Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (662)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tady mi hrozně chyběla Jodie Fosterová. Nic proti Julianne Mooreové nemám, naopak v Nájemných vrazích byla vynikající, ale Jodie je Jodie. Tohle je jenom špatně natočený film za nemalé peníze, který drží nad vodou pouze Hopkins a Mooreová. Na rozdíl od nádherného Mlčení jehňátek postrádá Hannibal nějaké to napětí, důvěryhodné herce ve vedlejších rolích nebo strhující děj. Místo toho se divákovi dostane obvyklý efektů-více-než-snesitelné-množství a kbelíky sražené krve přeplněný Ridley Scottův směšný film. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale fuj, to se nám to nějak nebezpečně rozjelo. Hannibal rozhodně není špatný film, ale ruku na srdce, jaký smysl by to všechno mělo bez ďábelského Anthonyho Hopkinse, který si tentokráte ukradl celý film jen pro sebe a nechal ostatní aby jen uklízeli, co napáchal? Ono to tedy nemá moc velký smysl ani tak, ale alespoň je to pro diváka dostatečně přitažlivé, zásluhou Scottovy režie a Zimmerovy hudby krásně atmosférické a nakonec samozřejmě dráždivě diskutabilní, aby měli chytří krtitici i fanoušci prvního dílu dlouho o čem tlachat. A já nemohu říci, že bych byl zklamán. Nepřítomnost Jodie Foster jsem sice překousával hodně těžce a scénář nesahá jedničce ani po kotníky, ale jako velký obdivovatel hereckého projevu Sira Anthonyho jsem se prostě nemohl nudit ani na okamžik. No a Gary Oldman? To se prostě musí vidět.. 65% ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Hannibal nemá v porovnaní s Mlčaním jahniat prepracovaný príbeh a dá sa z neho vyčítať jeden úmysel - vzdať hold krvilačnému, nenahraditeľnému Hopkinsovi, čoby posmešnému doktorovi Lecterovi a podľa mňa sa to darí na výbornú. Hopkins si kradne celý priestor pre seba a je úžasný, chladný, elegantný a vynaliezavý - jeden z tých nenapodobiteľných psychopatov, ktorí sú inteligentnejší a chytrejší, než celý ansábel policajnej akadémie. Myslela som, že to bude katastrofa, ale po vstrebaní všetkých dojmov som dospela k záveru, že si to 4* zaslúži. Scott sa nesnaží z predošlých častí čosi kopírovať a rozhodol sa ísť vlastnou cestou s vlastnými režijnými vychytávkami a svojským, chvíľami "nádherne" brutálnym pojatím. Lecter mi bude chýbať - jedna z najcharizmatickejších a najcynickejších postáv, ktorá sa kedy objavila na filmovom plátne. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rovnako dobré ako Mlčanie jahniat. Možno sa tomu divíte, ale tým, že Hannibal bol tento krát na slobode to bolo miestami zaujímavejšie ako predošlý film, ktorý mi v prvej polke prišiel dosť pomalý a rozbehol sa až ku koncu. V Scottovej réžii mi to prišlo vyvážené. Predošlý film síce mal šokujúcejšie scény a lepšiu atmosféru, ale Scott ponuka zaujímavú hru, mačku s myšou (znova nechýbajú fajn napísané postavy a dialogy). Neviem s akého dôvodu preobsadili herečku Jodie Foster, za herečku, ktorú si s ňou mýlim, ale na počudovanie ma Julian bavila viac Jodie. Hopkins ako inak, znova perfektne démonicky, krvavé scény a dobré finále taktiež nechýbajú. Kľudne by som si dal ešte jeden diel. 80% - 4* ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hopkins byl opět skvělý a Gary Oldman také nebyl k zahození. Toto hodně lidmi dost opovrhované pokračování mi celou dobu přišlo výborné, až bohužel konce Ridleymu trochu ujel (ovšem jinak je jeho režie brilantní). Nevím čím to bylo, ale konec měl nastat po odchodu z prasečince. Potom už to byl jen odvárek a to kvůli atmosféře a celkové soudržnosti filmu (pojídání Liotty mě jinak bavilo). Julianne Moore jsem nikdy moc nemusel a ze všech sil preferuji Jodie, ale nic nemůže být dokonalé. Pro mě velká spokojenost, akorát "Červený drak" už neměl nikdy přijít. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (40)

  • Keď Dr. Lecter (Anthony Hopkins) vysvetľuje inšpektorovi Pazzimu (Giancarlo Giannini), že je potomkom slávneho florentského rodu Pazzi, vychádza zo skutočných udalostí z roku 1478. Vtedy členovia rodu Pazzi zosnovali sprisahanie proti rodine Medici, konkrétne chceli zabiť bratov Lorenza a Giuliana. Lorenzo de'Medici prežil a Francesco, Jacopo a Renato de'Pazzi boli povesení z okna Palazzo della Signoria, presne tak, ako to popisuje Lecter. (cica)
  • Anthony Hopkins za postavu Hannibala obdržel do té doby nejvyšší honorář ve své kariéře, a to 15 milionů amerických dolarů. (Edgerton)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama