Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování nepřekonatelné jedničky. Ve dvojce téměř vše funguje jako v jedniče. Výborný příběh, akce, napětí, herci a i hudba. Jednině atmosféra už není taková jako v jedničce. Jinač humor se ve filmu také najde, vše zůstalo při starém a tak bych si představoval všechny pokračování k filmům. Takže tento film hodnotím celkově na slušných 90% = ***** ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nebýt několika povedených vtipů a dobrého obsazení v čele s Brendanem Fraserem a Rachel Weisz, byla by to naprostá katastrofa. Atmosféra je nulová, za což může z části i podprůměrný vizuál troskotající převážně na otřesných tricích, se kterými se zde opravdu nešetří. Příběh je zbytečně překombinovaný a pitomý, což by se ještě dalo přežít, to, že film v některých pasážích vyloženě nudí, je ale už celkem zásadní problém. První Mumie poskytovala slušnou a řemeslně dobře zvládnutou zábavu, což se o zbytečném pokračování rozhodně nedá říct. 40% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ďalšia zábavná Sommersovka. Múmia je späť s novými akčnými a vtipnejšími dobrodružstvami, kde aj Rick OConnell povie vo filme, že všetko je to už otrepané (a sto krát videné) a má pravdu. Dvojky obvykle bývajú slabé a musím sa priznať, že atmosféra s jednotky je prečo a aj efekty sú miestami chabé, ale ako celok ma to bavilo. Už to nieje také ako prvý diel, ale stále ma to dokázalo zaujať. Akcie majú nápady, medzi Fraserom a Weisz to klape, vtipov pribudlo (John Hannah je ešte lepší ako v jednotke), výprava a kostýmy sú znova na vysokej úrovni a rozpočtom sa tiež nešetrilo. Záleží len na vás, či sa chcete baviť. Navyše skvelá Silvestriho hudba posúva film vpred a dodáva tomu v akčných scénach neskutočný šmrnc. Obľúbené soundtracky: Evy Kidnapped, My First Bus Ride, A Flying Boat, We’re in Trouble, Come Back Evy, Return to the Underworld, End Credits. 80% - 4* ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem se tenhle nemůže měřit ani omylem. Bohužel, tvůrci zřejmě veškeré opravdu kvalitní nápady nacpali do jedničky, no a tím pádem jim pro dvojku zbyl jen odpad. I když i ten je stále ještě celkem dobře koukatelný. Obě hlavní herečky, Weiszová i Velasquezová, na tom ovšem mají takřka zásadní podíl. Btw. Já mít doma takové dítě, jako mají Fraser a Weiszová v tomhle filmu, tak si buď hodím laso, nebo to děcko nějak zprovodím ze světa. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

O tom, že méně je více, se můžeme přesvědčit na příkladě Mumií, i když Stephen Sommers a jeho parta si to zjevně nemyslí. Tam, kde v jedničce byl vtip, invence, romantika, tajemno, je tady hafo triků a jakkoli jsou důmyslné a propracované, velmi rychle se na ně dá zvyknout a pak zbyde jen zívačka a nostalgie za roztomilostí jedničky. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Ardeth (Oded Fehr) má na začátku filmu zbraň M1928 Thompson ráže .45 ACP. Lock-Nah (Adewale Akinnuoye-Agbaje) pak používá zbraně Lee-Enfield No.1 Mk.III ráže .303 British a Mauser C96 ráže 7.63x25mm Mauser. (dc125)
  • Brendan Fraser (Rick O'Connell) chtěl, aby jeho postava s rodinou bydlela v menším apartmánu. Nakonec ale byly „ubytováni“ do většího domu, protože se v něm mohla odehrát velkolepější scéna souboje. Tento dům byl dříve použit jako hlavní místo děje klasického hororu Přichází Satan! (1976). (POMO)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama