Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před pěti tisíci lety, v dobách, kde ještě nestály slavné pyramidy, pustošily egyptskou zemi hordy barbarů z východu, které vedl bezohledný Memnon, přezdívaný Král Škorpión. Toužil ovládnout svět, zabil každého, kdo se mu nepodřídil, a zdál se neporazitelný díky proroctvím svého čaroděje. Právě toho se rozhodnou zabít vládci zbylých svobodných kmenů. Tajně se sejdou a najmou si trojici mužů vedených odvážným Mathayusem, kterému generace předků vlila do žil válečnickou krev, a tedy i lest. Nejprve chce zjistit, kdo je tím záhadným Memnonovým rádcem. Když proniknou do Memnonova ležení, padnou však do pasti. Mathayus přitom odhalí, že Memnonovým čarodějem je ve skutečnost krásná mladá Cassandra. Při útěku z paláce se mu ji podaří unést. Cassandra se stává jeho rukojmím a souboj na život a na smrt mezi dvěma mocnými, i když zcela rozdílnými muži je nevyhnutelný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve svých počátcích se The Rock nebál přiznat že jeho hlavní inspirací jsou hlavně Arnold a Sylvester. Oslovení Král Škorpión po celý film nezazní, až na konci. A nebýt krátké scénky, ve které je náš hlavní hrdina nakažen štířím jedem, vlastně by divák ani netušil proč ho tak Clarke Duncan osloví. Zábavná akční pitominka, která svým vyzněním směřuje více ke Conanovi než k Mumii. 50% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mám evidentně velký dar vybrat si na večer opravdu pekelně špatný film, ale (a jak pravil nejmenovaný hrdina v nejmenovaném seriálu: "Cokoliv před ale není důležité.") v tomhle filmu hlavní hrdina jezdí na velbloudovi a to nejen jako nějaká z nouze ctnost, ale protože nahlédl, že koně jsou sice rychlejší, ale velbloud je chytřejší. A měl fešáckého velblouda blonďáčka, který byl jistě absolventem velbloudí akademie, chytráček, uměl přijít na zavolání a jak smutně koukal a jak rozkošně békal. Pak tam taky tedy byl hlavní hrdina sám. Pro mě měl výhodu, proti jiným akčním hrdinům, že tenhle ksicht i ve rvačkách rozeznávám v davu, sympatická hlavní hrdinka a ... a konec výmluv, prostě se mi líbil ten velbloud. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda nic moc,je pravda že film je průměrný ale po hitovce Mumie jsem čekal něco lepšího. Akční sekvence jsou super, úvodní bitka bombová, ale jinak? Příběh slabota(ale co čekat, že?), hlášky moc vtipné nejsou, a herci hrůza. Ale Rock je prostě frajer, a umí nakopat prdel každému. Ale na pokračování(i když od odblíbenýho režiséra) se nechystám. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nepochopila jsem, proč se to jmenuje Král Škorpion, když ho otráví škorpionovým jedem, za pět minut vyléčí a nijak jinak už to příběh neutváří. Johnson se nebere moc vážně, to je dobře, jeho sidekick nevzbuzuje okamžitý odpor a partnerku má skutečně krásnou, navíc po většinu času nahou nebo téměř nahou. Kvalit žádné mumie to sice nedosahuje, ale jinak to není až zas takový průšvih. Až na ty nalíčené sexy baby, co vypadají, jako by si odskočily od tyče, ale to k těmhle filmům asi patří. 40% Jo, a hraje tam Bernadr-Theoden-Hill! ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Film inšpirovaný oboma Múmiami rozhodne žiadnym pokračovaním Múmie nie je. Je to príbeh kráľa škorpióna za čias, kedy ešte nezapredal svoju dušu diablovi. Jedná sa o čisto priemerný historický film zďaleka nedosahujúci kvalít oboch Múmii. Na druhú stranu je vtipný, dobrodružný, hrdinský ale i naivný. Film rozhodne nemal skončiť happyiendom vzhľadom k tomu, aký osud škorpióna postihne. Ozaj viete prečo hrdina dostal prezývku škorpión? Odpoveď nájdete práve v tomto filme. Ak ste si mysleli že Rock nevie byť vtipný, istotne vás presvedčí o opaku. Priemerný film, zabudnuteľný. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Když Mathayus (Dwayne Johnson) unese čarodějku (Kelly Hu) a poté se s ní na útěku potápí, můžeme vidět, jak má hned po výstupu z kašny suché vlasy. (Mr.Hudson)
  • Pôvodne sa pri písaní scénara uvažovalo o Chow Yun-Fatovi ako o ústredným záporákovi. Jeho manažér Terence Chang túto úlohu odmietol kvôli tomu, že Chow ešte nikdy žiadnu zápornú úlohu nehral. Ak by to vraj spravil, sklamal by svojich fanúšikov. (beso74)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Sólovka čaroděje z Conana?

Sólovka čaroděje z Conana?

22.07.2008

Připravte se na porci černé magie. Doslova černé. Už několik týdnů rašily z internetové půdy klepy o tom, že Djimon Hounsou byl odsazen do nové verze Barbara Conana (samozřejmě ne do hlavní role).… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama