Reklama

Reklama

Temný stín nad L.A.

  • USA Dark Blue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prosazování zákona je v méně luxusních čtvrtích L.A. proklatě drsná záležitost, to ví elitní detektiv Perry velice dobře. Tentokrát musí spolu s mladým partnerem vyřešit brutální vraždu, která rozpoutala rasovou bouři po celém městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

cab 

všechny recenze uživatele

Klasicky pribeh nastinen podle zanroveho mustru, kde neuprosny a tvrdy policista ovlivnovan vyssi moci je nucen zajit az za hranice zakona a v poslednich okamzicich, kterym predchazi tragicka udalost, si uvedomi sve pocinani, za ktere bere plnou odpovednost s tim, ze ke dnu nepadne jen on sam. Neurazi ani nenadchne. 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rok po oscarovom 'Training Day' prichádza scenárista David Ayer s ďalším filmom o prehnilom a skorumpovanom policajnom svete. Nie každý je schopný napísať každý rok jednu oscarovú pecku, nie každý je ju schopný zrežírovať. Takže buď je Shelton až taký priemerný rutinér, že pokazil čo sa dalo, alebo Ayer jednoducho len vyžmýkal svoj predchádzajúci počin, trošku obmenil príbeh a myslel si, že z toho bude trhák. Nepodarilo sa, ale zas až taký vývar to nebol. Nápad je dobrý, akurát zbytočne dlhá cesta k samotnému záveru ma dosť odrádzala. Zostrihanie tak o 15minút by vynieslo filmu možno nie oscarovú nomináciu, ale určite štvrtú hviezdu odo mňa. Herci sa snažia, výber hudby poteší a napätie a vyostrené scény patria k tomu lepšiemu v podobnom type filmov. Záver je veľmi dobre zvládnutý. 70%. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Paráda. Scénář Ellroy a Ayer = špičkový policejní thriller. Všichni v tom vidí Training Day oprávněně, docela zdařile Dark Blue doplňuje (scénář se psal osm let, tak snad by o vykrádání, řeč být neměla). Krásně gradující závěr, skvělé hlášky a Kurt Russell v nejlepší formě. Zamrzí Sheltonova průměrná režie, tohle mohla být totální pecka. Příběh i herce na to měla. ()

Patrac999 

všechny recenze uživatele

Strašně nudný film, který se snaží napodobit Training Day, ale nedaří se mu to. Training Day popisuje neortodoxní způsoby zkušeného "poldy" nechutným způsobem (úder pistolí mezi nohy), kterému se ani zdaleka nemůže rovnat že Kurt Russel přijde a někoho zastřelí. Jediná část kdy jsem zadoufal že by to nemuselo být tak hrozné byl až závěr, který ale autoři také pohřbili. Myslím, že to bylo tím že se vůbec nic nezměnilo, takže celý film byl úplně o ničem. Dal bych odpad ale strašně mě rozesmáli černoši házející ledničky po projíždějících autech a "zloduši" kteří šli vykrást obchod a úplně všechny postříleli. Dokonce postřelili i člověka kterého potkali na ulici a který jenom procházel nebo projížděl(nevim jestli to nebyl invalida) okolo. Možná vám připadám jako úchyl, ale bylo to tak strašně trapné že jsme se musel smát ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Díky zmatené režii jsem ještě skoro v polovině měl naprostý chaos v tom, co se vlastně na obrazovce děje. Scénář (s výjimkou jednoho nechtěně směšného momentu) je přitom docela slušný (tedy kromě slovníku), ale režisérovi se povedlo zabít i scény z apokalypticky vypadajícího konce. Sorry, tohle si nadprůměrné hodnocení nezaslouží. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Los Angeles, La Verne, San Dimas, Watts nebo Parker Center. Dále se natáčelo ve filmovém studiu Center se sídlem v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama