Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (814)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Příslušník cizinecké legie Rick O´Connell objevil Město mrtvých, krásná zkoumatelka starého Egypta Evelyn se v něm rozhodla učinit zásadní vědecký objev a její bratr Jonathan by nepohrdl nějakým zbytečně se povalujícím zlatem. Jenže ne zcela mrtvý velekněz Imhotep, se svou armádou pobíhajících polorozpadlých postav, je, i přes svůj delší tréninkový výpadek, hrdinné trojici více než rovnocenným protivníkem. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mumie v žádných žánrových vodách neplave. Navazuje na staré hollywoodské horory a oproti nim nabízí sebereflexi a to, co těm předchozím chybělo: humor. A toho je tam skutečně hodně a také v okamžicích, kdy by to nikdo nečekal (ZAMĚSTNEJ HO!) Je to spektákl a to pořádný, nicméně mě Stephen Sommers překvapil několika docela zdařilými režijními nápady. Já narozdíl od jiných si v tomhle dílku vždycky najdu něco, co mě potěší znovu. No a nesmíme zapomenout na Rachel Weisz, která je jak to turecký kafčo, když si ho jednou za rok dám ;-) Sladká. A to hooodně. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Tento film byla fakt lahůdka v kině, celé se třepalo, nehorázná jízda. Stále je na co se dívat, perfektní digitalizace mumie, střílející ,kopající, mečem ohánějící se a hlavně božsky hláškující Fraser a to vše podpořeno skvělým soundtrackem od Jerryho Goldsmitha. Tu a tam se objeví i nějaký vtípek:)) Jízda od začátku až do konce, to se musí líbit. Sommersovka jak vyšitá. Prostě pure extasy, to se musí Sommersovy nechat, vyšlo mu to na jedničku, btw jeden z nej dobrodružňáků a můj TOP filmek! "Dead is only the beginning" ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, a nejen kvůli Rachel Weisz. Brendan Fraser není jako parodie na Indyho vůbec špatný, efekty byly skvělé, výprava působivá, akce napínavá, skarabové odporní a Arnold Vosloo charismatický až na půdu (teda pokud zrovna měl lidskou podobu :)). Motiv tragické lásky má vždycky úspěch, vezměte si třeba příšerný Titanic;) Bez špetky úmyslu hanobit či shazovat říkám "žůžo dobrodrůžo" a dávám tomuhle akorát dlouhému zábavnému spektáklu 80%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tento filmík som mal vždy celkom rád (aj keď sa nájdu zarytý odporcovia), a podľa mňa mu tá Sommersova takmer hororová vízia sakra dobre sekne. A samozrejme že je najlepším dielom trilógie, to sa rozumie samo sebou! Tradične parádna Goldsmithova hudbička pre moje uši a Fraserov úsmev +1. Približne ustálených 80% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Pro budovu Káhirské knihovny byla využita vládní budova v Marakeši. (ČSFD)
  • Setkání Sethiho I. (Aharon Ipalé) a Imhotepa (Arnold Vosloo) je z historického hlediska naprosto nereálné. Imhotep byl vezírem faraóna Džosera za 3. dynastie a Sethi I. vládnul dynastii 19. Je mezi nimi tedy věkový rozdíl téměř 1300 let. (Angie91)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. května 1999 v Universal City v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama