mě prostě v tomhle pokračování vůbec nešla atmosféra toho původního dílu. Navíc mě drásá, že Myerse zvládne nejen šest kulek, co schytal v prvním díle, ale tady dostane další zásobníkovou nálož a stále si to projde dveřmi jakoby nic. Škoda. (45 %) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film přímo navazuje na první díl a začíná tam, kde první díl končil. Celý film se opět odehrává v jediném krvavém večeru a jak tomu u pokračování bývá, je zde více krve a mrtvol. Naštěstí se filmu daří držet kvality prvního dílo a je to slušná a napínavá jízda. Mé hodnocení se odvíjí od toho, že ani první díl nepatří mezi mé oblíbené hororové klasiky, ale kvalita se mu nedá upřít. Stejně tak je tomu i v tomto případě a v několika ohledech je na tom i lépe, než původní film. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Líbí se mě že druhý díl pokračuje přesně v místě kde první skončil. Čili žádné rok poté s jinýma postavama, prostě se příběh rozvíjí dále a my se o postavách dozvíme opět něco nového. Vraždy jsou občas rafinovanější a například výřivku nějaký čas zcela vynechám. Klasická dvojka = 9 obětí. Takže i zde se přidalo. Kdo nepřidal je Michael, který chodí stále hodně pomalu. Nemusím snad dodávat že ani závěrečný požár, tohoto nezmara zase tak moc nepoznamenal. U těchto dvou hodně kvalitních dílů měla série končit. 70% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dôstojný a rovnocenný nástupca skvelého prvého dielu. Celé to síce mierne koketuje s béčkovosťou, ale všetky ingrediencie typické pre jednotku ostali zachované vrátane úchylnej Carpenterovej synťákovej "hudby", nezničiteľného Myersa, kamery a predovšetkým hustej atmosféry. Hororový fanúšikovia musia byť spokojný... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně výrazně zábavnější než jednička - a proto i lepší. Zatímco skvělí herci, soundtrack i kamera zůstaly, děj je propracovanější a má lepší spád, přibylo mrtvých i krve, dovysvětlily se nějaké věci z jedničky a všechno do sebe náhle lépe zapadá (osobně jsem byl překvapený, jak MOC ten film navazuje na jedničku a odehrává se dokonce ve stejnou noc, což z obou filmů dělá v mých očích neoddělitelnou dvojici, kterou dává smysl zhlédnout jen současně po sobě, má-li dnešní člověk tu možnost - tehdejší diváci si na to museli počkat dlouhé 3 roky). Chápu, že někomu může jednička připadat jaksi čistší a původnější, stejně jako může někomu ve dvojce vadit ta až absurdní nesmrtelnost Michaela Myerse, ale za sebe mám jasno v tom, který film se mi líbil více - zatímco jednička mě zoufale nudila, u dvojky jsem se královsky bavil. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • John Carpenter odmítl režii filmu, ale podílel se na scénáři. Navíc natočil a přidal do filmu několik krvavějších scén. (HellFire)
  • Jedná se o jediný díl, který se odehrává ráno 1. listopadu, ostatní končí během halloweenské noci 31. října. (Takeshi666)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama